Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

<< Βονόρτας >> : Ένα παραδοσιακό καφενείο στις Παπαδάτες....

  Στις Παπαδάτες βρίσκεται το παραδοσιακό καφενείο ΄΄ Βονόρτας ΄΄ ..
Το φιλόξενο καφενείο  που με πολύ μεράκι δημιούργησε ο παράγοντας ποδοσφαίρου και μέλος του Δ/Σ της ΕΠΣ Αιτ/νίας Χρήστος Παπαχαραλάμπους,   με  μία ζεστή ατμόσφαιρα οικογενειακή που σου δίνει την αίσθηση της θαλπωρής και της καλής παρέας.
Όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου καφενείου, ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης και συνύπαρξης ανθρώπων με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ενός παραδοσιακού καφενείου που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις κουλτούρες. Η ιδέα ήταν ένας παραδοσιακός χώρος ζεστός και όχι απόμακρος, που θα σε καλούσε με την διαφορετικότητα του να μπεις έστω και από περιέργεια. Το αποτέλεσμα είναι μπαίνοντας να βρίσκει ο καθένας την γωνιά που του ταιριάζει όπως και την ενασχόληση που τον ευχαριστεί.
Οι συζητήσεις για το ποδόσφαιρο ατέλειωτες, με τις οικογένειες και τις παρέες να συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή για να δούνε μπάλα από την τηλεόραση και να απολαύσουν τους μεζέδες του καφενείου.
Οι διαφωνίες για την μπάλα πολλές, όμως όλες αυτές οι διαφωνίες, ενώνονταν σε μία κοινή τους αγάπη. Ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στον ΠΑΟ, ούτε στην ΑΕΚ, ούτε και στον Παναιτωλικό, αλλά κυρίως στον Α.Ο.Παπαδατών, στην ομάδα του χωριού τους...
Ατέλειωτες και οι συζητήσεις για την πολιτική, με τον έναν θαμώνα να «πειράζει» τον άλλον, διαβάζοντας ταυτόχρονα την εφημερίδα του και πίνοντας το καφέ του, αλλά και μοιράζοντας με τους υπολοίπους τις δυσκολίες της καθημερινότητας του.
Ο Χρήστος κατάφερε να συνδυάσει στο καφενείο αυτό όλα τα στοιχεία εκείνα που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, στοιχεία βγαλμένα από τα πρότυπα που έχουμε μάθει για την ελληνική φιλοξενία.