Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΑΕΜ : ....ήπιε το Νέκταρ της επιτυχίας

.
Νεκτάριος Ζέρβας … η «χρυσή» αλλαγή! και σπουδαίο τρίποντο της ΑΕΜ στην Ματαράγκα επι της μαχητικής Φλόγας  με 1-2....

Το υπέροχο γκολ του Νεκτάριου Ζέρβα έκρινε την αναμέτρηση της Φλόγας Παλαιομάνινας με την Α.Ε. Μεσολογγίου που έγινε σήμερα μετά από δύο αναβολές. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός πέρασε στο παιχνίδι στο 78ο λεπτό και χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ και να διαμορφώσει το τελικό 1 - 2. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Χρήστου Ζαρκαβέλη έπιασε στην κορυφή με 39 βαθμούς το Ναυπακτιακό Αστέρα και τον Παναμβρακικό Μπούκας, ενώ η Φλόγα έμεινε στους 31 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον Ίναχο Βάλτου στην 4η θέση.
Το παιχνίδι στο γήπεδο της Ματαράγκας ήταν μέτριο ποιοτικά με το βαρύ γήπεδο που σε κάποια σημεία είχε νερό να δυσκολεύει αρκετά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, με τη Φλόγα να έχει να αντιμετωπίσει και αρκετά προβλήματα ειδικά στο χώρο του κέντρου λόγω τραυματισμών που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες.
Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά προσπάθησαν να βγάλουν φάσεις με το Ζέρβα να μαζεύει πριν από τον Ξευγένη στην επικίνδυνη σέντρα του Νταλαπέρα στα πρώτα δευτερόλεπτα και το Μιχαλόπουλο να στέλνει τη μπάλα άουτ σε σέντρα σουτ στο 7ο λεπτό. Στο 11΄ ο Ζέρβας χρειάστηκε να επέμβει στο σουτ του Τουρλίδα και στο 24ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πάτησαν περιοχή με το Σακελαρόπουλο να κάνει με σουτ το 0 - 1. Η χαρά της Α.Ε.Μ. κράτησε όμως μόλις ένα λεπτό, καθώς ο Τουρλίδας εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Νταλαπέρα και με διπλή προσπάθεια ισοφάρισε. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Ζέρβας απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το μακρινό σουτ του Τουρλίδα στο 38΄.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες δε μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Στο 67΄ ο Κράνης μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ και στο 72΄ ο Μιχαλόπουλος είχε την ευκαιρία με το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Ο Κράνης πάσαρε στο Νεκτάριο Ζέρβα που βρήκε λίγο χώρο και με πολύ όμορφο σουτ νίκησε το Διαμαντή για το 1 - 2. Στο 94΄ η Α.Ε.Μ. χρειάστηκε έναν ακόμα Ζέρβα για να "σφραγίσει" τη νίκη. Ο Δημήτρης Ζέρβας έκλεισε καλά την εστία του στο πλασέ του Τουρλίδα και με πολύ καλή επέμβαση κράτησε τη νίκη για τους "κανονιέρηδες" που την πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους που βρέθηκε στο γήπεδο.
Να σημειώσουμε ότι το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, καθώς ο τερματοφύλακας της Φλόγας Διαμαντής βρέθηκε στο έδαφος λίγο πριν την έναρξη από αντικείμενο που έπεσε από φιλάθλους που βρέθηκαν πίσω από την εστία του.

Το φιλμ του αγώνα.

1΄ Σέντρα του Νταλαπέρα από δεξιά ο Δημήτρης Ζέρβας με διπλή προσπάθεια απέκρουσε πριν ο Ξευγένης γίνει επικίνδυνος.
7΄ Κόρνερ του Μιχαλόπουλου έδιωξε ο Διαμαντής, αλλά η μπάλα κατέληξε ξανά στο Μιχαλόπουλο που έκανε σέντρα - σουτ από αριστερά με τη μπάλα να περνάει άουτ.
11΄ Πάσα του Πιστιόλη στον Τουρλίδα που έκανε το σουτ με το Ζέρβα να αποκρούει.
24΄ Γκολ. Πάσα του Μιχαλόπουλου στο Σακελαρόπουλο που σουτάρει λίγο μέσα από την περιοχή στη δεξιά γωνία του Διαμαντή για το 0 - 1.
25΄ Γκολ. Σέντρα του Νταλαπέρα από δεξιά ο Τουρλίδας από κοντά πλασάρει με το Ζέρβα να διώχνει, αλλά η μπάλα φτάνει ξανά στον Τουρλίδα που με νέο πλασέ ισοφαρίζει.
28΄ Βολέ του Διαμαντή η μπάλα φτάνει στον Πιστιόλη που από αριστερά σουτάρει και αποκρούει ο Ζέρβας.
38΄ Ωραία ατομική προσπάθεια του Τουρλίδα που σουτάρει από μακρυά με το Ζέρβα να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.
67΄ Σουτ του Κράνη από δεξιά μέσα στην περιοχή έφυγε άουτ.
72΄ Φάουλ του Δενδρινού με γέμισμα στην περιοχή ο Μιχαλόπουλος κοντρολάρει τη μπάλα, γυρίζει και σουτάρει λίγο πάνω από το δοκάρι.
82΄ Γκολ. Ο Κράνης πασάρει στο Νεκτάριο Ζέρβα που βρίσκει λίγο χώρο και με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ κάνει το 1 - 2.
86΄ Ο Ντζιμάνης σεντράρει στον Πιστιόλη που πιεζόμενος δε βρίσκει καλά τη μπάλα που καταλήγει στα χέρια του Δημήτρη Ζέρβα.
94΄ Γέμισμα του Λίτσου στον Τουρλίδα που αριστερά απέναντι από το Δημήτρη Ζέρβα πλασάρει, όμως ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Μ. έχει κλείσει σωστά και διώχνει τη μπάλα.

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ (Βαλάντης Ζώης): Διαμαντής, Γκουτσέλης, Στρεμμένος (88΄ Στριμένος), Ψηφής, Λίτσος, Καντάνης, Ξευγένης (46΄ Κουσκούνης), Νταλαπέρας, Πιστιόλης, Σαμψώνας (73΄ Ντζιμάνης), Τουρλίδας.

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Χρήστος Ζαρκαβέλης): Ζέρβας Δ., Κάκκος (79΄ λ.τ. Μαντέλος), Κοντομήτσος, Τραγουλιάς, Πασπαλιάρης, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος, Ζαχαράκης, Κράνης (94΄ Βρέττας), Σακελαρόπουλος (78΄ Ζέρβας Ν.), Βασιλάρης.
olatagoal.gr