Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Απορρίφθηκε η προσφυγή της Α.Ε. Οινιάδων,.... κανονικά η Γ.Σ. της ΕΠΟ

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή του σωματείου ΑΕ Οινιάδων καθώς κρίθηκε εκπρόθεσμη, κάτι που σημαίνει ότι θα διεξαχθεί κανονικά η Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατέθεσε το σωματείο ΑΕ Οινιάδων, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένη για τις 19/12, οπότε και θα εκλεγεί ο εκπρόσωπός της στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Το εν λόγω σωματείο από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας υποστήριζε πως η εκλογή εκπροσώπου στην ΕΟΕ πρέπει να γίνει με το εκλογικό σύστημα που προβλέπει ο Νόμος και όχι με αυτό που προβλέπει το Καταστατικό της ΕΠΟ!
Η απόφαση ωστόσο ήταν απορριπτική κι αυτό γιατί ήταν εκπρόθεσμη μιας και θα έπρεπε να κατατεθεί εντός 10 ημερών από τη στιγμή της προκήρυξης της Γ.Σ κι έτσι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης.

Αυτό σημαίνει ότι την προσεχή Δευτέρα θα διεξαχθεί κανονικά η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση στην Ομοσπονδία και σε συνδυασμό με την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, θα ψηφίσουν 3 εκπρόσωποι από κάθε Ένωση όπως προβλέπεται.
Αναλυτικά η απόφαση:

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ' αριθμόν 142/16-12-2016 απόφασή του, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Αθλητικής Ένωσης Οινιάδων κατά: 1) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), 2) της με αριθμ. Πρωτ. 37951/2016 απόφασης της Ε.Π.Ο. και της μ’ αυτήν καθοριζόμενης ημερήσιας διάταξης της Ειδικής Γενικής Συνέλευσης όλων των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ που ορίστηκε για τις 19/12/2016, 3) του με αριθμ. Πρωτ. 37948/07-12-2016 ενημερωτικού σημειώματος της ΕΠΟ προς τις Ενώσεις-μέλη της με θέμα Ειδική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ-Αθήνα 19.12.2016 που κοινοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε στον Τύπο προς γνώση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, 4) κάθε άλλης συναφούς πράξης ή απόφασης των αρμοδίων οργάνων της Ε.Π.Ο. που συνδέεται με τις ανωτέρω πράξεις-αποφάσεις της και αφορά την σύγκληση της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης όλων των Ενώσεων-Μέλων της ΕΠΟ που ορίστηκε για τις 19-12-2016.

Κατά συνεπεία η προκυρηχθείσα για τις 19 Δεκεμβρίου 2016 Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με θέμα την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διεξαχθεί κανονικά.
sdna.gr