Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Συνέντευξη με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Καλυβίων, Παναγιώτη Καρύμπα

.


Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκομίσει ποδοσφαιρικές παραστάσεις και εμπειρίες ουκ ολίγες αγωνιζόμενος στα γήπεδα επί 20 σχεδόν χρόνια, ένα ταλέντο που έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες εντός και εκτός Αιτωλοακαρνανίας, ένας παίκτης που ¨κοσμεί¨ το τοπικό μας ποδόσφαιρο, ο Πάνος Χ. Καρύμπας, λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου συνεχίζει την καριέρα του ως παίκτης - προπονητής στον ΠΑΟΚ Καλυβίων.
Εν μέσω εορτών, συναντήσαμε τον Πάνο Καρύμπα στο βοηθητικό γήπεδο του Εμιλέον, εκεί όπου προετοιμάζει την ομάδα του χωριού του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ δηλώνει ότι, η προπονητική  ήταν ένα όνειρο και ένας στόχος που υλοποιείται τελικά διαμέσου της συνεργασίας του με τον σύλλογο από τον οποίο πρωτοξεκίνησε την καριέρα του.
Διαβάστε την συνέντευξη που μας παραχώρησε:
Ο Παναγιώτης Καρύμπας στον πάγκο μιας ομάδας, ακούγεται λίγο περίεργα... Μπορείς να μας πεις πως πήρες την απόφαση να συνεχίσεις την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά ως προπονητής;
Ήταν στις σκέψεις μου εδώ και καιρό, μιας και τα χρόνια περνούν, να συνεχίσω την καριέρα μου ως προπονητής, αφού ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο αποτελούν για μένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου!
Έτσι λίγο πριν τις γιορτές, προέκυψε η πρόταση από την διοίκηση του ΠΑΟΚ Καλυβίων και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο της ομάδας, Μάκη Μπελεβώνη, τον οποίο ευχαριστώ δημόσια για την τιμητική πρόσκληση, προκειμένου να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας, κάτι που για μένα μεταφράζεται ως ένα καινούργιο ¨βήμα στο χώρο¨ του ποδοσφαίρου.
Θα είσαι παίκτης-προπονητής στην ομάδα;
Μετά από 20 περίπου χρόνια επιστρέφω στην ομάδα του χωριού μου από την οποία ξεκίνησα, τον ιστορικό ΠΑΟΚ Καλυβίων, για να βοηθήσω με τις όποιες δυνάμεις μου ώστε η ομάδα να πετύχει την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία. Όσο μπορώ ηλικιακά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι  ώς παίκτης, αν και περνώντας ο καιρός δεν θα είναι το ίδιο εύκολο, είπαμε όμως με τη διοίκηση αρχικά να αναλάβω και με τις δυο ιδιότητες. Θα έλεγα ότι, τη δεδομένη στιγμή αυτή είναι μια καλή περίπτωση συνεργασίας, η οποία νομίζω ότι μπορεί να αποβεί θετική προς όφελος και των δύο πλευρών.
Πως βρήκες τα πράγματα στην ομάδα και σε ποιο επίπεδο ετοιμότητας είναι το έμψυχο δυναμικό της;
Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με πολύ καλούς παίκτες και πιστεύω ότι, έχουμε τις δυνατότητες, εφόσων δουλέψουμε σοβαρά όλοι μαζί, ο ΠΑΟΚ να πάει πολύ καλά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Θα χρειασθεί να γίνουν μεταγραφικές προσθήκες παικτών στην ομάδα;
Η πρώτη μεταγραφή είναι... η δική μου, μας απαντά χαριτολογώντας ο Πάνος Καρύμπας, ενώ ήδη επέστρεψε στην ομάδα ο Γιώργος Αριστόπουλος που αγωνίζονταν μέχρι πρόσφατα στην Αναγέννηση Θέρμου. Στις προπονήσεις συμμετέχει και ο Γιάννης Μυλωνάς προερχόμενος από τον Θέρμιο Απόλλωνα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να ενταχθεί και αυτός στο ρόστερ της ομάδας. Πάντως μεταγραφικά έπεται και συνέχεια και θα δούμε το επόμενο διάστημα με ποιούς άλλους ικανούς ποδοσφαιριστές μπορεί να ενισχυθεί η ομάδα μας.
Πως βλέπεις το τοπικό ποδόσφαιρο στην Αιτωλοακαρνανία μιας και έχεις άμεση εικόνα από την ενεργό συμμετοχή σου σε αυτό;
Το γνωρίζω αρκετά καλά θα έλεγα και η εντύπωση μου είναι τόσο από την Α΄ Κατηγορία που έπαιζα μέχρι πρότινος με την ομάδα της Φλόγας Παλαιομάνινας, όσο και πέρυσι από την συμμετοχή μου στη Β΄ Κατηγορία με την Θύελλα Παραβόλας, ότι το αγωνιστικό επίπεδο είναι αρκετά καλό ενώ παράλληλα υπάρχει υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των σωματείων.
Με βάση την δυναμική των ομάδων του 2ου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας όπου συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ Καλυβίων, έχει πιθανότητες να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο;
Εννοείται ότι η ομάδα μας έχει πιθανότητες και εμείς θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε μέσα στο γήπεδο τους όποιους καλούς όρους και δυνατότητες  υπάρχουν για άνοδο στην επόμενη κατηγορία.
Βέβαια αυτό που προέχει είναι να φτιάξουμε ένα  ¨δεμένο¨ σύνολο και μια πολύ καλή ομάδα, που θα ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι και αν γίνουν τα παραπάνω τότε είναι σίγουρο ότι θα πάμε καλά και στο πρωτάθλημα.
Τι εύχεσαι για τη νέα χρονιά του 2017;
Ευχές και Χρόνια Πολλά σε όλους για τη νέα χρονιά που έρχεται και εύχομαι ο ΠΑΟΚ Καλυβίων να πετύχει τους στόχους του και την άνοδο. Εμείς σαν ομάδα θα δώσουμε τη ¨μάχη¨ μας και ευελπιστώ ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά για τον σύλλογό μας!
Σου ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου!
Συνέντευξη στον Γιώργο Πανταζόπουλο
kalyvia.gr