Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Απόφαση φωτιά από την ΕΠΟ για την Β΄Εθνική

 Δύσκολες εποχές περνάει η χώρα μας με την οικονομική κρίση. Αυτή η κρίση έχει φτάσει σε σημείο να πλήξει και τον αθλητισμό. Ένα περισσότερο και ο γυναικείος αθλητισμός. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Όποιος έχει ασχοληθεί με το γυναικείο ποδόσφαιρο είτε σαν οπαδός είτε ακόμα καλύτερα σε μια υπεύθυνη θέση στην ομάδα μέσα ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται για να λειτουργήσει μια ομάδα. Ακόμα παραπάνω ξέρει τι δυσκολίες υπάρχουν για τις μετακινήσεις της ομάδας στο πρωτάθλημά.


Η ΕΠΟ προς όλες τις ομάδες της Β’ κατηγορίας στις 22/9/16 με αριθμό πρωτοκόλλου 28713/2016 ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση των ομάδων του 2ου ομίλου(στον οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες της Κρήτης και των Δωδεκανήσων). Αναλυτικά, η απόφαση έλεγε ότι η επιχορήγηση που θα δοθεί στις ομάδες είναι για με τις ακτοπλοϊκές τους μετακινήσεις, το ποσό των δυο χιλιάδων(2000) ευρώ ανά μετακίνηση, για δε τις αεροπορικές που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις μετακινήσεις από την Κρήτη προς Δωδεκάνησα και αντίστροφα, το ποσό των τριών χιλιάδων(3000) ευρώ, ανά μετακίνηση.

Απορώ άμα εκεί στην επιτροπή της ΕΠΟ σκέφτονται όλα αυτά ου αποφασίζουν πριν τα ανακοινώσουν. Ότι ανάγκη έχουν όλες οι ομάδες και όχι μονό του 2ου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας αλλά όλη η Β’ κατηγορία αλλά ακόμα και οι άλλες 2 κατηγορίες, Α’ και Γ’. Ας ελπίσουμε ότι κάτι παρόμοιο θα γίνει για όλα τα σωματεία και να υπάρχει πάντα ίση αντιμετώπιση.

-Γιατί δε χρηματοδοτούνται όσο θα έπρεπε τα γυναικεία ποδοσφαιρικά σωματεία ώστε να ανταπεξέλθουν στο δυσβάστακτο οικονομικό βάρος και να ολοκληρώσουν αξιοπρεπώς την αγωνιστική χρονιά; 

-Για πόσο ακόμα οι άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά και αφιερώνοντας πολύ χρόνο από την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή θα παλεύουν ώστε να διατηρήσουν ζωντανά τα γυναικεία ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας μας;

Ελπίζω κάποια στιγμή πραγματικά η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα να μπει στο σωστό δρόμο…!!!

Επιμέλεια άρθρου:Σοφία Κυριακίδου
womensports.gr