Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Σάντος - Κόλμαν: Από τους ελληνικούς πάγκους, στα ημιτελικά του Euro!

Δύο προπονητές με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό του Euro.

Ολοι φυσικά γνωρίζουμε το παρελθόν του Φερνάντο Σάντος, του ανθρώπου με τον οποίο στην άκρη του πάγκου η Εθνική Ελλάδας πανηγύρισε για πρώτη φορά πρόκριση σε τελική φάση Μουντιάλ, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τα ημιτελικά στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Προηγουμένως βέβαια ο Πορτογάλος κόουτς είχε βρεθεί στο τιμόνι των περισσότερων μεγάλων ελληνικών κλαμπ. Πρώτα στην ΑΕΚ, ακολούθησε ένα πολύ μικρό πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, για να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ, με τον οποίο διεκδίκησε το πρωτάθλημα το 2010. Ενδιάμεσα βέβαια είχε καθίσει στους δύο από τους τρεις μεγάλους πάγκους της χώρας του, της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (μετά τον Παναθηναϊκό) και της Μπενφίκα (μετά το δεύτερο πέρασμα από την ΑΕΚ), μιας και σε αυτόν της Πόρτο βρέθηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα.  

Κι ο... Δον Φερνάντο κατάφερε να φτάσει την Πορτογαλία για δεύτερο σερί Euro στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κι αν αυτό δεν ήταν ιδιαίτερη έκπληξη με δεδομένο το ρόστερ, αλλά και τους αντιπάλους που είχαν οι Ίβηρες, δεν ισχύει το ίδιο και για τους Ουαλούς, των οποίων επίσης ο «αρχιτέκτονας» έχει ελληνικό παρελθόν. 

Για όσους δεν θυμούνται ο Κρις Κόλμαν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάρισας τη σεζόν 2011-12, αλλά άντεξε μόλις για μερικούς μήνες. Στα μισά της χρονιάς ο Ουαλός προπονητής αποχώρησε κι όπως εξήγησε αργότερα αυτό έγινε λόγω της οικονομικής ασυνέπειας των «βυσσινί». Η αμέσως επόμενη δουλειά του δε ήταν ο πάγκος της εθνικής ομάδας της χώρας του, το 2012 κιόλας, παραμένοντας μέχρι σήμερα για να ακολουθήσει το... θαύμα του φετινού Euro. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι Ουαλοί κατάφεραν να πετάξουν εκτός συνέχειας το No2 της παγκόσμιας κατάταξης, το Βέλγιο με μία ξεγυρισμένη τριάρα και θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό του Παρισιού.  
sdna.gr