Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Το ποδόσφαιρο αλλάζει: Οι νέοι κανονισμοί της FIFA!

Μπαίνει σε εφαρμογή το πιλοτικό στάδιο των σαρωτικών αλλαγών στους κανονισμούς ποδοσφαίρου.



Πριν από σχεδόν τρεις μήνες στο Κάρντιφ το ανώτατο συμβούλιο κανονισμών ποδοσφαίρου IFAB, που διαμορφώνει τους κανόνες του παιχνιδιού και απαρτίζεται από επιτροπή FIFA και τις τέσσερις αρχαιότερες ομοσπονδίες της Μεγάλης Βρετάνιας ( Αγγλία, Ουαλία, Ιρλανδία και Σκωτία), αποφάσισε μια σειρά από αλλαγές που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ιστορικές.

AdTech Ad
Οι αλλαγές έχουν εγκριθεί από την FIFA, τίθενται άμεσα σε ισχύ και η σεζόν 2016-2017 θα είναι μια δοκιμαστική περίοδος στην οποία θα αξιολογηθούν μέχρι το 2017-2018 οι αλλαγές πριν εφαρμοστούν σε μόνιμη βάση.

Ποιες είναι οι ιστορικές αλλαγές που ισχύουν από την αυγή του φετινού καλοκαιριού;
- Καταργείται η κόκκινη κάρτα στη λεγόμενη «τριπλή τιμωρία». Εάν δηλαδή κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για γκολ, θα αποβάλλεται μόνο το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο χτύπημα. Αν είναι ακούσιο ο παίκτης θα βλέπει μόνο κίτρινη κάρτα. Δηλαδή σε περίπτωση πέναλτι από τον τελευταίο παίκτη, ο παίκτης δε θα δέχεται κόκκινη κάρτα εάν το μαρκάρισμα δεν είναι βίαιο.

- Χρήση βίντεο για φάσεις όπως τα γκολ, τα πέναλτι, οι κόκκινες κάρτες κλπ.

- Δυνατότητα στο διαιτητή να αποβάλει παίκτη ή παίκτες πριν τη σέντρα του αγώνα εάν προκύψουν συμπλοκές στα αποδυτήρια, στη φυσούνα, στον αγωνιστικό χώρο.

- Τα χέρια δε θα μετρούν στον καταλογισμό του οφσάιντ.

- Θα υπάρχει 4η αλλαγή σε περιπτώσεις αγώνα που πάει στην παράταση.

- Στη σέντρα του αγώνα η μπάλα θα μπορεί να πηγαίνει και πίσω. Όχι μόνο μπροστά.

- Εάν παίκτης ή παράγοντας ή προπονητής ή μέλος της ομάδας μπει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο διαιτητής μπορεί να δίνει φάουλ ή πέναλτι.

- Ένας παίκτης που βρίσκεται τραυματίας στο έδαφος και το μαρκάρισμα που έχει δεχθεί, επιφέρει και τιμωρία κίτρινης ή κόκκινης κάρτας, μπορεί πλέον να λαμβάνει ιατρική φροντίδα χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από το γήπεδο.
- Σε περιπτώσεις που ο αγώνας σταματά για να πιουν νερό οι παίκτες λόγω ζέστης ο χρόνος θα προστίθεται στις καθυστερήσεις.

- Στη διαδικασία των πέναλτι όταν μια ομάδα έχει περισσότερους παίκτες τότε τους μειώνει για να γίνει ίσος αριθμός με την άλλη ομάδα ώστε να μην υπάρχει εσκεμμένα η φυγή ποδοσφαιριστών από το γήπεδο με δήθεν τραυματισμούς ώστε να μένουν οι καλύτεροι εκτελεστές και αν χρειαστεί να χτυπήσουν ξανά πέναλτι.
onsports.gr