Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η οικογένεια του ποδοσφαίρου της περιοχής μας πενθεί για την απώλεια του Κώστα Ξηρού

 Mια τεράστια  μορφή του Αιτωλοακαρνάνικου  ποδοσφαίρου και όχι μόνο , ο Κώστας Ξηρός, άφησε σήμερα την τελευταία πνοή του, σε ηλικία  55 ετών…
Ο Κώστας Ξηρός , είναι πλέον στο γήπεδο  του παραδείσου…
Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου  στον Ι.Ναό του Αγ. Χαραλάμπου , θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία και στη συνέχεια η ταφή του στο Κοιμητήριο του Ευηνοχωρίου, για τον αποχαιρετισμό και το στερνό αντίο σ’ αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιριστή που σημάδεψε με την παρουσία του στα γήπεδα του Νομού μας και όχι μόνο...Ήταν σεμνός άνθρωπος, δεν του άρεσε να μιλά για τον εαυτό του και ποτέ δεν επιδείχτηκε για να δείξει ποιος είναι, αφού οι παίκτες στα χρόνια που είναι στην ενεργό δράση πάντα έχουν μια ξεχωριστή λάμψη.
.
Ενα παλιό αφιέρωμα του evinochori-kalidona.gr στον Κώστα Ξηρό
Συνεχίζοντας την παρουσίαση προσώπων από τον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα το ποδόσφαιρο θα αναφερθούμε σ΄ ένα συγχωριανό μας που στην 22χρονη πορεία του στα γήπεδα συνδύασε την πολύ καλή ποδοσφαιρική του αξία με έναν εξαιρετικό χαρακτήρα και τρόπο ζωής που τον διακρίνει εως σήμερα.
Ο Κώστας Δ. Ξηρός  γεννήθηκε το 1961 στο χωριό μας και σε ηλικία 14 ετών υπέγραψε το πρώτο δελτίο στον Εύηνο Ευηνοχωρίου επί προεδρίας Νικολάου Πολύζου (Μαντουβάλας) και προπονητή τον Γιάννη Πασσιόπουλο.
           xiros3   xiros    xiros1 
Στα 4 χρόνια που ακολούθησαν παίζοντας είτε ως  αριστερός εξτρέμ ή σέντερ φόρ έδωσε απτά  δείγματα του ταλέντου του και το 1979 ήρθε η πρώτη μεταγραφή στην Α.Ε.Μεσολογγίου που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της σημερινής Δ΄ Εθνικής (περιφερειακό).
Λίγα χρόνια αργότερα με την σφραγίδα του σκόρερ πια έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες γκόλ έκανε μια νέα μεταγραφή στον Παναιτωλικό Β΄ Εθνική όπου είχε 24 συμμετοχές την πρώτη κιόλας χρονιά.
          xiros10    xiros5    xiros9
Ακολούθησε μια διαδρομή σε ομάδες του νομού μας όπως : Όμηρος Νεοχωρίου, Καλυδώνα Ευηνοχωρίου, Προμηθέας Γαυρολίμνης, Ατρόμητος Αντιρρίου και Ερμής Λεσινίου ως το 1997 που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
          xiros8    xiros4    xiros6
Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 500 περίπου αγώνες και έχει σκοράρει 98 φορές.
Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα (Α.Ε.Μεσολογγίου, Όμηρος Νεοχωρίου, Καλυδώνα Ευηνοχωρίου και Ατρόμητος Αντίρριου και ένα κύπελλο (Προμηθέας Γαυρολίμνης).
          xiros2   xiros7   xiros14
Τα τελευταία χρόνια είναι προπονητής ποδοσφαίρου  και από το 2005 έχει ιδρύσει Ακαδημία Ποδοσφαίρου στο χωριό μας μαθαίνοντας στα μικρά παιδιά τα μυστικά της μπάλας.
          xirosdellas111   xiroskapoyranis1    xirosdellas1
Καλύτερες στιγμές στην καριέρα του πέρα από την κατάκτηση των τίτλων είναι το πρώτο του γκόλ με την φανέλα του Παναιτωλικού στον αγώνα κόντρα στην Προοδευτική (1987) και η απόφαση του να ιδρύσει την Ακαδημία ποδοσφαίρου .

evinochori-kalidona.gr