Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Επιστρέφει στην ΑΕΚ ο Τόνι Σαβέφσκι - Αναλαμβάνει ξανά πόστο στην Ακαδημία

Πόστο στην ακαδημία της ΑΕΚ αναμένεται να αναλάβει το προσεχές χρονικό διάστημα ο Τόνι Σαβέφσκι, ο οποίος επιστρέφει στην Ένωση, μετά από τέσσερα χρόνια.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τους ιθύνοντες της ομάδας. Οι επαφές των δυο πλευρών φέρονται να είχαν ξεκινήσει πριν περίπου οκτώ μήνες, όμως η τελική συμφωνία επιτεύχθηκε πριν λίγες ημέρες. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η συγκατάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, για την πρόσληψη του Σκοπιανού τεχνικού.

Ο Σαβέφσκι ήταν τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ, από το 2004 έως το 2012. Νωρίτερα είχε εργαστεί ως πρώτος προπονητής στους Απόλλωνα Λεμεσού και Ομόνοια. Η τελευταία του ομάδα ήταν και πάλι η Ομόνοια, από την οποία αποχώρησε το 2013. Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ ελπίζουν πως με τον Σαβέφσκι στην ακαδημία της ομάδας, θα ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή νεαρών παικτών, ορισμένοι από τους οποίους θα κληθούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι ο ρόλος που θα έχει ο Σαβέφσκι στην Ακαδημία της ΑΕΚ, μιας και  τη δεδομένη στιγμή το τοπίο παραμένει… θολό, όσον αφορά στις θέσεις της Κ20, αλλά και γενικότερα στα τμήματα υποδομής.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες όμως,  όταν η πρώτη ομάδα, αλλά και η Ακαδημία, θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και πλέον θα έχουν επικεντρωθεί στη σεζόν που έρχεται, θα οριστικοποιηθεί και ο ακριβής ρόλος που θα έχει ο Τόνι στην Ένωση, με την ΑΕΚ να ανακοινώνει την επιστροφή του Σαβέφσκι στις τάξεις της.
football-academies.gr