Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ήττα - μαγική εικόνα για την Εθνική Κορασίδων

                                        Μαρία Καπνίση [ αρ.φαν. 17],Ρούλα Πούλιου [αρ.φαν. 2]
Τις κλασικές ευκαιρίες η Ελλάδα, τα γκολ η Ολλανδία και 0-2 στο φινάλε της «γαλανόλευκης» στην Elite Round της Ιταλίας

Κρίμα και άδικο… Με την πίκρα της μη απόδοσης ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης ολοκλήρωσε την παρουσία της στη β’ προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ιταλία την Κυριακή (20/3) η Εθνική Κορασίδων.
Η Ελλάδα, αν και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο τουρνουά και παρά το γεγονός ότι… κοίταξε τα μάτια την ούτως ή άλλως πιο ισχυρή Ολλανδία, ηττήθηκε με 2-0.
Τα κορίτσια του ομοσπονδιακού προπονητή Αντώνη Πριόνα είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά στάθηκαν άτυχα στην τελική προσπάθεια μετρώντας τέσσερις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, με πρωταγωνίστρια την αρχηγό Δέσποινα Χατζηνικολάου, η οποία έκανε μεγάλο ματς. Ωστόσο, καμία από τις προσπάθειές της δεν βρήκε στόχο, αν και οι δύο εξ αυτών (στο 62’ και στο 66’) ήταν από θέση τετ α τετ!
Αντίθετα, οι Ολλανδέζες, εκμεταλλευόμενες τη μεγαλύτερη εμπειρία τους σε μεγάλες διοργανώσεις και εν προκειμένω την αποτελεσματικότητά τους, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της «γαλανόλευκης» στις δύο ουσιαστικές επισκέψεις τους στα αντίπαλα καρέ.
Το σκορ άνοιξε στο 61’ η Σμιτς, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ η ίδια στο 73’.
Έτσι, η Ελλάδα επιστρέφει με ισάριθμες ήττες και χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει έστω ένα βαθμό (που άξιζε) από την παρουσία της στον 4ο όμιλο της Elite Round με αντιπάλους τη διοργανώτρια Ιταλία, η οποία κατετάγη πρώτη με 7 βαθμούς, την Ολλανδία με 6 και τη Φινλανδία με 4.
Πάντως, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα για την Εθνική Κορασίδων, καθώς, πέρα από την τιμωρημένη Γούλα (από την κόκκινη στο ματς με τη Φινλανδία), εκτός έμεινε η Γάτσιου (πρόβλημα στον έξω πλάγιο), η Καπνίση Μ. ενώ στην προθέρμανση αδιαθεσία αισθάνθηκε η προοριζόμενη για το βασικό σχήμα Τζιώρα μένοντας στον πάγκο, για να αντιμετωπίσει τα ίδια συμπτώματα και η Καϊδατζή, που την αντικαατέστησε στην 11άδα στο παρά πέντε στο 20λεπτο!
Τον αγώνα διαιτήτευσε η Ουαλή Τζέριλ Φόστερ, η οποία έδειξε κίτρινη κάρτα στην Ολισλάχερς.

ΕΛΛΑΔΑ WOMEN’S U17 (Αντώνης Πριόνας): Νάση (72’ Χατζηχαριστού), Πούλιου Ρ., Κατιρτσίδου, Τσακίρη, Πίτσιου, Καραπέτσα, Σαχινίδου, Πατερνά, Καϊδατζή (24’ Λιάκου), Δρακωνάκη (64’ Τσιακλίδου), Χατζηνικολάου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ WOMEN’S U17 (Μαρλέν Βίσινκ): Φαν Ντόμσελαρ, Ίπεμα, Νόουεν, Λέβελς (67’ Γιάνσεν), Σαμπάιο, Ντουγιάρε, Άσμπρουκ (41’ Ολισλάχερς), Σμιτς, Φαν Ντούρεν (41’ Φαν Ντόρσεν), Φαν Βέρντεν, Χέντρικς.

a-sports.gr