Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η FIFA απαγόρευσε τις μεταγραφές σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης

 Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA τιμώρησε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης για παραβάσεις σχετικά με τις διεθνείς μεταγραφές ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών.


Οι δύο ομάδες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει πολλές διατάξεις που αφορούν στη διεθνή μεταφορά και την πρώτη εγγραφή ανήλικων ποδοσφαιριστών, καθώς και άλλες σχετικές διατάξεις όσον αφορά στην εγγραφή και τη συμμετοχή ορισμένων παικτών σε διάφορες διοργανώσεις.

Στους δύο συλλόγους επιβλήθηκε απαγόρευση μεταγραφών για δύο συνεχείς περιόδους, από το εθνικό και το διεθνές επίπεδο δηλαδή για το καλοκαίρι του 2016 και για τον Ιανουάριο 2017.

Η απαγόρευση, πάντως, δεν επηρεάζει την τρέχουσα περίοδο, επειδή ξεκίνησε πριν από την κοινοποίηση των αποφάσεων.

Επιπλέον, στις Ατλέτικο και Ρεάλ επιβλήθηκε πρόστιμο 900.000 και 360.000 ελβετικών φράγκων αντίστοιχα, ενώ τους δόθηκε προθεσμία 90 ημερών για να τακτοποιήσουν όλες τις σχετικές εκκρεμείς υποθέσεις τους.
Μερίδιο …ευθύνης ο Ζινεντίν Ζιντάν

Μερίδιο ευθύνης στην τιμωρία της Ρεάλ, φέρεται να έχει, έστω και άθελα του,  ο Ζινεντιν Ζινταν , καθώς η μεταγραφή   του μικρού του γιου, Λούκα Ζιντάν, κρίθηκε παράνομη από την FIFA.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης η ενσωμάτωση του νεαρού τερματοφύλακα Λούκα Ζιντάν στην  ακαδημία της Ρεαλ έγινε με παράτυπο τρόπο όπως, και οι υπόλοιπες  που οδήγησαν στην στην ποινή της απαγόρευσης  μεταγραφών μέχρι το 2017.
football-academies.gr