Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Μεσολόγγι 2008 : Κοίταξε στα μάτια τις Αβάντες Χαλκίδας για ένα ημίχρονο...

 Άλλη κλάση η ομάδα Αβάντες Χαλκίδας!!!! Έχει... δρόμο να διανύσει το Μεσολόγγι 2008..
Για ένα ημίχρονο  το Μεσολόγγι 2008  κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο και σίγουρη πρωταθλήτρια ομάδα της Χαλκίδας, που όμως στη συνέχεια έδειξε πως η εμπειρία μπορεί να νικήσει τον ενθουσιασμό, επικρατώντας στο τέλος με το βαρύ 1-6 στο Αθλητικό Κέντρο ΄΄Ατλαντες Αγρινίου΄΄ του Αντ. Τσιμιδάκη.

Η ομάδα του Μεσολογγίου είχε να χάσει σαν γηπεδούχος απο το 2012, ενω η ηττα αυτή ήταν η πιο βαριά που έχει υποστεί στην 4χρονη συμμετοχή της στα πρωταθλήματα .
Άξιο αναφοράς πως ο διαιτητής του αγώνα Φίτσας  Γ. που είχε πολλά φαλτσοσφυρίγματα που πολλές φορές ξεπερνούσαν  το όριο του ανθρώπινου λάθους, και κατάφερε να αφήσει την γηπεδούχο ομάδα να δικαιούνται να έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή σε καθοριστικές στιγμές του αγώνα που έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά της φιλοξενούμενης ομάδας.1ον... η αυστηρή αποβολή της Πρασσά στο 44΄με δευτερη κίτρινη κάρτα, για καθαρό κόψιμο της μπάλας στον χώρο του κέντρου και ενώ το σκόρ εκείνη την στιγμή ήταν 1-1 , και 2ον... στο 50΄σφύριξε πέναλτυ σε βάρος της Μόκκα οταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι αφού βρει πρώτα  στο σώμα  και το χέρι δεν είναι απλωμένο..Ετσι μετά το 1-2 και σε λίγο έγινε το 1-3, και αφού στο 60΄δυνατό σούτ της Καπνίση εκτός περιοχής σταματάει στο κάθετο δοκάρι, και εκεί όλα τελείωσαν για την ομάδα του Μεσολογγίου, που στο 77΄έμεινε με 9 παίκτριες αφου τραυματίστηκε η Λίπο και είχαν γίνει οι τρείς αλλαγές. Στα τελευταία λεπτά τραυματίστηκε και η 13χρονη Μαρκουτσά Δ.[μεταταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου].

Βεβαίως ολα αυτά δεν  μειωνουν  τη νικη της ομαδας του Θανάση Πύθουλα που είναι για παραπάνω κατηγορία και είναι η ποιοτικότερη ομάδα της κατηγορίας με παίκτριες που έχουν αγωνιστεί σε ομάδες Α΄Κατηγορίας, και δίκαια κατέκτησε  το πρωτάθλημα .

Το φίλμ του αγώνα ..
7΄ Η Πούλιου Ρ.βγάζει ωραία ασίστ η Καπνίση αποφεύγει την αντίπαλο τερματοφύλακα και πλασάρει χαλαρά και απομακρύνει η Τροχούτσου
11΄σε ωραία σέντρα της Νεννέ η  έμπειρη Δημητριάδη με θαυμάσια κεφαλιά κάνει το 0-1.
16΄η δραστήρια Καπνίση φεύγει μόνη της πλασσάρει την Τσόκου που απέκρουσε εκτός περιοχής με το χέρι και ο διαιτητής την αποβάλλει αρκετά καθυστερημμένα.
17΄ η Καπνίση εκτελεί το φάουλ και ισοφαρίζει σε 1-1.
Στην συνέχεια με αριθμητική υπεροχή το Μεσολόγγι 2008 αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και δημιουργεί 3-4 καλές ευκαιρίες με τις Ευθυμίου 22΄, Καπνίση 28΄,Πούλιου Ρ. 33΄και στο 40΄εντυπωσιακό μπάσιμο της Γρομητσάρη φθάνει απέναντι απο την τερματοφύλακα αλλά σε πλάγια θέση και προτιμά να ΄΄τελειώσει μόνη της την φάση΄΄με αποτέλεσμα να αποκρούσει ενστικτωδώς η Χατζηλιόντα με τα πόδια και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικές προ των Πούλιου Ρ. και Καπνίση Μ.
Σε αυτό το διαστημα η πρωτοπόρος ομάδα της Χαλκίδας προσπαθούσε να απειλήσει με καλή κυκλοφορία της μπάλας και  με μακρινά σούτ την εστία της Νταβαντζή.
Στο 44΄ο διαιτητής Φίτσας αποβάλει την Πρασσά για καθαρό κόψιμο της μπάλας με 2η κίτρινη κάρτα.
Στο 50΄σε σέντρα της Τσιρδάνη η Μόκκα εντελώς ανενόχλητη προσπαθεί να στοπάρει την μπάλα αυτή κτυπά στο σώμα και στην συνέχεια στο χέρι που δεν το είχε απλωμένο και ο διαιτητής δείχνει πέναλτυ, που εκτελεί η Αφροδίτη Μανίτα και κάνει το 1-2.
55΄Και πρίν συνέλθουν απο την ψυχρολουσία οι παίκτριες του Μεσολόγγι 2008 η Μανίτα βγάζει κάθετη πάσα ΄΄τσάφ΄΄ στην άμυνα και η Βόλη προλαβαίνει την έξοδο της Νταβαντζή και με προβολή κάνει το 1-3.
60΄ Δυνατό σούτ της Καπνίση στο κάθετο δοκάρι, και μεγάλη ευκαιρία να μειώσει η γηπεδούχος ομάδα.
74΄η Βόλη  ανατρέπεται απο την Ρισβά και η Δημητριάδη εκτελεί και ανεβάζει τον δείκτη του σκόρ σε 1-4.
79΄η έμπειρη Τσιρδάνη με μακρινό σούτ αιφνιδιάζει την Νταβαντζή και κάνει το 1-5.
81΄σε εναλλαγη Πούλιου Ρ.-Καπνίση Μ. η Αβράμπου απο κοντά ολιγωρεί και η κορυφαία του γηπέδου Τροχούτσου απομάκρυνε τον κίνδυνο.
83΄ καταπληκτική ασίστ της Νεννέ  και η Δημητριάδη για ακόμη μία φορά εξέθεσε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και με πλασέ πάνω απο την Νταβαντζή κάνει το τελικό 1-6.
Από τις νικήτριες ιδιαίτερα διακρίθηκαν οι Τροχούτσου,Νεννέ,Δημητριάδη,Τσιρδάνη,Μανίτα ενώ και η Χατζηλιόντα κάλυψε επάξια το κενό της Τσόκου.
Απο το Μεσολόγγι 2008 που μετά το 60΄ έγινε "έρμαιο" στις ορέξεις των φιλοξενούμενων παικτριών διακρίθηκαν οι Καπνίση Μ.,Πούλιου Ρ.,Γρομητσάρη Μ.,Σωτηρίου Νεκτ. και η Λίπο Χ. σε όσο διάστημα αγωνίστηκε.
Με πολλά λάθη η Διαιτησία του Γιώργου  Φίτσα[που με κάποιες λάθος αποφάσεις του ξεσήκωσε πολλές φορές τις διαμαρτυρίες  , και ειδικά για την αποβολή της Πρασσά 44΄,και το πέναλτυ στο 50΄] ενώ καλος ήταν ο Κέφης και η Λαζάρου [Πρέβεζας]

Μεσολόγγι 2008...Νταβαντζή Ν.,Γρομητσάρη Μ.,Σωτηρίου Ν.,Μόκκα Μ.,Κάππα Ε.[68΄Μαρκουτσά Δ.],Ρισβά Φ.,Αυγέρη Κ.[80΄Αβράμπου],Πρασσά Χ.,Πούλιου Ρ.,Καπνίση Μ.,Ευθυμίου Ν.[57΄Λίπο Χ.],

Αβάντες Χαλκίδας..Τσωκου, Νεννε, Τροχουτσου, Αρκουλη, Βολη[77΄Μάλλιαρη], Τζαφερη, Τσιρδανη[80΄Τουλούμη], Χατζηλιοντα,Οικονόμου[74΄Κοκκίνου] Μανιτα, Δημητριαδη

                                                 ΑΒΑΝΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
                                                         ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008
  Η Πρόεδρος της ομάδας Ατλαντες Αγρινίου Γιάννα Μπιρμπίλη-Καρφή, με τον Αντώνη Τσιμιδάκη και τον Δημήτρη Θεοδοσίου
 Το μέλος της ΕΠΣ Αιτ/νίας Χρήστος Παπαχαραλάμπους




 η Δημητριάδη με ωραία κεφαλιά ανοίγει το σκόρ του αγώνα μετα απο θαυμάσια σέντρα της Χ. Νεννέ






                                                 

 Το Μεσολόγγι Σπόρ ευχαριστεί θερμά τον Αντώνη Τσιμιδάκη[διακρίνεται στην φωτογραφία με το προπονητή Γιάννη Γουλή] για την παραχώρηση του γηπέδου, για τον αγώνα με την ομάδα της Χαλκίδας..
 Ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Μεσολογγίου Θεμ. Μούρκας μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν τον αγώνα