Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η Μικτή Νέων της ΕΠΣ Αιτ/νίας επικράτησε 5 – 0 της αντίστοιχης ομάδας Ευρυτανίας



Νέοι: ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 5-0

Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη (19/11) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Αιτωλοαρκαρνανίας στο Μεσολόγγι και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 9ου ομίλου. Περίπου 50 άτομα είδαν την συνάντηση.
Οι Αιτωλοακαρνάνες του Βασίλη Παπαθανασίου δεν συνάντησαν δυσκολίες, αφού είχαν από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και πέρασαν ένα εύκολο μεσημέρι. Το γρήγορο γκολ του Κώστα Συσοβίτη έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε και άλλο γκολ για να κλείσει το ημίχρονο στο 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Συσοβίτης σκόραρε χατ-τρικ και από 1 τέρμα σημείωσαν οι: Δαμιανός Παπαθανάσης και Κώστας Νιτσάκης.
Οι Ευρυτάνες του Γιώργου Χρυσαφόπουλου γνώρισαν την 2η ήττα τους στο πρωτάθλημα, η οποία ήταν και αυτή μεγάλης έκτασης. Οι νέοι μας δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον ισχυρότερο αντίπαλο και «μοιραία» έφυγαν από το Μεσολόγγι δεχόμενοι 5 τέρματα. Αμύνθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού προσπαθώντας να απειλήσουν μέσα από αντεπιθέσεις.
Την επόμενη (4η) η Ευρυτανία έχει ρεπό και σε περίπου 1 μήνα θα παίξει ξανά εκτός έδρας με την Άμφισσα και η Αιτωλοακαρνανία θα υποδεχτεί την Φωκίδα. Οι γηπεδούχοι έχουν 6 ματς σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν πόντο.

Περίπου 50
Κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια έγινε η αναμέτρηση των νέων μεταξύ των δυο ενώσεων. Η συνάντηση έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών.

Κίτρινη στον «Τόμι»


Ο αρχηγός της ΕΠΣΕ Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) αντίκρισε την μοναδική κίτρινη στο παιχνίδι.

Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση


Η συνάντηση ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, αφού τα δελτία των φιλοξενούμενων δεν προσήλθαν εγκαίρως στον ρέφερι της αναμέτρησης Βασίλη Σπυράτο (Φωτογραφία).

Εξαιρετικός ο Συσοβίτης


Ο πλάγιος μεσοεπιθετικός της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Συσοβίτης ξεχώρισε την παρουσία του βρίσκοντας δίχτυα 3 φορές και πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Α΄ Μέρος

2 τέρματα
Η υπεροχή της ΕΠΣ Αιτωλαοαρκανίας στο πρώτο μέρος μετουσιώθηκε σε 2 τέρματα.

Καθυστέρησε ο Μάκκας


Την ευκαιρία να αιφνιδιάσει είχε η Ευρυτανία στο 6ο λεπτό όταν μετά την μπαλιά του Δημήτρη Σερπάνου, ο Γιάννης Μάκκας βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Βαγγέλη Παντελίδη, όμως καθυστέρησε να σουτάρει με αποτέλεσμα να ανακοπεί από τους αμυντικούς.


Νωρίς προβάδισμα
Οι «κόκκινοι» στο 12ο λεπτό προηγήθηκαν στο σκορ, όταν ο Κώστας Συσοβίτης σούταρε εκτός περιοχής, ο Αποστόλης Νούλας έκανε τραγικό λάθος, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε στην δεξιά του γωνία (1-0).



Από το κεφάλι του Συσοβίτη
Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 1ου μέρους η ΕΠΣΑ έκανε δυο τα τέρματα της. Ο Κώστας Νιτσάκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κώστας Συσοβίτης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ διαμόρφωσε το 2-0 βάζοντας το 2ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Σερπάνος έκανε όμορφα την μπαλιά για τον Μάκκα που βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Παντελίδη, άργησε χαρακτηριστικά να σουτάρει με τους παίκτες της ΕΠΣΑ να τον ανακόπτουν.
11΄: Σουτ του Ντιτσάκη εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Νούλας.
12΄: Ο Συσοβίτης σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, ο Νούλας έκανε τραγικό λάθος και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά του γωνία (1-0).
24΄: Ο Ζήσης εκτέλεσε φάουλ και την κεφαλιά του Σαγάνα μπλόκαρε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
39΄: Μετά από λάθος στην άμυνα της Ευρυτανίας το πλασέ του Θεοδωρέλη μπλόκαρε σωτήρια ο Νούλας.
42΄: Ο Νιτσάκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Συσοβίτης στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων έκανε το 2-0.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκε μετά το 60΄
Η ΕΠΣΑ μετά το 60ο λεπτό ανέβασε την απόδοση της και σκόραρε ακόμη 3 φορές φτάνοντας στο τελικό 5-0.

Σκόρερ ο Παπαθανάσης


Ο Δαμιανός Παπαθανάσης στο 64΄ με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣ Ευρυτανίας χρίστηκε σκόρερ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.



Συμπλήρωσε χατ-τρικ
Ο Κώστας Συσοβίτης βρισκόμενος σε εξαιρετική ημέρα έκανε χα-τρικ στο 68ο λεπτό. Ο Ζαχαρίας Τσέλιος σέντραρε από τα αριστερά και ο Κώστας Συσοβίτης με δυνατό σουτ δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 4-0.



Ευκαιρία για μείωση


Τεράστια ευκαιρία να μειώσει το σκορ έχασε στο 75ο λεπτό η Ευρυτανία, όταν  ο Αλέξης Μαστρογιάννης (Φωτογραφία) μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων βρέθηκε απέναντι στον Βαγγέλη Παντελίδη, όμως το σουτ που επεχείρησε ήταν αδύναμο με τον πορτιέρο της ΕΠΣΑ να μπλοκάρει και να κρατάει το μηδέν.


Στο παρά 9 γκολ Νιτσάκη


Ο εξαιρετικός Κώστας Νιτσάκης ήταν ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος της αναμέτρησης. Ο μέσος της ΕΠΣΑ έκανε έξοχη προσπάθεια και με σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας πραγματοποίησε το τελικό 5-0. Ο Νιτσάκης είχε πετύχει τέρμα και στην νίκη εκτός έδρας(2-1) επί της Φωκίδας.


Οι καλύτερες φάσεις
64΄: Ο Παπαθανάσης με πλασέ στην αριστερή γωνία του Νούλα πραγματοποίησε το 3-0.
65΄: Σουτ του Μπότα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Ευρυτάνων.
68΄: Ο Τσέλιος σέντραρε από αριστερά και ο Συσοβίτης με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Νούλα έκανε το 4-0.
71΄: Ο Παπαθανάσης έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε και ο Νούλας μπλόκαρε.
75΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της ΕΠΣΑ, ο Μαστρογιάννης βρέθηκε απέναντι στον Παντελίδη. σούταρε χωρίς πίεση με τον τερματοφύλακα να γηπεδούχων να μπλοκάρει.
81΄: Ο Νιτσάκης έκανε ατομική προσπάθεια και με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πέτυχε το τελικό 5-0.

Κίτρινες Κάρτες
Χρυσαφόπουλος

Διακριθέντες
Αιτωλοακαρνανία: Συσοβίτης, Νιτσάκης, Παπαθανάσης, Θεοδωρέλος
Ευρυτανία: -

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Παπαθανασίου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας): «Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε γρήγορα στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν εύκολα για εμάς. Κάναμε και τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε την εικόνα μας και πήραμε μια νίκη που ήταν πάρα πολύ σημαντική για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Φέτος είναι τα παιχνίδια λίγα, αν στραβοπατήσεις, χάνεις και το τρένο μετά.»
Σε ερώτηση μας για την νέα μορφή που έχει φέτος το ενωσιακό πρωτάθλημα δήλωσε«Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα άλλαξε λόγω οικονομικών δεδομένων, διότι η ΕΠΟ δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων. Θα υπάρξει περιφερειακή ομάδα μόνο στους νέους, οι μικροί δεν θα πάνε και νομίζω ότι έπρεπε να βρεθεί κάποιο κονδύλι και εκεί για να  δημιουργηθεί ομάδα. Νομίζω ότι υποβαθμίστηκε το πρωτάθλημα, αλλά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπάρχει η οικονομική κρίση και έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας): «Τα παιδιά σήμερα κάνανε μια καλή προσπάθεια κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί στο σκορ. Το πρώτο γκολ προήλθε από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα μας, αυτά συμβαίνουν λόγω απειρίας και δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κανένα παιδί. Δυστυχώς σε αυτά τα παιδιά λείπουν αγώνες και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν όπως πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια. Η αντίπαλη ομάδα σαφώς και ήταν καλύτερη καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια κέρδισε. Πρέπει να κάνουμε όλοι μας μια κοινή προσπάθεια τουλάχιστον μέσα από τις ομάδες του τοπικού μας να δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά γιατί όπως φαίνεται μόνο από εκεί μπορούν να πάρουν παιχνίδια και να αποκτήσουν κάποια εμπειρία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ακολούθησαν και την αποστολή.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αιτωλοακαρνανία (Βασίλης Παπαθανασίου): Παντελίδης, Τσέλιος, Ζήσης(46΄ Κοτρώτσος), Αντωνόπουλος(46΄ Μπακαδήμας), Σαγάνας, Θωμόπουλος, Θεοδωρέλος, Παππάς(46΄ Μπότας), Παπαθανάσης, Νιτσάκης, Συσοβίτης

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Νούλας, Μακρής, Χρυσικός(77΄ Κυλλής), Καραμπάς, Τάσιος, Χρυσαφόπουλος Χ., Μπουμπουρής, Μάκκας, Μπισμπίκης, Χρυσαφόπουλος Λ.(46΄ Λάμπρου), Σερπάνος(63΄ Μαστρογιάννης)

Διαιτητής: Βασίλης Σπυράτος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Θωμάς Bαλλιάνος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Κορδολαίμης (ΕΠΣ Αιτωλοαρκαρνανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος
evrytaniasport.blogspot.gr