Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

"Πρώτη συγκέντρωση για τους Αιτωλοακαρνάνες διαιτητές"

 Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το βράδυ, η πρώτη ανεπίσημη Δευτεριάτικη συγκέντρωση των Αιτωλοακαρνάνων διαιτητών, εν όψει της νέας χρονιάς, στα γραφεία του Συνδέσμου μας.

Η επιτροπή διαιτησίας έκανε κάποιες απαραίτητες ανακοινώσεις για την ποδοσφαιρική σεζόν που ήδη ξεκίνησε, θέτοντας το χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων των μελών μας μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, αλλά και κάποιες γενικότερες.
Συγκεκριμένα:
Τα κωλύματα θα πρέπει να δηλώνονται το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι στο e-mail της ΕΔ/ΕΠΣΑ: edepsaitol@yahoo.gr, τα Φύλλα Αγώνων θα πρέπει να προσκομίζονται το αργότερο το απόγευμα της Δευτέρας στον Σύνδεσμο, για να βρίσκονται το πρωί της Τρίτης στην διάθεση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΣΑ.
Επίσης, θα πρέπει όλοι οι διαιτητές να αποστείλουν στην ΕΠΣΑ συμπληρωμένο το ατομικό τους Φύλλο Ποιότητας με fax, e-mail, είτε ιδιοχείρως. Σε όσα παιχνίδια δεν έχει οριστεί παρατηρητής αγώνα, με μέριμνα του διαιτητή τα δύο σωματεία θα πρέπει να υποδεικνύουν από έναν υποψήφιο και να ακολουθεί κλήρωση, εκτός και αν υπάρχει πρόσωπο κοινά αποδεκτό το οποίο και θα αναλαμβάνει καθήκοντα.
Η διαδικασία, καθώς και τα στοιχεία του Παρατηρητή αγώνα θα πρέπει να αναγράφονται, μόνο, στις παρατηρήσεις.
Ανακοινώθηκε η έναρξη νέας σχολής διαιτησίας με τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές έως τις 30 Οκτωβρίου. Στις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο ΔΑΚ Αγρινίου τα τεστ φυσικής κατάστασης για τους τραυματίες και όσους δεν έπιασαν τα όρια στο σεμινάριο του Αστακού, ενώ το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν και τα γραπτά τεστ στον κανονισμό.
Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Καψάλης (μέλος ΕΔ/ΕΠΣΑ), ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε ιδιαίτερα στην άψογη συμπεριφορά που θα πρέπει να επιδεικνύουν όλοι οι διαιτητές - από την στιγμή που φτάνουν στο γήπεδο που έχουν οριστεί μέχρι και την αποχώρησή τους- προς όλους όσοι εμπλέκονται σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δε, έδωσε, στην έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο αλλά και στην ακριβή ώρα έναρξης.
Εν συνεχεία ο κ. Νικολέτας (πρόεδρος ΕΔ/ΕΠΣΑ), έδωσε την ευχάριστη είδηση της βραδιάς, καθώς ανακοίνωσε ότι η ΕΠΣΑ συμφώνησε με δύο χορηγούς, και έτσι όλοι οι διαιτητές το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προμηθευτούν αθλητικό υλικό -καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό αντίτιμο- (μπουφάν, φόρμα αποστολής και αθλητικό σάκο) ούτως ώστε να πηγαίνουν στα παιχνίδια ντυμένοι ομοιόμορφα.
Τέλος ο κ. Κωνσταντίνου (μέλος ΕΔ/ΕΠΣΑ) τόνισε ότι όλοι οι διαιτητές θα πρέπει να έχουν άριστη συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά και να σέβονται τους συναδέλφους τους και τα αρμόδια θεσμικά όργανα.
●Την προσεχή Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί
συγκέντρωση. Το επόμενο Δευτεριάτικο ραντεβού στα γραφεία του συνδέσμου ορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00.
‪ΒΑΣΙΛΗΣ_ΛΙΟΝΑΣ‬
(Υπεύθυνος τύπου & δημοσίων σχέσεων Σ.Δ.Π.Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ)