Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Δημοσίευση Προκήρυξης Β' Κατηγορίας γυναικείου ποδοσφαίρου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 - 2016




Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού έλαβε υπόψη:
α. Το Καταστατικό της.
β. Τις διατάξεις των Κανονισμών της.
γ. Την από  10.07.2015 (Νο 46 ) απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής / ΕΠΟ.



Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τους αγώνες του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Γυναικείων ομάδων περιόδου 2015-2016.

Άρθρο 1: Προκήρυξη / Αρμοδιότητα
Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα των Γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου της Β΄ Κατηγορίας.
Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο. της Δήλωσης Συμμετοχής της ομάδας.
Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δεν γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών.
Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος των Γυναικείων ομάδων της Β΄ Κατηγορίας ανήκει στην Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου  (εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής
Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος των Γυναικείων ομάδων της Β΄ Κατηγορίας διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α. των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,
β. των Κανονισμών της Ε.Π.Ο
γ. των αποφάσεων της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

Άρθρο 3:  Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ομίλους Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως και τη Παρασκευή 04/09/2015. Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
Στη Δήλωση Συμμετοχής πρέπει, υποχρεωτικά να αναφέρονται, ο Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκει η ομάδα.
Η Δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετικό παράβολο των εκατό  (100)  ευρώ και από έγγραφο στο οποίο θα αναφέρεται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας.
Μαζί με τη  Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Ο. το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση, υπογεγραμμένο από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της ομάδας περί της αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο.
Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.
Ομάδες, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις που ανήκουν, μέχρι την ημέρα της Κλήρωσης θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής.

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν τη Δήλωση Συμμετοχής, θα κοινοποιηθούν, σε ειδικό έγγραφο, στις ενδιαφερόμενες ομάδες με την ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλήματος.
Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία, ομάδες που δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών, δεν λάβουν μέρος, δεν αναπληρώνονται για κανένα λόγο από άλλη και η Ε.Π.Ο., διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος..
Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα οριστεί μέχρι την ημερομηνία της Κλήρωσης.

Άρθρο 4. Επικοινωνία
Οι ομάδες στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα αναφέρουν τον αριθμό F.A.X. Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα πρέπει να ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η Ε.Π.Ο..
Η αλληλογραφία της Ε.Π.Ο. με τις ομάδες της κατηγορίας θα γίνεται και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( e-mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Η Ε.Π.Ο. θα προχωρήσει στη δημιουργία των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που θα αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα, θα τις αποστείλει έγκαιρα στις ομάδες και θα ελέγχει την ορθή διαβίβαση και παραλαβή της αλληλογραφίας.

Άρθρο 5 : Επίλυση Αθλητικών Διαφορών
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν
α. τις ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών και


β. κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Με τη Δήλωση Συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.
Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαμβανομένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολΔ.
Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο 5, τότε, με απόφαση της Ε.Ε./Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών και θα της απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε πρωτάθλημα για πέντε (5) ημερολογιακά έτη

Άρθρο 6 : Συμμετοχή ποδοσφαιριστριών
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστριών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστριών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Σε κάθε περίπτωση, καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, θα αγωνίζονται επτά (7) ποδοσφαιρίστριες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Άρθρο  7. Γήπεδα - Πρόγραμμα

Γήπεδα
Οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών για την περίοδο 2015-2016, θα δηλώνουν, υποχρεωτικά ως έδρες γήπεδα με χλοοτάπητα (φυσικό ή πλαστικό) που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α.   Διαθέτουν νόμιμη άδεια
β. Πληρούν τους όρους ασφαλείας του κανονισμού Γηπέδων και Ασφάλειας και Προστασίας των Αγώνων
γ. Πληρούν τις προβλέψεις των διατάξεων των άρθρων 8, 9 και 10 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων
Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση και όποια ομάδα δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτή στο πρωτάθλημα.
Κάθε αλλαγή γηπέδου με συμφωνία των σωματείων απαγορεύεται.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η χρήση των δηλωθέντων γηπέδων, η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ορίσει άλλο γήπεδο για την τέλεση του αγώνα, το οποίο θα υποδεικνύει η ομάδα, το αργότερο σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν τον αγώνα, με την υποχρέωση, αυτό να βρίσκεται εντός των ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει η γηπεδούχος ομάδα.


Πρόγραμμα αγώνων
Τα αιτήματα των ενδιαφερόμενων ομάδων για αλλαγή ώρας, ημέρας ή γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να κρίνει το σύννομο ή όχι. Αιτήματα εκτός της ως άνω καθοριζόμενης προθεσμίας δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης του αγώνα ή και την ημέρα και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την έναρξη του.
Οι ομάδες (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα Κοινοτικά-Δημοτικά και Εθνικά Γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες Αστυνομικές Αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.
Οι αγώνες του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών, λόγω ανώτερης κατηγορίας, προηγούνται όλων των αγώνων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Άρθρο 8: Γιατρός
Η παρουσία ιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα). Οι γηπεδούχες ομάδες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν, απευθυνόμενοι σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.
Σε περίπτωση ασθενείας ή αδυναμίας έγκαιρης προσέλευσης του γιατρού, οι γηπεδούχες ομάδες είναι υποχρεωμένες να μεριμνήσουν για την έγκαιρη αντικατάσταση του.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Εάν διεξαχθεί ο μεν διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο, η δε γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή πεντακόσια (500) έως δυόμιση (2.500) ευρώ
Τα έξοδα των γιατρών επιβαρύνουν τις γηπεδούχες ομάδες.

Άρθρο 9 : Προπονητές
Όλες οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας υποχρεούνται να έχουν σύμβαση με προπονητή ο οποίος να είναι κάτοχος  «Δελτίου ταυτότητας προπονητή ΕΠΟ» (τριετούς διάρκειας) τουλάχιστον και σε ισχύ.
Η σύμβαση αυτή, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητας, πρέπει να κοινοποιηθούν στην Επιτροπή πρωταθλήματος, τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Επίσης πρέπει να είναι κάτοχος του «Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή», το οποίο εκδίδεται από τις οικίες ΕΠΣ. Χωρίς το ανωτέρω Δελτίο, η παρουσία του προπονητή στην Τεχνική Περιοχή απαγορεύεται ρητώς.
Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να κατατίθενται στην Ε.Π.Ο. εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.


Άρθρο 10 : Παρατηρητής Αγώνα
Ο παρατηρητής θα ορίζεται από την Ένωση που ανήκει η γηπεδούχος ομάδα.

Άρθρο 11 : Οικονομικά Θέματα
Η οικονομική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο. και οι όποιες σχετικές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής/Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Προκήρυξης, την οποία και συμπληρώνουν.

Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων του πρωταθλήματος αυτού, ανήκουν στην τοπική, για κάθε γηπεδούχο ομάδα, Ένωση, η οποία φροντίζει για την εκτύπωση εισιτηρίων των αγώνων και την προώθηση τους στα γηπεδούχα σωματεία.
Η Ε.Π.Ο. παραιτείται του ποσοστού της υπέρ των Ε.Π.Σ. - Μελών της.

Έξοδα διαιτητών / Παρατηρητών διαιτησίας
Τα έξοδα διαιτησίας (διαιτητής, βοηθοί διαιτητές ) θα καλύπτονται από τη γηπεδούχο ομάδα.
Οι διαιτητές των αγώνων θα ορίζονται από όμορες, με την Ε.Π.Σ. της γηπεδούχου ομάδας, Ενώσεις.

Η Ε.Π.Ο. θα επιχορηγεί τις γηπεδούχες ομάδες με το ποσό των εκατόν σαράντα (140) ευρώ ανά αγώνα για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας των εντός έδρας αγώνων τους.
Σε περίπτωση που ομάδα ζητήσει να ορισθεί παρατηρητής διαιτησίας, μαζί με το έγγραφο αίτημα ορισμού, προκαταβάλλει και το ποσό για τα έξοδα του παρατηρητή, σε αντίθετη περίπτωση το αίτημα απορρίπτεται.

Άρθρο 12 : Έπαθλο πρωταθλήματος
Οι ομάδες που θα καταλάβουν βαθμολογικά την πρώτη 1η θέση των ομίλων θα ανακηρυχθούν πρωταθλήτριες ομάδες της Β΄ Κατηγορίας.
Στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί ένα Κύπελλο και είκοσι πέντε (25) μετάλλια για τις ποδοσφαιρίστριες και τον προπονητή της.

Άρθρο 13 : Υποβιβασμός / Προβιβασμός
Ο προβιβασμός και υποβιβασμός των ομάδων στην Α΄ και Γ΄ Κατηγορία θα καθορισθεί με Συμπληρωματική Προκήρυξη, μετά την υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχής των ομάδων, όλων των Κατηγοριών, για τη περίοδο 2015-2016 και το διαχωρισμό τους σε ομίλους.

Άρθρο 14 : Ραδιοτηλεοπτικά / Εμπορικά Δικαιώματα
Η Ε.Π.Ο ως αποκλειστικός φορέας διοργάνωσης του πρωταθλήματος, επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος της, σύμφωνα με το Καταστατικό της και το Κανονισμό Αγώνων Πρωταθλημάτων (Κ.Α.Π.) Ερασιτεχνικών Ομάδων, αναφορικά με την εμπορική και ραδιοτηλεοπτική εκμετάλλευση των αγώνων, καθώς και κάθε άλλου συναφούς δικαιώματος ήχου, εικόνας και περιεχομένου των αγώνων.

Άρθρο 15: Τελική διάταξη
Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. ή για οποιοδήποτε θέμα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από τη παρούσα Προκήρυξη θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στο πλαίσιο του Καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου.

Αθήνα 10/07/2015
epo.gr/