Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 4-1

 Αντίπαλοι βρέθηκαν στο Καρπενήσι οι δύο νεαροί Μεσολογγίτες ποδοσφαιριστές [πρώην συμπαίκτες στο ΓΟΜ] ο Κώστας Βαλμάς [ΠΑΣ Γιάννινα] και ο Γιάννης Κοντογιάννης [Παναιτωλικός]
.
Ο πρώτος αγωνίστηκε δεξ.στόπερ όταν ο προπονητής του γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 ,και είχε καλή παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε ,ενω ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού ήταν ο δημιουργός του μοναδικού γκόλ της ομάδας του μετά απο καλοκτυπημένο φάουλ.
Εκμεταλλευόμενος το ψηλό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε με 4 κεφαλιές και ξεκίνησε με το «δεξί» τις φιλικές του υποχρεώσεις, επικρατώντας με 4-1 του Παναιτωλικού.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 18:30 και την είδαν γύρω στους 200 φιλάθλους.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα άφησε θετικά δείγματα γραφής και πήρε μια άνετη φιλική νίκη, ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοση του. Το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη μοίρασε υποσχέσεις εν όψει της νέας σαιζόν, μπαίνοντας δυναμικά με το «καλημέρα». Από ένα γκολ σημείωσαν οι: Απόστολος Κατσέτης, Δημήτρης Φερφελής, Σταμάτης Σαπαλίδης και Θεμιστοκλής Τζημόπουλος. Τα τέρματα των νικητών επετεύχθησαν από δυο σε κάθε ημίχρονο.
Ο Παναιτωλικός στο πρώτο του επίσημο φιλικό παιχνίδι αδικείται από το τελικό σκορ, δεχόμενος εύκολα γκολ από στημένες φάσεις. Είχε ως πιο κινητικό παίχτη τον Στέφανο Παπουτσογιαννόπουλο, που σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι. Για τους Αγρινιώτες του Λιονέλ Πόντες μείωσε στο φινάλε ο Αμπντέλ Σαλάμ Σάαντο.
Ο ΠΑΣ θα παίξει την Πέμπτη 23/7 το τελευταίο του φιλικό «τεστ» στο Καρπενήσι κόντρα στον Ηρακλή, ενώ μια ημέρα νωρίτερα ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει τον Αίολο.

Ο κόσμος στο πρώτο φιλικό
Ο πρώτος αγώνας μεταξύ ομάδων της Super League για το 2015 στο Καρπενήσι παρακολουθήθηκε από περίπου 200 θεατές. Εκδρομείς υπήρξαν από το Αγρίνιο και δημοσιογράφοι και από τις δυο πόλεις.



Τα επόμενα φιλικά
Ο Παναιτωλικός θα παίξει νέο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα την Τετάρτη 22 Ιουλίου με τον νταμπλούχο Ευρυτανίας Αίολο. Ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί μια ημέρα αργότερα κόντρα στον Ηρακλή.

Αντίπαλοι στο «Ζωσιμάδες»
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες ξανά στις 9 Αυγούστου στα Γιάννενα.

Καινούργιοι πορτιέρο













 
Ντεμπούτο από πλευράς Ηπειρωτών έκανε ο τερματοφύλακας Κώστας Περιστερίδης(Φωτογραφία αριστερά), που αγωνιζόταν στον Πλατανιά. Από πλευράς του Παναιτωλικού ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ ο επίσης «νεοφερμένος» από την Σκόντα Ξάνθη Δημήτρης Κυριακίδης(Φωτογραφία δεξιά)

Δεν αγωνίστηκαν
Από πλευράς νικητών δεν συμμετείχαν στον αγώνα ο διεθνής πορτιέρο Μάρκος Βελλίδης, ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς, ο Άντραζ Στρούνα και  ο Σταύρος Τσουκαλάς. Για τους Αγρινιώτες δεν έπαιξαν οι τερματοφύλακες Αλέξης Αθανασόπουλος και Αντρέας Κολοβούρης, ο Πάνος Κωνσταντινόπουλος, καθώς και οι τραυματίες Σεμπαστιάν Ρουσκουσέδα, Σίμος Ρουμπουλάκου, Λεάντρο Κάπελ και ο Ντάνι Μπεχεράνο, που δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί.


90λεπτο ο Κέβιν


Για τον Παναιτωλικό σε ολόκληρο τον αγώνα συμμετείχε ο Ισπανός αριστερός οπισθοφύλακας Κέβιν Γκαρσία Μαρτίνεζ(Φωτογραφία).

Με κεφαλιές
Οι Γιαννιώτες σημείωσαν και τα 4 τέρματα τους με το κεφάλι(!).

Δραστήριος ο «Παπ»
Ξεχώρισε από πλευράς «καναρινιών» ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος. Ο 20χρονος μέσος είχε ορισμένες καλές στιγμές στο ματς.

Στα χαφ ο Μάκος


Φιλικό ντεμπούτο με τον Παναιτωλικό έκανε ο αμυντικός μέσος Γρηγόρης Μάκος(Φωτογραφία). Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έπαιζε στην Κύπρο με την Ανόρθωση.

Υπο δοκιμή στον ΠΑΣ
Για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στον χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε ο υπό δοκιμή Ελληνοαυστραλός Απόστολος Κατσέτης. Ο 19χρονος τελεί υπό δοκιμή και έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην ΑΕΚ.

Φιλικό ντεμπούτο


Ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού Λιονέλ Πόντες(Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο με ήττα στον πάγκο. Ο Παναιτωλικός είχε δώσει δυο νικηφόρα φιλικά προπονητικού χαρακτήρα με την ομάδα νέων του συλλόγου.

Το παρακολούθησε ο Πρόεδρος


Τον αγώνα είδε ο επί σειρά ετών μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας(Φωτογραφία). Το παρών έδωσαν οι: Δημήτρης Νιαρχάκος(ΠΑΣ Γιάννινα) και Μάκης Μπελεβώνης(Παναιτωλικός), που είναι οι αρχηγοί αποστολών των δυο ομάδων. Ο κ. Κωστούλας παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Γεράσιμο Μπελεβώνη.


Ξεκίνησε ο Κοζάκης


Φανέλα βασικού στον ποδοσφαιριστή της ομάδας νέων Νίκο Κοζάκη(Φωτογραφία) έδωσε ο Γιάννης Πετράκης, με τον νεαρό να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Κοζάκης έπαιξε με μαύρο επίδεσμο στο κεφάλι λόγω πρόσφατου τραύματος.

«Πρώτη» Καρανίκα


Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΣ έκανε και ο Νίκος Καρανίκας, που αποκτήθηκε από την Λάρισα και έπαιξε στην επανάληψη το δεξί άκρο της άμυνας.

Α΄ Μέρος

«Χτύπησε» με το κεφάλι
Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που κατάφερε να βρει δυο φορές δίχτυα και να προηγηθεί με τον Απόστολο Κατσέτη και τον Δημήτρη Φερφελή.

Ωραία προσπάθεια


Στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού, ο Νταβίντ Λόπεζ Ναδάλες έκανε την σέντρα από αριστερά και το μονοκόμματο σουτ του Μπράνα Ίλιτς(Φωτογραφία) πέρασε μόλις πάνω από τα γκολπόστ του Δημήτρη Κυριακίδη.

Πρωτοβουλία Παναιτωλικού
Ο Παναιτωλικός είχε ένα καλό διάστημα μέχρι να δεχτεί το πρώτο τέρμα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν για αυτόν η ανάλογη.

Γκολ με Κατσέτη


Οι Γιαννιώτες άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό. Ο Μπράνα Ίλιτς με χτύπημα φάουλ από δεξιά έφερε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και ο υπό δοκιμή Απόστολος Κατσέτης(Φωτογραφία) έπιασε την κεφαλιά, διαμορφώνοντας το 1-0.





Άστοχος ο Μαλεζάς


Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να «απαντήσει» λίγα λεπτά αργότερα. Ο Στέλιος Βασιλείου έδωσε τον προωθημένο διεθνή αμυντικό Στέλιο Μαλεζά(Φωτογραφία), που σούταρε πάνω από την εστία του Κώστα Περιστερίδη.

Ιδανική αρχή Φερφελή


Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του ΠΑΣ Δημήτρης Φερφελής(Φωτογραφία) από την Τσβόλε βρήκε δίχτυα στην πρώτη του εμφάνιση. Ο Ευριπίδης Γιάκος έκανε την σέντρα από αριστερά στο 35΄ και ο Φερφελής με ωραία κεφαλιά, που βρήκε και το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι διαμόρφωσε το 2-0.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Μακρινό σουτ του Κουτρομάνου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.
7΄: Σέντρα του Ναδάλες από αριστερά, μονοκόμματο σουτ του Ίλιτς έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.
17΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Παπουτσογιαννόπουλου κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Ηπειρωτών.
20΄: Σουτ από μακριά του Παπουτσογιαννόπουλου απομάκρυνε ο Περιστερίδης.
22΄: Ο Βασιλείου πάσαρε στον Μύγα, που σούταρε από θέση δεξιά έξω από το αριστερό δοκάρι των Ιωαννίνων.
26΄: Χτύπημα φάουλ του Ίλιτς από δεξιά, ο Κατσέτης με κεφαλιά, που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη έκανε το 1-0.
29΄: Μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Μύγας έφυγε πάνω από την εστία του Περιστερίδη.
32΄: Κόρνερ του Βιγιαφάνες από δεξιά, ο Βασιλείου έδωσε στον Μαλεζά, το γυριστό σουτ του οποίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.
35΄: Ο Γιάκος έβγαλε σέντρα από αριστερά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς και ο Φερφελής με δυνατή κεφαλιά, που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη και κατέληξε στα δίχτυ «έγραψε» το 2-0.

Β΄ Μέρος

«Φόρτσαρε» ο ΠΑΣ
Αλλάζοντας όλη της την ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πέτυχε ακόμη δυο γκολ, φτάνοντας στο 4-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Αγρινιώτες ήταν να μειώσουν στο τέλος του αγώνα.

Δοκιμάζεται ο Μυρθιανός

Το αριστερό άκρο των Γιαννιωτών κάλυψε ο Δημήτρης Μυρθιανός(Φωτογραφία), ο οποίος προπονείται με την ομάδα και αγωνιζόταν στους νέους του Παναθηναϊκού.

3ο από τον «Σάπα»

Με κεκτημένη φόρα συνέχισε και στην επανάληψη ο ΠΑΣ. Ο Τάσος Κρητικός τροφοδότησε με άψογη ενέργεια τον Μιχάλη Μανιά, ο οποίος σέντραρε για τον Σταμάτη Σαπαλίδη(Φωτογραφία), που με κεφαλιά νίκησε στο 54ο λεπτό τον Μανώλη Στεφανάκο, κάνοντας το 3-0.



Δοκάρι για τον «Πάναι»


Η ομάδα του Παναιτωλικού είχε προσπάθεια στο δοκάρι με τον Στέφανο Παπουτσογιαννόπουλο(Φωτογραφία) στο 83΄, που έπιασε ένα αρκετά δυνατό σουτ.

Σκόρερ ο Τζημόπουλος

Με μια ακόμη κεφαλιά οι Ηπειρώτες έκαναν 4α τα τέρματα τους. Ο Κρίστιαν Τσάβεζ εκτέλεσε φάουλ στο 84ο λεπτό και ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος(Φωτογραφία) με κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-0.

Μείωσε ο μικρός


Το γκολ της «τιμής» σημείωσε η ομάδα του Λιονέλ Πόντες στο φινάλε του αγώνα. Ο Γιάννης Κοντογιάννης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο προωθημένος Αμπντέλ Σαλάμ Σάαντο(Φωτογραφία) μείωσε με κοντινή προβολή. Η μητέρα του νεαρού ποδοσφαιριστή κατάγεται από την Αγία Τριάδα Ευρυτανίας.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες από δεξιά, κεφαλιά του Μαλεζά πέρασε πάνω από τα δοκάρι του Κολιοφούκα.
54΄:  Ο Κρητικός έκανε ωραία ενέργεια πάσαρε στον Μανιά, που σέντραρε και ο Σαπαλίδης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Στεφανάκου διαμόρφωσε το 3-0.
63΄: Σέντρα-σουτ του Κέβιν από θέση αριστερά κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΣ.
67΄: Ο Μάκος έκανε γέμισμα, ο Παπουτσογιαννόπουλος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ από αριστερό δοκάρι του Κολιοφούκα.
80΄: Δυνατό σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου λίγο έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Μήλιου απέκρουσε ο Παππάς, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε σε κόρνερ.
81΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου από δεξιά πέρασε πάνω από την εστία του Παππά.
84΄: Ο Τσάβεζ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Τζημόπουλος με κεφαλιά προ του αντίπαλου τερματοφύλακα έκανε το 4-0.
90΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοντογιάννη από δεξιά, ο Σάαντο με προβολή στην αριστερή γωνία του Παππά πέτυχε το τελικό 4-1.

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης(46΄ Κολιοφούκας, 76΄ Παππάς), Κοζάκης(32΄ Βαλμάς, 46΄ Καρανίκας), Μιχαήλ(46΄ Μυρθιανός), Σκόνδρας(46΄ Μπέριος), Ναδάλες(46΄ Αλεξίου, 81΄ Μασούρας), Γιάκος(46΄ Κρητικός), Κατσέτης(46΄ Αυγενικού), Ηλιάδης(46΄ Τζημόπουλος), Ίλιτς(46΄ Μανιάς), Ακόστα(46΄ Τσάβεζ), Φερφελής(46΄ Σαπαλίδης)

Παναιτωλικός (Λιονέλ Πόντες): Κυριακίδης(46΄ Στεφανάκος), Κουτρομάνος(70΄ Καράι), Κέβιν, Κούσας(84΄ Σάαντο), Μπεχεράνο Ντιέγκο(63΄ Μήλιος), Βιγιαφάνες(74΄ Ζαρκάδας), Μαλεζάς(84΄ Χαντάκιας), Μάκος(84΄ Κοντογιάννης), Μύγας(40΄ Βασιλάρης), Παπουτσογιαννόπουλος(84΄ Μαργαρίτης), Βασιλείου(74΄ Μωραΐτης)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος


Πηγή : EvrytaniaSport