Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Αυτό θα πει... κάζο, ξεφτίλα, ντροπή!

Μία από τις πιο εφιαλτικές βραδιές της ιστορίας της έζησε απόψε η Εθνική μας ομάδα γνωρίζοντας ήττα-σοκ από τα Νησιά Φερόε με 0-1 χάρη σε γκολ του Έντμουντσον στο 61΄, ενώ οι "ψαράδες" είχαν και δύο δοκάρια στο ματς.


Απογοητευτική η ελληνική ομάδα, χωρίς αρχή μέση και τέλος, συνέχισε τις κάκιστες εμφανίσεις και υπέστη την τρίτη εντός έδρας ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στο "Καραϊσκάκη", επιβεβαιώνοντας πως το τέλος μιας "χρυσής" εποχής έχει επέλθει.

Τελευταίο στον όμιλο με μόλις 1 βαθμό έπειτα από 4 αγωνιστικές το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Εξανεμίζονται πια οι ελπίδες πρόκρισης στο Euro 2016.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι όμως πως η "γαλανόλευκη" έχασε από μια ομάδα η οποία αγωνίζονταν με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές! Και ηττήθηκε απολύτως δίκαια με βάση την εικόνα του ματς.

Αποδοκιμασίες από το κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες και χειροκρότημα για τις Νήσους Φερόε.

Το παιχνίδι

Κέρδισαν τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα τα Νησιά Φερόε

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αναμφίβολα αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο πρώτο 20λεπτο του ματς, βάζοντας δύσκολα στην ελληνική ομάδα. Η θεωρητικά πολύ αδύναμη αντίπαλος της «γαλανόλευκης» μπήκε ανοιχτά στο ματς και είχε 2-3 καλές στιγμές. Μάλιστα στο 16΄  είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Όλσεν.

Προσπάθησε αλλά ανούσια η Ελλάδα

Στη συνέχεια η Εθνική μας ομάδα προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη παίζοντας όμως αρκετά ανορθόδοξα. Δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις κυρίως με ατομικές ενέργειες του Χριστοδουλόπουλου, όμως δεν είχε την ουσία και η απόδοσή της ήταν κάκιστη απέναντι σε μια θεωρητικά αδύναμη και υποδεέστερη ομάδα.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες πριν το ημίχρονο τα Νησιά Φερόε

Τα Νησιά Φερόε θα μπορούσαν κάλλιστα να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν το ημίχρονο, όμως η Εθνική μας γλίτωσε το σοκ χάρις στις σωτήριες επεμβάσεις του Καρνέζη που κράτησαν το μηδέν. Στο 43΄ ο Έλληνας τερματοφύλακας αποσόβησε δύσκολα κεφαλιά στη γωνία του, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων απέκρουσε τετ α τετ.

Τραγική η Εθνική στο πρώτο μέρος

Γενικότερα η «γαλανόλευκη» πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο 45λεπτο όντας κάκιστη και παίζοντας χωρίς ξεκάθαρο πλάνο, κόντρα σε έναν αντίπαλο με μόλις έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή στη σύνθεσή του.

Τα ίδια χάλια και στην αρχή του β΄ ημιχρόνου

Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, τα Νησιά Φερόε έπαιζαν… μονότερμα την Εθνική μας ομάδα στο «Καραϊσκάκη»! Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου η Ελλάδα αντί να… συνέλθει παρουσιάστηκε ακόμη χειρότερη, δεχόμενοι πίεση από μια ομάδα με ερασιτέχνες. Στο 51΄ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Καρνέζη και την Εθνική να «καρδιοχτυπά ξανά.

Φυσιολογικά ήρθε το γκολ

Απολύτως δικαιολογημένα με βάση την εικόνα του αγώνα, τα Νησιά Φερόε άνοιξαν το σκορ στο 61΄ με γκολ του Έντμουντσον. «Κοιμήθηκε» η ελληνική άμυνα, μαρκάροντας με τα «μάτια». Περνούσαν όπως ήθελαν και έμεναν αμαρκάριστοι εντός περιοχής οι… ερασιτέχνες από τα Νησιά Φερόε, εκθέτοντας τους διεθνείς μας.

Ανορθόδοξες προσπάθειες για ισοφάριση

Μετά το γκολ που δέχτηκε και το σοκ που υπέστη η Εθνική μας ομάδα προσπάθησε να «ξυπνήσει» και να αναζητήσει την ανατροπή καθώς «καιγόμασταν» για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με εκφραστές κυρίως τους Κονέ και Χριστοδουλόπουλο που επιχείρησαν κάποιες ατομικές ενέργειες και ορισμένα καλά σουτ, η Εθνική προσπάθησε να απειλήσει, μη καταφέρνοντας όμως κάτι σπουδαίο εκτός από ένα δοκάρι. Το άγχος κυρίευε τους διεθνείς μας ενώ φαινόταν τραγικό το γεγονός πως δεν μπορούσε να διασπαστεί μια… ερασιτεχνική άμυνα. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης και η Ελλάδα έζησε μία από τις χειρότερες βραδιές τις ιστορίας της.

Στοιχεία αγώνα

4η αγωνιστική προκριματικών Euro 2016 (Γαλλία)

Ελλάδα-Νησιά Φερόε 0-1

Γκολ: Έντμουντσον 61΄

Διαιτητής: Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: Όλσεν 34΄, Χάνσον 49΄, Γκρέγκερσεν 56΄, Μανωλάς 88΄

Αποβολές:-

Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανιάτης, Καράμπελας (Μάνταλος 78΄), Μανωλάς, Μόρας, Τοροσίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Γκέκας (Αθανασιάδης 46΄)και Καρέλης (Μαυρίας 62΄).

Ν. Φερόε: Νίλσεν, Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Νάες, Χάνσον, Μπενζάμισεν, Όλσεν (Όλσεν 81΄), Βατναχάμαρ, Χολστ (Γιουστίνουνσεν 75΄) και Έντμουντσον (Όντμαρ 85΄).
thestival.gr