Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Πως θα επιλέξω την κατάλληλη ακαδημία ποδοσφαίρου για το παιδί μου

Πονοκέφαλο προκαλεί σε πολλούς γονείς το θέμα επιλογής της κατάλληλης επιλογής ακαδημίας ποδοσφαίρου για το παιδί τους.




Με αφορμή το γράμμα μιας μητέρας στην ιστοσελίδα μας η ο οποία ρωτά το αυτονόητο: «πως θα επιλέξω την κατάλληλη ακαδημία για το παιδί μου» παραθέτουμε τις παρακάτω συμβουλές.

Κάνετε πρώτα μία έρευνα. Ρωτήστε φίλους που έχουν τα παιδιά τους σε ακαδημίες. Ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για τη δράση το ιστορικό και τις δραστηριότητες που διεξάγουν οι ακαδημίες.

Πάρτε τηλέφωνα και μιλήστε με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας που σας ενδιαφέρει. Η πρώτη επαφή είναι σημαντική. Επισκεφθείτε ιδίοις όμμασι την ακαδημία και μιλήστε face to face με τον υπεύθυνο. Έτσι θα αποκτήσετε μια πρώτη εξοικείωση με το περιβάλλον της ακαδημίας για να μπορέσετε να κρίνετε εάν είναι το ιδανικό μέρος για το παιδί σας.

Η παρουσία νέων προσώπων και ο ποδοσφαιρικός ανταγωνισμός είναι για το παιδί σας μια νέα δεδομένη κατάσταση, γι’ αυτό θα πρέπει να δείτε εάν το παιδί σας αφομοιώνεται με τα άλλα παιδιά και αλληλεπιδρά θετικά.

Γι’ αυτό όταν πάτε σε μια ακαδημία είναι καλό να ζητάτε ώστε το παιδί σας να συμμετέχει στις πρώτες 2-3  προπονήσεις δωρεάν. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε εάν το παιδί σας έμεινε ευχαριστημένο ή όχι.

Η σωστή εκπαίδευση ξεκινάει από το σπίτι γι αυτό και η ψυχολογική προετοιμασία του μικρού ποδοσφαιριστή ξεκινάει από τους γονείς. Πριν από την πρώτη μέρα στην προπόνηση θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και πως εκεί που θα πάει εκτός από το ότι θα μάθει ποδόσφαιρο, θα αποκτήσει καινούργιους φίλους.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Αναγνωρισμένες Ακαδημίες

Η Ακαδημία στην οποία θα κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το παιδί σας, θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένη από επίσημη ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή οργανισμό ή να είναι μέλος επίσημων Σχολών Ποδοσφαίρου.

Οι προπονητές της ακαδημίας

Μη ντραπείτε καθόλου να ρωτήσετε για την εκπαιδευτική κατάρτιση των προπονητών του παιδιού σας ειδικά όταν πρόκειται για το ίδιο το παιδί σας. Οι προπονητές των ακαδημιών πρέπει να κατέχουν τα αναγνωρισμένα διπλώματα προπονητών ποδοσφαίρου της UEFA ή το δίπλωμα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Είναι βασικό να γνωρίζετε ότι η εκπαίδευση του παιδιού σας θα περάσει από εξειδικευμένο προσωπικό προπονητών οι οποίοι αγαπούν τα παιδιά και τα εφοδιάζουν με τα σωστά εφόδια για τη ζωή τους. Σημαντικό είναι επίσης να ρωτήσετε και την άποψη του παιδιού σας για τον προπονητή του αλλά και για την εμπειρία που απέσπασε μετά από την πρώτη του προπόνηση.

Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Ακαδημίας

Ένα πλήρες Αθλητικό Κέντρο πρέπει να έχει γήπεδα με κατάλληλο για την άθληση των παιδιών χλοοτάπητα, τουαλέτες, κυλικείο, ιατρείο και αποδυτήρια. Το γήπεδο θα είναι για το παιδί σας το δεύτερο σπίτι γι’ αυτό εξασφαλίστε του ένα σωστό και ασφαλές περιβάλλον.

Εγγραφή, Δίδακτρα και παροχές Ακαδημίας

Οι εγγραφές και τα δίδακτρα ποικίλουν από ακαδημία σε ακαδημία. Όταν αυτά μάλιστα συνδυάζονται και με μεταφορικό μέσο τότε η τιμή τους είναι υψηλότερη. Είναι επίσης βασικό να σας γίνει ξεκάθαρο από την αρχή ποιες θα είναι οι παροχές της ακαδημίας προς το παιδί σας όπως για παράδειγμα στολές ποδοσφαίρου και αθλητικό υλικό καθώς και ποιο θα είναι το αντίτιμο. Λάβετε υπόψη ότι ένα πλήρες αθλητικό πακέτο για το παιδί σας περιλαμβάνει στολή προπόνησης (θερινή-χειμερινή), στολή αγώνα, κάλτσες, τσάντα, φόρμες και μπουφάν.

Στόχοι Ακαδημίας

Οι στόχοι μιας ακαδημίας πρέπει να συμβαδίζουν και με τους δικούς σας στόχους. Μια ακαδημία πρέπει πάντως πέρα από την ποδοσφαιρική εκπαίδευση του παιδιού να έχει ως στόχο τη διαμόρφωση υποδειγματικών και καλών χαρακτήρων καθώς και την πολύπλευρη ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών.

Εκδηλώσεις Ακαδημίας

Πολλές ακαδημίες πέρα από τις ετήσιες γιορτές και τη συμμετοχή τους σε διάφορα πρωταθλήματα και τουρνουά, διεξάγουν και διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως εκδρομές, συμμετοχή σε εναλλακτικές δραστηριότητες, παρακολούθηση σεμιναρίων, καλοκαιρινά καμπ κ.α. Ενημερωθείτε για τα προγράμματα αυτά τα οποία θα προσθέσουν ακόμη ένα θετικό ένσημο στην επιλογή σας.

Μέρες και ώρες προπονήσεων

Μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για τις μέρες και ώρες των προπονήσεων.




ΑΡΘΡΟ: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Πηγή: www.cyprusacademies.com