Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Συγκλονιστικός ο πατέρας του 15χρονου Έντεγκααρντ

Συγκλονιστικές ακούγονται στην Ελλάδα οι δηλώσεις του πατέρα του 15χρονου Μάρτιν Έντεγκααρντ, όσον αφορά το μέλλον του γιου του και το έντονο ενδιαφέρον των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ.



Δηλώσεις που δεν θα τις ακούγαμε δυστυχώς, εύκολα στην Ελλάδα…

Στην Ελλάδα που βλέπουμε δεκάδες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, οι γονείς ν’ αφήνουν τα παιδιά τους μόνα τους, σε μια ξένη χώρα, πολύ μακριά από την οικογένειά τους, χωρίς να υπολογίζουν το τίμημα…

Ακούμε σε τέτοιες περιπτώσεις «άφησα  το παιδί μου να πάει στο εξωτερικό, για να κυνηγήσει το όνειρό του και να κερδίσει μια θέση σε μεγάλη ομάδα», αλλά δεν λέγεται τι σημαντικό χάνει αυτό το παιδί.

Οικογένεια, φίλοι, σχολείο, ασφάλεια, θαλπωρή, κουλτούρα, είναι μερικά σημαντικά πράγματα που δεν θα έχει, αλλά αντ’ αυτών θα έχει …ίσως ένα συμβόλαιο, …ίσως ένα κρύο σπίτι, …ίσως κάποιους ανθρώπους δίπλα του που δεν είναι σίγουρα οι δικοί του άνθρωποι.

Και τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά που πηγαίνουν στο εξωτερικό, σε κάποιο διάστημα για διαφόρους λόγους, επιστρέφουν πίσω, «τσαλακωμένα», από την έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής, στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας…

Σήμερα (1/9) είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών και οι δύο αγγλικές ομάδες «παλεύουν» να αποκτήσουν τον πιτσιρικά Έντεγκααρντ, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της Νορβηγίας.

Ο Έντεγκααρντ έχει την «χρυσή» ευκαιρία να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο πατέρας του είναι ένας λογικός πατέρας, που δεν θέλει να αφήσει μόνο του τον 15χρονο γιό του σε μια ξένη χώρα, σ’ ένα διαμέρισμα, χωρίς η υπόλοιπη οικογένεια να είναι μαζί του. «Αν γίνει η μεταγραφή, θα πάμε κι εμείς μαζί του» λέει.

Διαβάστε την πολύ σημαντική δήλωσή του:

«Έχω το μυαλό στο κεφάλι μου αλλά ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον γιό μου. Είπα σε όλους του ατζέντηδες και στους συλλόγους ότι ο Μάρτιν είναι πολύ μικρός για να μείνει μόνος του. Δεν είναι καλό για ένα 15-16χρονο παιδί να φύγει για το εξωτερικό για να ζήσει σε μία διαφορετική χώρα, με διαφορετική γλώσσα, διαφορετική κουλτούρα, να είναι μόνος του σε ένα διαμέρισμα και τις νύχτες του Φεβρουαρίου να πεινάει. Χρειάζεται μια οικογένεια για να νιώθει ασφαλής» είπε αρχικά και έκλεισε λέγοντας: «Αν συμβεί κάτι σύντομα, θα πάμε κι εμείς μαζί του. Και δεν είναι εύκολο αυτό, εδώ έχω την δουλειά μου, εδώ είναι η οικογένειά μας»

Για τον 15χρονο «αστέρι» της Στρομσγκοντσετ όμως, μίλησε και ο προπονητής του, Ντάνιελ Νίλσεν :

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είμαστε ένας μικρός σύλλογος της Νορβηγίας. Έχουμε ένα παιδί που το ζητούν πολλοί. Αν κάποιος έρθει να τον πάρει, εμείς θα τον αφήσουμε να φύγει. Είναι απλό. Αλλά πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι να βελτιωθεί παίζοντας βασικός κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο εδώ. Εδώ είναι το σωστό μέρος. Το λιγότερο για άλλα 2 χρόνια»

Γιάννης Βαλμάς για το football-academies.gr