Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ρούμπεν Νέβες: Το παιδί-θαύμα της Πόρτο, με ρήτρα 20 εκ. ευρώ!

Ο 17χρονος ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ




Το (στατιστικό) γεγονός του τριημέρου των Κυπέλλων Ευρώπης έχει όνομα και... τρία επίθετα: Ρούμπεν Ντιόγκο ντα Σίλβα Νέβες. Το νέο σούπερ ταλεντάκι της Πόρτο έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με πορτογαλική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πρώτο ματς των «δράκων» με τη Λιλ ο Ρούμπεν μπήκε στην ενδεκάδα όντας 17 ετών, πέντε μηνών και 18 ημερών. Ο πολλά υποσχόμενος κεντρικός μέσος έσπασε το ρεκόρ του πλέον διάσημου συμπατριώτη του. Το 2002, ως παίκτης της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν 17 ετών, έξι μηνών και εννέα ημερών όταν αντιμετώπισε την Ιντερ...

Το «μάτι» του παππού

Ο θείος του έπαιζε μπάλα σε ερασιτεχνικό επίπεδο και εκείνος τον πήγε στα πρώτα δοκιμαστικά. Ο παππούς, όμως, ήταν αυτός που «έκοψε» από πολύ νωρίς ότι το εγγόνι του είχε χάρισμα με την μπάλα στα πόδια.

Μάζεψε την οικογένεια στο τραπέζι και της εξήγησε πως ο Ρούμπεν έπρεπε να βοηθηθεί για να σταδιοδρομήσει στο ποδόσφαιρο. Έτσι και έγινε. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, ένα από τα ξαδέλφια του αναλάμβανε να τον πηγαίνει οδικώς στην προπόνηση, αφού ο Νέβες δεν έχει ακόμα ηλικία για να πάρει το δίπλωμα (θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 13 Μαρτίου). Πλέον η Πόρτο θα αναλάβει τη μεταφορά...

ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΠΡΑΤΣΟ

Στη θεατρική ορολογία το «σπάσε ένα πόδι» είναι η ευχή προς τον ηθοποιό για να τα πάει καλά στην πρεμιέρα του στο σανίδι. Οταν ήταν έξι ετών, ο Ρούμπεν έσπασε το μπράτσο του. Για χάρη του οι υπεύθυνοι της Πόρτο, στα τμήματα υποδομής των οποίων ήδη ανήκε, έφεραν από τη Λισσαβώνα τον ειδικό για τέτοιους τραυματισμούς, χειρουργό Εσπρεγκέιρα Μέντες, προκειμένου να κάνει την επέμβαση στο παιδί και να μην του μείνει... κουσούρι.

Ο απότομος προβιβασμός του Ρούμπεν από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα της Πόρτο, στο μεταξύ, έγινε από τον προπονητή Τζούλεν Λοπετέγι λόγω του... σπασμένου ποδιού του 21χρονου Νιγηριανού Μίκελ. Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και προς το παρόν φέρεται πολύ καλά στο μεγαλύτερο εγχώριο ταλέντο που ανέδειξαν οι «δράκοι» εδώ και πολλά χρόνια...

Πάντα έπαιζε κόντρα σε μεγαλύτερους

Δεν τον τρομάζει το γεγονός ότι πλέον αντιμετωπίζει 30άρηδες, αφού πάντα έπαιζε με παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας. Στα 13 του ήταν στην Κ15 της Πόρτο, στα 15 στην Κ17 και πλέον στα 17 του ο Ρούμπεν Νέβες προσπαθεί να κερδίσει μια θέση στη μεσαία γραμμή των «δράκων», όπου μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως κεντρικός.

Ταλέντο και θράσος του περισσεύουν, κάτι που εντόπισαν γρήγορα και στην Πόρτο. Τα παιδιά της ηλικίας του συνήθως υπογράφουν διετές συμβόλαιο, αλλά εκείνος έχει τριετές. Τυχαίο;

Στα 20 εκατομμύρια η ρήτρα

Η Πόρτο είναι η ομάδα-υπόδειγμα στο «αγοράζω φτηνά και πουλάω ακριβά». Τον Ρούμπεν, βεβαίως, τον εξέλιξε η ίδια, κάτι που δεν κάνει με την ίδια επιτυχία όπως για παράδειγμα η Σπόρτινγκ (Κριστιάνο, Κουαρέσμα, Νάνι, Σιμάο και πάει λέγοντας).

Η ρήτρα στο συμβόλαιό του είναι ήδη είκοσι εκατομμύρια ευρώ και, αν έχει συνέχεια παρόμοια με το ξεκίνημά του, σε έναν χρόνο αυτό το ποσό θα θεωρείται μέχρι και «τιμή ευκαιρίας», για έναν ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει για την ακρίβεια στην πάσα, τη διορατικότητα και την άψογη τοποθέτηση στο γήπεδο.

Πηγή:sentragoal.gr