Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ρόμπολα Αριστέα....η πρώτη γυναίκα που συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΕΠΣΝ Αιτ/νίας...



.


Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Nafpaktianews.gr η πρώτη γυναίκα που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο  της ΕΠΣΝΑ Αριστέα Ρόμπολα. Η Αριστέα έχει ακόμη μια πρωτιά αφού όμως είχαμε αναφέρει πριν δυο περίπου χρόνια σε παλαιότερο ρεπορτάζ ήταν και η πρώτη γυναίκα παρατηρητής.

Διαβάστε την συνέντευξη:

Πως ξεκινάει η ενασχόληση σου με τον αθλητισμό γενικότερα και τι ήταν αυτό που σε τράβηξε περισσότερο προς το άθλημα του ποδοσφαίρου;

Τα πρώτα μου βήματα στον αθλητισμό ήταν στα μαθητικά μου χρόνια ως αθλήτρια του μπάσκετ με την ομάδα της ΣΤΕ.ΠΟ. Νεοχωρίου. Παράλληλα έχοντας αρκετούς συμμαθητές και φίλους που αγωνίζονταν στο ποδόσφαιρο, άρχισε να με ελκύει σαν άθλημα, έχοντας πάντα στα χέρια μου ως φίλαθλος του Παναθηναΐκού την «Αθλητική Ηχώ». Μπαίνοντας στη συνέχεια στην οικογένεια Ζήκου, που είναι γνωστή για την ιστορία της στο ποδόσφαιρο του νομού, ως σύζυγος του Αντώνη Ζήκου και ακολουθώντας τον, όταν ακόμη αγωνιζόνταν ως ποδοσφαιριστής και μετέπειτα ώς προπονητής, η αγάπη ήταν ολοκληρωτική. Γι αυτό άλλωστε άρπαξα την ευκαιρία που μου έδωσε ο κ. Παπαχρήστος να βρεθώ μέσα στους αγωνιστικούς χώρους από τον ρόλο του παρατηρητή αγώνων, κάτι φυσικά καινοτόμο για το νομό μας.



Το ποδόσφαιρο θεωρείς είναι «αντρικό¨σπόρ; Μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα σε αυτό;

Όπως κατά καιρούς έχουν δηλώσει αρκετοί προπονητές, η μπάλα είναι γένους θηλυκού. Πλέον πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αντρικά σπορ. Έχουν πέσει όλα τα κάστρα του αντρικού φύλλου στον αθλητισμό. Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα γυναικών που υπηρετούν στο χώρο του ποδοσφαίρου από διάφορα πόστα σε θέσεις διοικητικές, διαιτητών, παραγόντων και προπονητών-γυμναστών και με μεγάλη επιτυχία. Πρόσφατα ερασιτεχνική ομάδα στο πρωτάθλημα Αχαΐας απασχολεί γυναίκα γυμνάστρια. Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι από το νομό μας σε μεγαλύτερη Εθνική κατηγορία αγωνίζεται γυναικεία ομάδα (Μεσολογγι 2008- Β` Εθνική).



Πως κρίνεις το έργο του κ. Παπαχρήστου τα προηγούμενα χρόνια και τι ήταν αυτό που σε έπεισε να είσαι υποψήφια με τον συνδυασμό του;

Το έργο του κ. Παπαχρήστου μπορούν να το κρίνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (διοικήσεις, προπονητές, αθλητές) του ποδοσφαίρου του νομού μας. Εγώ συνεργάστηκα με την ΕΠΣΝΑ τα τελευταία δύο χρόνια ως παρατηρητής αγώνων. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι τα άτομα της διοίκησης βρίσκονταν σε όλα σχεδόν τα γήπεδα, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τα σωματεία για την προσπάθεια επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Η προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση της ΕΠΣΝΑ τα προηγούμενα χρόνια για την άνοδο του τοπικού μας ποδοσφαίρου, καθώς και οι δυνατότητες που πιστεύω ότι έχει η τωρινή διοίκηση για ακόμη μεγαλύτερες βελτιώσεις, ήταν τα στοιχεία που με έπεισαν να είμαι υποψήφια με το συνδυασμό του κ. Παπαχρήστου και να βρεθώ τελικά ως μέλος της διοίκησης.



Ποιες οι προτάσεις σου για το τοπικό ποδόσφαιρο;

Πρώτα απ όλα οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν στις υποδομές τους και να οργανωθούν ακόμα καλύτερα τα πρωταθλήματα υποδομών. Ακόμη να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, οι αγωνιστικοί χώροι, να υπάρχει πάντα παρουσία γιατρού και νοσηλευτή ή φυσικοθεραπευτή, να εξαλειφθεί πλήρως η βία από τους αγωνιστικούς χώρους, ώστε η Κυριακή ή το Σάββατο να είναι μέρες γιορτής στα γήπεδα του νομού μας. Όλα αυτά όμως χρειάζονται αρκετή δουλειά για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το τοπικό ποδόσφαιρο.



Θεωρείς ότι το νέο πρωτάθλημα της Α” κατηγορίας θα είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων δεδομένου των ονομάτων;

Τα ονόματα και η ιστορία των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας μας δίνουν την εικόνα σαν αρχή ότι θα είναι το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Θα πρέπει βέβαια να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Γ` Εθνική (Αρης Αιτωλικού και ΑΕΜ) καθώς και παραδοσιακά πρωταγωνίστριες ομάδες του νομού (Ναυπακτιακός Αστέρας). Με αυτές τις προϋποθέσεις και με τις κινήσεις που βλέπουμε να κάνουν Ομηρος Νεοχωρίου και Φλόγα Παλαιομάνινας, τότε έχουμε την ελπίδα ότι θα δούμε το καλύτερο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας.



Ποιες οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες με τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Αχαΐας μιας και μένετε στην Πάτρα και ποίο θεωρείτε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

Στην Αχαΐα στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας κάθε χρόνο παρουσιάζεται μια ομάδα-κομήτης που αναδυκνείεται πρωταθλητής. Αντίθετα στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό κάθε χρόνο, αφού δουλεύουν με σωστό προγραμματισμό. Βέβαια αυτά που αναφέραμε παραπάνω για το πρωτάθλημα της Αιτ/νιας, θα συμβεί και στο πρωτάθλημα της Αχαΐας, μιας και εκεί πλέον θα αγωνίζονται ομάδες που υποβιβάστηκαν μετά από χρόνια από Εθνικά Πρωταθλήματα. Όμως πιο ανταγωνιστικά θεωρώ τα πρωταθλήματα της Αιτωλοακαρνανίας.



Τέλος θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον κ. Παπαχρήστο για την επανεκλογή του, να τον ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνει να είμαι μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΝΑ και να δηλώσω πώς θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις για την βελτίωση και άνοδο του τοπικού ποδοσφαίρου του νομού μας.
nafpaktianews.gr