Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Χάθηκε μία ΜΑΧΗ αλλά έτσι θα χαθεί και ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Άδοξα ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας της Ελλάδας στο παγκόσμιο κύπελλο και οι Κολομβιανοί περισσότερο εύκολα από ότι θα πίστευαν και οι ίδιοι κέρδισαν με 3-0.




Έτσι χάθηκε η πρώτη μάχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και όλοι οι πρωταγωνιστές θα πρέπει να μελετήσουν πάρα πολύ τον σημερινό αγώνα και να καταλάβουν πως αν επαναλάβουν τα ίδια λάθη θα χαθεί και ο πόλεμος που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Σε παλιότερο άρθρο μου μιλώντας για την Εθνική είχα ισχυριστεί πως παρά την γενικότερη αντίληψη είναι πως έχουμε πρόβλημα στην επίθεση και όχι στην άμυνα ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Θεωρώ πως σε αυτό επιβεβαιώθηκα, αφού οι Κολομβιανοί που δεν έπιασαν δα και τόσο μεγάλη απόδοση με ξεκούραστο τρόπο πέτυχαν τρία τέρματα. Και όταν σε έναν αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου δέχεσαι φθηνά γκολ και δεν φημίζεται έτσι κι αλλιώς για την παραγωγικότητά σου τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν έκανε καμία έκπληξη και αυτό ίσως είναι το δικό του λάθος. Ο Πορτογάλος ήταν προβλέψιμος. Εβαλε την ίδια ενδεκάδα, τον ίδιο σχηματισμό, τις ίδιες αλλαγές.

Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τον Πορτογάλο. Κάτι πιο παράτολμο και αν δει πως ο Κονέ τον δικαίωσε τότε δεν πρέπει να διστάσει να κάνει και άλλες αλλαγές, να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό και να εκπλήξουμε όλους όσους μας περιμένουν.

Την ώρα που έγραφα αυτό το κείμενο άκουγα τους διεθνείς να λένε πως αδικούνται από το αποτέλεσμα και πως τα νούμερα που όντως είναι υπέρ μας δείχνουν πως ήμασταν ανώτεροι.

Ναι, μιλώντας για νούμερα έχουν δίκιο αλλά από εκεί και πέρα πάντα υπάρχει εξήγηση για μία ήττα και αυτή η εξήγηση δεν είναι μεταφυσική ούτε είναι θέμα τύχης. Το ποδόσφαιρο σε τέτοιο επίπεδο κρίνεται σε λεπτομέρειες και τις λεπτομέρειες τις φτιάχνει κάθε ομάδα για τον εαυτό της.

Έληξε ένα ματς, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και πλέον όλοι πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τους αριθμούς αυτού του παιχνιδιού αλλά με τις αιτίες που ενώ είναι υπέρ μας το σκορ είναι υπέρ των αντιπάλων.

Η μάχη χάθηκε αλλά αν αυτές οι λεπτομέρειες που λένε και οι διεθνείς δεν αλλάξουν τότε δυστυχώς θα χαθεί και ο ΠΟΛΕΜΟΣ.
skygoal.gr