Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η ακτινογραφία του τρίτου ομίλου του Μουντιάλ

  Ο όμιλος που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς σε αυτον συμμετέχει η Ελλάδα.


3ος ΟΜΙΛΟΣ
Κολομβία
Ελλάδα
Ακτή Ελεφαντοστού
Ιαπωνία
Κολομβία
new-colombia-world-cup-2014-kit-colombia-wc-2014-home-shirt 1400918775
Δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα καθώς ο Ρανταμέλ Φαλκάο, το μεγάλο της αστέρι, δεν πρόλαβε να είναι έτοιμος για την διεξαγωγή του Μουντιάλ, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί απο την αρχή της χρονιάς. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και έχει ανεβεί στην 4η θέση στην κατάταξη της FIFA. Αυτό συνέβη κυρίως επειδή κατάφερε να τερματίσει 2η πίσω απο την Αργεντινή στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής.
Στην Κολομβία πάντως έχουν την πρόκριση στους «16» δεδομένη. Οι «Καφετέρος» έχουν αντιμετωπίσει άλλη μία φορά την Εθνική μας και αυτό έγινε στις 5 Ιουνίου του 1994, σε φιλικό προετοιμασίας, καθώς η εθνικής μας ομάδα συμμετείχε τότε στο πρώτο της Μουντιάλ.
Το αστέρι
maxresdefault
Αφού, λοιπόν, ο Ρανταμέλ Φαλκάο θα είναι απών για την Κολομβία, κάποιος άλλος θα πρέπει να πάρει την ευθύνη και την ευκαιρία να κλέψει τον τίτλο του ήρωα απο τον επιθετικό της Μονακό. Κι αυτός θα είναι ο Κάρλος Μπάκα της Σεβίλλης. Βασικός παίκτης και εξαιρετικά σημαντικός για τα όσα πέτυχε φέτος η Σεβίλλη. Κατάφερε να κατακτήσει το Europa League με τους Ισπανούς κι ήταν εκείνος που συζητήθηκε όσο κανένας άλλος απο την ομάδα της Ανδαλουσίας.
Ο προπονητής
pict
Για την επιτυχία της ομάδας αυτής δεν ευθύνονται μόνο οι παίκτες. Ο άνθρωπος που κατάφερε να την συντονίσει έχει το όνομα, Χοσέ Πέκερμαν. Στα 64 του χρόνια ο Αργεντινός ήταν αυτός που κατάφερε να την οδηγήσει στην τεράστια επιτυχία και να τερματίσει πίσω απο την Αργεντινή.
Αριθμοί
Συμμετοχές σε Μουντιάλ: 5
Κατακτήσεις Μουντιάλ: -
Καλύτερη πορεία: Το 1990 είχε φτάσει έως τους «16».
Τίτλοι: 1 Κόπα Αμέρικα
Περισσότερες συμμετοχές: Κάρλος Βαλντεράμα (111)
Πρώτος σκόρερ: Αρνόλντο Ιγουαράν (25)
Το ρόστερ
Τερματοφύλακες: Νταβίντ Οσπίνα (Νις), Φαρίντ Μονδραγόν (Ντεπορτίβο Κάλι), Καμίλο Βάργκας (Σάντα Φε)
Αμυντικοί: Μάριο Γέπες (Αταλάντα), Κάρλος Βαλδές (Σαν Λορένσο), Κριστιάν Σαπάτα (Μίλαν), Άλβαρες Μπαλάντα (Ρίβερ Πλέιτ), Σαντιάγο Άριας (Αϊντχόφεν), Καμίλο Σούνιγα (Νάπολι), Πάμπλο Αρμέρο (Γουέστ Χαμ)
Μέσοι: Κάρλος Σάντσες (Έλτσε), Φρέντι Γκουαρίν (Ίντερ), Αμπέλ Αγκιλάρ (Τουλούζ), Άλντο Ραμίρες (Μορέλια), Χουάν Κιντέρο (Πόρτο), Χάμες Ροντρίγκες (Μονακό), Χουάν Κουαδράδο (Φιορεντίνα), Aλεσάντερ Μεχία (Νασιονάλ)
Επιθετικοί: Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη), Αντριάν Ράμος (Χέρτα), Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι), Τεόφιλο Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ), Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)
Ελλάδα
Greeces-football-squad-017
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το άθλο του 2004; Φυσικά κανείς! Η πρόκριση της Εθνικής στο φετινό Μουντιάλ ξύπνησε αυτές τις υπέροχες μνήμες σε πολλούς Έλληνες. Τα κοινά της ομάδας του τότε με το τώρα δεν περιορίζονται μόνο στον Γιώργο Καραγκούνη και στον Κώστα Κατσουράνη, αλλά και στο γεγονός πως είναι πολλοί οι διεθνείς παίκτες με Ευρωπαϊκή εμπειρία. Η Ελλάδα ταξιδεύει στην χώρα του καφέ με την καλύτερη ψυχολογία κι όλους τους Έλληνες μαζί της.
Το αστέρι
article 0bf9540667b32c30 1384897222 9j-4aaqsk
Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος απο τον μεγάλο αρχηγό, Γιώργο Καραγκούνη. Όχι μόνο ήταν παρών το 2004 στην Πορτογαλία, αλλά ήταν παρών και σε όλους τους προκριματικούς αγώνες που έδωσε η Ελλάδα για να φτάσει στην διοργάνωση. Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία διοργάνωση για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, ωστόσο, το πάθος του για αυτήν την ομάδα παραμένει το ίδιο.
Ο προπονητής
105113
Αγαπημένος προπονητής για πολλούς κι όχι άδικα. Οδήγησε την Εθνική επάξια στους «16» του Euro 2012 και τώρα ετοιμάζεται να κάνει μια καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα είναι και για εκείνον η τελευταία διοργάνωση με την «γαλανόλευκη» μιας κι έχει ανακοινώσει την απόσυρση του απο τον πάγκο της Εθνικής.
Αριθμοί
Συμμετοχές σε Μουντιάλ: 3
Κατακτήσεις Μουντιάλ: -
Καλύτερη πορεία: Έχει αποκλειστεί απο τους ομίλους και στα δύο Μουντιάλ.
Τίτλοι: 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο
Περισσότερες συμμετοχές: Γιώργος Καραγκούνης (133)
Πρώτος σκόρερ: Νίκος Αναστόπουλος (29)
Το ρόστερ
Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός)
Αμυντικοί: Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός)
Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Κάισερισπορ), Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Σάμαρης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο)
Επιθετικοί: Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ)
Ακτή Ελεφαντοστού
ivory
Μετά τις Σενεγάλη, Γκάνα, Νιγηρία και Καμερούν, η Ακτή Ελεφαντοστού είναι εκείνη που τραβάει τα βλέμματα απο τις ομάδες της Αφρικής. Κυριώς των πολλών μεγάλων ονομάτων που έχει στο ρόστερ της, τα οποία παίζουν στους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε να περάσει απο τα πλέι οφ την Σενεγάλη για να βρεθεί τελικώς στην Βραζιλία.
Οι απαιτήσεις των Ιβοριανών είναι μεγάλες καθώς θεωρούν πως φέτος ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουν μια καλή πορεία στην διοργάνωση αυτή. Το 2010 είχαν ακριβώς τον ίδιο αέρα, αλλά δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν.
Το αστέρι
Ivory-Coast-Colombia-Greece-and-Japan-brazil-world-cup-2014-group-C-didier-drogba
Μπορεί να είναι στα 35 του χρόνια ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, αλλά δεν παύει να θεωρείται «μηχανή» των γκολ. Είναι ο αρχηγός της και αρκετές φορές την έχει κουβαλήσει στην πλάτη του, έχοντας πετύχει για εκείνη 64 γκολ. Σε αυτήν την διοργάνωση θα έχει και την πολύτιμη βοήθεια του καλύτερου μέσου της Πρέμιερ Λιγκ, Γιάγια Τουρέ.
Ο προπονητής
Lamouchi
Αυτή είναι πρώτη του δουλειά ως προπονητής και ο Σαμπρί Λαμουσί θέλει να ανοίξει το κεφάλαιο αυτό με το καλύτερο δυνατό τρόπο. ήδη κατάφερε να κάνει το πρώτο βήμα, καθώς ανέλαβε την ομάδα τον Μάιο του 2012 κι έχει καταφέρει να την φέρει έως την Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αριθμοί
Συμμετοχές σε Μουντιάλ: 3
Κατακτήσεις Μουντιάλ: -
Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ: Έχει αποκλειστεί απο τους ομίλους.
Τίτλοι: 1 Αφρικανικό Κύπελλο
Περισσότερες συμμετοχές: Ντιντιέ Ζοκορά (119)
Πρώτος σκόρερ: Ντιντιέ Ντρογκμπά (64)

Το ρόστερ
Τερματοφύλακες: Μπουμπακάρ Μπαρί (Λόκερεν), Σιλβέν Γκμποουό (Σεουέ Σπορ), Σεουμπά Μαντέ (Στάμπαεκ)
Αμυντικοί: Κολό Τουρέ (Λίβερπουλ), Σολ Μπαμπά (Τράμπζονσπορ), Ζαν-Ντανιέλ Ακπα-Ακπρό (Τουλούζ), Αρτούρ Μποκά (Στουτγκάρδη), Σερζ Οριέ (Τουλούζ), Ντιντιέ Ζοκορά (Τράμπζονσπορ), Ουζμάν Βιερά (Ρίζεσπορ), Κονστάν Τζακπά (Φρανκφούρτη)
Μέσοι: Σεΐκ Τιοτέ (Νιούκαστλ), Γιαγιά Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι), Μαξ Γκραντέλ (Σεντ-Ετιέν), Ισμαέλ Ντιομάντ (Σεντ-Ετιέν), Ντιντιέ Για Κονάν (Ανόβερο), Σερέ Ντι (Βασιλεία), Ματίς Μπολί (Φορτούνα Ντίσελντορφ)
Επιθετικοί: Γουιλφρίντ Μπονί (Σουόνσι), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Γαλατάσαράι), Ζερβινιό (Ρόμα), Ζιοβανί Σιό (Βασιλεία), Σαλομόν Καλού (Λιλ)
Ιαπωνία
450011729 1868624a
Η Ιαπωνία ήταν μία απο τι πρώτες χώρες που εξασφάλισε την πρόκριση για τους ομίλους. Δεν είναι εύκολη αντίπαλος καθώς απο το 1998 δεν έχει χάσει καμία άλλη διοργάνωση Μουντιάλ. Μάλιστα στο τελευταίο είχε περάσει και στην φάση των «16».
Αυτό μάλιστα κάνει πολλούς Ιάπωνες να θέλουν το κάτι παραπάνω. Να ξεπεράσουν την προηγούμενη πορεία και να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούν.
Το αστέρι
small GSYiVXxmo1PrWxF5Oex4I-86CD- 5NnAZp2b  zCOfo
Είναι Σίντζι Καγκάβα, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην Ιαπωνία λατρεύεται όσο κανένας άλλος ποδοσφαιριστής και ο προπονητής του έχει τυφλή εμπιστοσύνη ακόμη κι αν φέτος δεν κατάφερε να αγωνιστεί πολλές φορές με τους «Κόκκινους Διαβόλους».
Ο προπονητής
JuventusFCvAtalantaBCSerie1vqHUmkL8mpl
Ιταλό τεχνικό έχει η Ιαπωνία, τον Αλμπέρτο Τζακερόνι. Απο τον Αύγουστο του 2010, όταν και ανέλαβε την Ιαπωνία, μετρά 28 νίκες, 11 ήττες και 11 ισοπαλίες σε 50 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του. Έχει περάσει απο τις Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ, Λάτσιο και Τορίνο και μια καλή πορεία στο Μουντιάλ ίσως να είναι το είσητηριο του για επιστροφή στο πάγκο κάποιας Ευρωπαϊκής ομάδας.
Αριθμοί
Συμμετοχές σε Μουντιάλ: 5
Κατακτήσεις Μουντιάλ: -
Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ: Έχει φτάσεις έως την φάση των «16»
Τίτλοι: 4 Κύπελλα Ασίας
Περισσότερες συμμετοχές: Γιασουχίτο Εντό (142)
Πρώτος σκόρερ: Κουνισίγκε Καμαμότο (80)
Το ρόστερ
Τερματοφύλακες: Έιζι Καβασίμα (Σταντάρ Λιέγης), Σουσάκου Νισικάουα (Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς), Σουίτσι Γκόντα (Τόκιο)
Αμυντικοί: Ατσούτο Ουτσίντα (Σάλκε), Γκοτόκου Σακάι (Στουτγκάρδη), Γιούτο Ναγκατόμο (Ίντερ), Μασάτο Μορισίγκε (Τόκιο), Γιασουγιούκι Κόνο (Γκπαμπα Οζάκα), Μασαχίκο Ινόχα (Τζουμπίλο Ιβάτα), Χιρόκι Σακάι (Ανόβερο), Μάγια Γιοσίντα (Σαουθάμπτον)
Μέσοι: Κεϊσούκ Χόντα (Μίλαν), Γιασουχίτο Έντο (Γκάμπα Οζάκα), Χιρόσι Κιγιοτάκε (Νυρεμβέργη), Σίντζι Καγκάβα (ManUtd), Τοσιχίρο Αογιάμα (Σάνφρες Χιροσίμα), Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Σερέζο Οσάκα), Μακότο Χασέμπε (Νυρεμβέργη), Μανάμπου Σαΐτο (Γιοκοχάμα Μαρίνος)
Επιθετικοί: Σίντζι Οκαζάκι (Μάιντς), Γιοϊτσίρο Κακιτάνι (Σερέζο Οσάκα), Γιοσίτο Οκούμπο (Καουασάκι Φροντάλε), Γιούγια Οσάκο (Μόναχο 1860)
Το πρόγραμμα
1η αγωνιστική
Σάββατο 14 Ιουνίου:
Κολομβία - Ελλάδα (19.00 ΝΕΡΙΤ)
Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία (04.00 ΝΕΡΙΤ)
2η αγωνιστική
Πέμπτη 19 Ιουνίου:
Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού (19.00 ΝΕΡΙΤ)
Ιαπωνία - Ελλάδα (01.00 ΝΕΡΙΤ)
3η αγωνιστική
Τρίτη 24 Ιουνίου:
Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού (01.00 ΝΕΡΙΤ)
Ιαπωνία - Κολομβία (02.00 ΝΕΡΙΤ)

skygoal.gr