Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τεράστια η Ελληνική ψυχή!

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Εθνική Ελλάδας στους 16 του Μουντιάλ 2014!!!!!

Τελικό Αποτέλεσμα: Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1!!!!



.
.
Βραζιλία δεν είμαστε αλλά στην Βραζιλία θα ΜΕΙΝΟΥΜΕ για αρκετές ημέρες ακόμη. Η Ελλάδα κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή στις μέχρι τώρα συμμετοχές της στα παγκόσμια κύπελλα κέρδισε με 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και πήρε την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά ύψωσε το ανάστημά της και για ακόμη μία φορά όλος ο κόσμος υποκλίθηκε στο μεγαλείο μιας ομάδας που μπορεί να μην έχει το ταλέντο άλλων αλλά όλοι είναι μία γροθιά και αυτά που καταφέρνουν είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες η Ελλάδα πήρε μία πάρα πολύ μεγάλη πρόκριση και πλέον την Κυριακή το βράδυ κόντρα στην Κόστα Ρίκα θα παλέψει για μία ακόμη μεγαλύτερη διάκριση από αυτή που έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο εικοσάλεπτο (Καρνέζης και Κονέ), τρία δοκάρια στη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά η Ελλάδα δεν πτοήθηκε και πάλεψε μέχρι το τέλος. Οι Έλληνες πάλεψαν όπως έπρεπε και στο τέλος η δικαίωση ήρθε.

Στο 42’ ο Σάμαρης που μπήκε στη θέση του τραυματία Κονέ όρμησε σαν κόμπρα στον Τιοτέ, του έκλεψε την μπάλα συνεργάστηκε με τον Σαμαρά και στην συνέχεια πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Ελλάδα αλλά και το μεγαλύτερο της καριέρας του.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Χολέμπας είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι του Μπάρι χάνοντας μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν αυτή που κυριαρχούσε με τον Χριστοδουλόπουλο να αλωνίζει στο γήπεδο και να δικαιώνει απόλυτα τον Σάντος για την επιλογή του να τον ρίξει στην μάχη και να μεταθέσει τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Καραγκούνης στο 68’ στην τελευταία του εμφάνιση με την Εθνική ομάδα εξαπέλυσε έναν κεραυνό αλλά η καταραμένη η μπάλα χτύπησε για δεύτερη φορά στο δοκάρι στερώντας μας ένα δεύτερο τέρμα, όπως το ίδιο είχε κάνει και ο Μπάρι νωρίτερα σε σουτ του Σαλπιγγίδη.

Στο 73’ ο Μπόνι που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε μόνο του στην καρδιά της «γαλανόλευκης» άμυνας και κατάφερε να σκοράρει ισοφαρίζοντας για την Ακτή και στερώντας μας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Φάνηκε να σβήνει το όνειρο αλλά τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος ήταν αποφασισμένα να κάνουν ότι μπορούσαν για να πάρουν την μεγάλη πρόκριση. Ακολούθησε και άλλο δοκάρι από τον Τοροσίδη αλλά πάλι δεν το έβαλαν κάτω.

Με ψυχή και καρδιά μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σαμαράς πήρε το πέναλτι από τον διαιτητή. Μάζεψε την μπάλα και την κράτησε λες και κρατούσε πάνω του όλη την χώρα. Άψογο χτύπημα και το ΓΚΟΛ ακούστηκε σε όλη την επικράτεια.

Η Ελλάδα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Ελλάδα στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία της ιστορία της. Η Ελλάδα που δεν παραδίδεται και που έδωσε όλους τους Ελληνες ένα πού καλό λόγο για ένα ΜΕΓΑΛΟ χαμόγελο.
skygoal.gr