Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Κόντρα ΕΠΟ - κυβέρνησης!


Αντίδραση της Ομοσπονδίας για τον αποκλεισμό από την πρόσθεση επιχορήγηση * «Υπό διωγμό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από την πολιτική ηγεσία...», αναφέρει σε ανακοίνωση




Η απόφαση της ΓΓΑ να αφήσει μόνο το ποδόσφαιρο εκτός πρόσθετης χρηματοδότησης δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι από την ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία λοιπόν, με ιδιαίτερο καυστικό τρόπο επικρίνει την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού (δηλαδή του Πάνο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Ανδριανό) και ανοίγει μέτωπο με την κυβέρνηση.

Η ΕΠΟ υπογραμμίζει πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό διωγμό (αφού τα χρήματα των κρατικών επιχορηγήσεων δεν πάνε στην Ομοσπονδία αλλά στις ΕΠΣ), επισημαίνει ότι τα επιχειρήματα του αποκλεισμού είναι «για μικρά παιδιά» και καταλήγει υποστηρίζοντας πως υπάρχουν «εμπνευστές» πίσω από αυτή την ενέργεια.

Αναλυτικά, η επίσημη θέση της ΕΠΟ το απόγευμα της Παρασκευής (23/5) για τον αποκλεισμό του ποδοσφαίρου από τις λίστες πρόσθετης χρηματοδότησης, παρά και την αποτυχημένη έξτρα ανακοίνωση-τσόντα το βράδυ της Πέμπτης από τη ΓΓΑ αναφέρει τα εξής: «Η στήριξη της πολιτείας προς τις Ενώσεις Ερασιτεχνικών Σωματείων-Μέλη της Ε.Π.Ο., μέσω της ετήσιας επιχορήγησης για την εν μέρει κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους και της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υποδομής, αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, ‘‘είδος εν ανεπαρκεία’’.

Οι Ε.Π.Σ., που διακονούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τις υποδομές του οποίου προέρχεται το σύνολο σχεδόν των διεθνών ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν με την Εθνική Ομάδα στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, βρέθηκαν εκτός της πρόσθετης επιχορήγησης προς τον ελληνικό αθλητισμό.

Για την Ε.Π.Ο. και τις Ε.Π.Σ.-Μέλη της είναι καθαρό ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί υπό διωγμό από την πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού με δικαιολογίες που δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά.

Απομένει, απλώς, να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές της απόφασης αυτής, ώστε να γνωρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι Ε.Π.Σ. που το υπηρετούν, τις αληθινές αιτίες του ακραίου οικονομικού αποκλεισμού που υφίστανται».
grasidi.gr/