Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Νίκη για τους Παίδες, ισοπαλία οι Νέοι...

Μια ισοπαλία και μια νίκη ήταν ο απολογισμός των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΝ Αιτωλοακαρνανίας για την 7η αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.κόντρα στα αντίστοιχα συγκροτήματα της ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης



Οι Νέοι του Σταμάτη Σαρρή   ήρθαν ισόπαλοι 1-1 παρ΄οτι ήταν πίσω στο σκόρ μέχρι το 82΄.
 Ας αναλύσουμε, όμως, τι έγινε στο Ενωσιακό Γήπεδο των Φαρακλάτων σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξεκινώντας από τον αγώνα των Νέων
Παρά την ανούσια υπεροχή των παικτών της Αιτωλοακαρνανίας η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ένα τέρμα, μάλιστα, που πανηγυρίστηκε έξαλλα, αφού ήταν το πρώτο μετά από τέσσερις αγώνες, που η  νησιώτικη ομάδα  μέτρούσε ισάριθμες ήττες. Στο 30 ο Μινέτος επωφελήθηκε από την ασυνεννοησία στην άμυνα των φιλοξενούμενων μεταξύ του Ρήγαλου και των αμυντικών και έκανε ένα σουτ που κόντραρε στα σώματα. Στην επαναφορά, όμως, η μπάλα έφτασε στον Αγγελάτο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ, έδωσε το προβάδισμα στην ΕΠΣΚΙ.
«Κλείστηκε» στην επανάληψη η ομάδα Νέων των γηπεδούχων
Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ όταν ο Μενεγάτος έπιασε ένα γυριστό σουτ μετά από «κόψιμο» του Αγγελάτου, αλλά ο Μποτίνης πρόλαβε πάνω στην γραμμή και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στη συνέχεια του αγώνα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η Κεφαλονιά «κλείστηκε» για να διαφυλάξει το 1-0 και μοιραία στο φινάλε το «πλήρωσε». Στο 41 η κεφαλιά του Κολώνια-Χατζή από φάουλ του Ασπρογιάννη κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 52 ο Κομπορόζος μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Αγγελοκωστόπουλου, ενώ στο 64 ο Τασιούλης έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Η πίεση των φιλοξενούμενων εντάθηκε στα τελευταία λεπτά και «καρποφόρησε» στο 82 με την επίτευξη της ισοφάρισης. Ο Ανδρεόπουλος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Αγγελοκωστόπουλος με προβολή νίκησε τον Κομπορόζο, ο οποίος παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Η Αιτωλοακαρνανία απείλησε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και με ένα δεύτερο γκολ και στο 85 η σέντρα-σουτ του Ασπρογιάννη πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.
ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ: (Διονύσης Λιονάτος), Κομπορόζος, Μπάμπης (72 Γκερβένης), Μεγαδούκας, Σπανός, Αντωνίου, Νιφοράτος, Μινέτος, Χρηστάτος, Αγγελάτος, Καλλιβωκάς, Μενεγάτος.
ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: (Σταμάτης Σαρρής), Ρήγαλος, Βάσιλας, Μπλαχούρας (58 Ταταράκης), Κολώνιας-Χατζής (68 Τριφιάτης), Μποτίνης, Μακρυγιάννης, Ασπρογιάννης, Αγγελοκωστόπουλος, Αυτζής, Ανδρεόπουλος, Οικονόμου (58 Τασιούλης).
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, οι Παίδες του Γιώργου Τόγια ηττήθηκαν με 3-1, δείχνοντας δύο «πρόσωπα» στο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος, «προδόθηκαν» για μια ακόμα φορά από τα πολλά λάθη τους στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούν τρία γκολ, ενώ στο δεύτερο, που έπεσε κατακόρυφα ο ρυθμός του αγώνα έδειξαν βελτιωμένη εικόνα και μπόρεσαν, μάλιστα, να σκοράρουν. Αυτό, άλλωστε, ήταν το πρώτο φετινό 40λεπτο που δεν δέχονται γκολ και κατάφεραν παράλληλα να βρουν δίχτυα, μόλις για δεύτερη φορά στη διοργάνωση. Είναι σίγουρα μια… πρόοδος! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα πιο δυνατά στο παιχνίδι και ταλαιπώρησαν αφάνταστα την άμυνα μας με πρωταγωνιστές τους Συσοβίτη, Καββαδία και Ζήση. Στο 2 από μπαλιά του Συσοβίτη, ο Καββαδίας έπιασε από κοντά το πλασέ που μπλόκαρε σταθερά ο Πετεινάτος. Οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν εξαιρετικά και στο 5, αλλά το πλασέ στην κίνηση του τελευταίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 9 ο Ζήσης δέχθηκε τη μπαλιά του Καββαδία και πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα της ΕΠΣΚΙ αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο.


Το γκολ τελικά για την Αιτωλοακαρνανία ήρθε στο 13. Ο Συσοβίτης απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο του από τα δεξιά και με παράλληλο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 24 ήρθε το δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Ζήση, ο οποίος με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή και νίκησε από κοντά τον Πετεινάτο. Ο ίδιος παίκτης έκανε και το 3-0 στο παιχνίδι στο 40 με διαγώνιο σουτ μετά από πάσα του Αλόμπισατ, παρά την προσπάθεια του πορτιέρο της ΕΠΣΚΙ που βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα. Η Κεφαλονιά είχε να επιδείξει στο πρώτο μέρος ένα σουτ του Γιαννάτου στο 33 μετά από ψηλοκρεμαστή πάσα του Βαλεντή που εξουδετέρωσε ο Καλαντζής. Στο δεύτερο μέρος, οι φάσεις που σημειώθηκαν ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες και στην πιο αξιοσημείωτη από αυτές στο 53 η ΕΠΣΚΙ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο Γιαννάτος επωφελήθηκε από τις κόντρες και τη σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με διπλή προσπάθεια βρήκε δίχτυα από κοντά.
ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ: (Γιώργος Τόγιας), Πετεινάτος, Καλαφάτης, Λαζαράτος (22 Παπαναστασάτος), Βασιλάκης, Ρακάς, Μπάμπης (60 Ρόκκος), Γιαννάτος, Βαλεντής, Στρακάτος, Γρηγοράτος, Γασπαράτος (22 Κορέτα).











ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: (Νίκος Παλλαντζάς), Καλαντζής (41 Γκοργκόλης), Σαγανάς (31 Τσέλιος), Θωμόπουλος, Αντωνόπουλος (31 Ντόβας), Μπακαδήμας, Φυτόπουλος, Συσοβίτης, Τσιαντής, Καββαδίας, Αλόμπισατ, Ζήσης.

efimeridakefalonia.gr/