Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

«Βράζει» το Αιτωλικό με το διαιτητή

 Νέα άδικη ήττα βάσει εμφάνισης γνώρισε ο Άρης Αιτωλικού, παρότι στάθηκε παλληκαρίσια απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕ Καραϊσκάκης. Ένα πέναλτι του εκ Πρεβέζης διαιτητή Ρούσσου – Μπεκερτζή στο 88΄, «έβγαλε από τα ρούχα τους» παίκτες, προπονητές, διοικούντες και φιλάθλους του Άρη, ο οποίος είχε προηγηθεί 2-0 πριν το 10λεπτο του αγώνα.




ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ    2
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ    3

Τα παράπονα των κιτρινόμαυρων εστιάζονται σε τρεις φάσεις. Στο 47΄ για χέρι του Πέτσα που δεν δόθηκε, ενώ σταμάτησε τον Λαδά φάτσα με το 3-0. Στο 69΄ όταν οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, διότι ο σκόρερ χρησιμοποίησε και το χέρι για να κοντρολάρει τη μπάλα. Στο 88΄ στη φάση που καταλογίστηκε πέναλτι του Γρηγοριάδη στον Παπανίκου και η ομάδα της Άρτας πέτυχε το νικητήριο γκολ. Το ευτύχημα είναι πως υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη από τα κανάλια της Άρτας και του Αγρινίου, οπότε τα συμπεράσματα γίνονται πιο εύκολα.
 Κατά τα άλλα ο Άρης δεν συμπλήρωνε 18αδα, αφού υπήρχαν μόνο οι Νικολόπουλος, Βασιλάρης, ο τερματοφύλακας Δούρος, τυπικά ο Κυριάκης και ο Ευθυμίου χωρίς προοπτική να παίξει, αν και τελικά επιστρατεύτηκε.


Ονειρικό ξεκίνημα

Ούτε οι παίκτες του Άρη δεν θα φαντάζονταν τι τους επιφύλασσε το πρώτο 10λεπτο. Στο 6΄ο Λαδάς δέχθηκε την πάσα του Καβαλιέρη σε άδεια άμυνα, έκανε το κατάλληλο κοντρόλ και με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ. Η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν «πάταγε καλά» και το πλήρωσε δεύτερη φορά στο 8΄, αφού από ολέθριο λάθος ο Κολοβάκης διπλασίασε το σκορ.
Η ΑΕ Καραϊσκάκης βρέθηκε στο… καναβάτσο και το χειρότερο για τους φιλοξενούμενους ήταν πως δεν έβρισκαν τρόπους να φτάσουν στην περιοχή του Άρη. Στο 17΄ απείλησαν από στατική φάση με κοντινή αδύναμη κεφαλιά του Κακάβα, που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ζέρβας, διορθώνοντας την επιλογή του να μην βγει έγκαιρα.
Στο 27΄ο Καβαλάρης φεύγει μόνος, μάλλον από κανονική θέση, αλλά ο βοηθός Θανασιάς καταλογίζει οφσάιντ. Ο ίδιος παίκτης βρίσκεται σε καλή θέση στο 30΄ (μετά από πετυχημένη όμορφη ντρίπλα), όμως με το αριστερό αστοχεί. Οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν πιο επικίνδυνοι στις φάσεις τους, ενώ η ομάδα του Ηλία Μαγκάκη δεν μπορούσε να οργανωθεί επιθετικά και προσπαθούσε με διαγώνιες μπαλιές. Σε μία από αυτές στο 38΄ο Κυριάκης έκανε αμέσως το επικίνδυνο γύρισμα, αλλά δεν βρήκε συμπαίκτη. Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ και στο 45΄, από την προσπάθεια του Κολοβάκη, αλλά ο Μπαρμπαρούσης αιφνιδιάστηκε και αστόχησε από κοντά.


 Αλλαγή σκηνικού

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕ Καραϊσκάκης έκανε μία αλλαγή και έδειχνε σταδιακά πως μπορούσε να βγάλει ποιότητα στο γήπεδο. Όμως το σκορ βάραινε τις προσπάθειες και ο Άρης έπαιζε ψυχωμένα, αλλά και ήταν πολύ «διαβασμένος». Οι γηπεδούχοι πάντως παραλίγο να κάνουν κι άλλη… ζημιά στη κόντρα στο 47΄, στη φάση που διαμαρτύρονται για σταμάτημα με το χέρι. Η ομάδα της Άρτας είχε ένα καλό δυνατό σουτ του Παναγιώτου στο 50΄ και στο 67΄ από λάθος του Ζέρβα ο Παγώνης πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, αλλά άστοχα. Οι κιτρινόμαυροι έχοντας χάσει και τον Κολοβάκη από το 62΄ αποδυναμώθηκαν εντελώς επιθετικά, αλλά δεν κλείστηκαν στα καρέ τους και οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να φτάνουν σε θέση βολής. Ωστόσο στο 69΄ άλλαξαν πολλά, όταν έγινε η μείωση του σκορ. Ήταν ένα όμορφο γκολ του Σκερλετίδη που κέρδισε τις κόντρες και σούταρε ωραία, αλλά είχε πάρει τη μπάλα και με το χέρι…
Το 2-1 έκανε την ανατροπή να μοιάζει – και να είναι – πιο εύκολη και ο Λάκης Παπαχρήστος έριξε στο ματς τον ανέτοιμο Ευθυμίου, τόσο για να κρατήσει μπάλα, όσο και για να δώσει ανάσες στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι ρόλαραν καλύτερα πια και στο 73΄ απείλησαν με μακρινό σουτ του Κόλινς, ενώ στο 78΄το συρτό σουτ του Παπανίκου πέρασε σύριζα άουτ. Τελικά στο 85΄ έγινε το 2-2, αφού ο Μαργαρίτης άνοιξε την αριστερή πτέρυγα της άμυνας του Άρη και έδωσε στον Παπανίκου, ο οποίος από κοντά σκόραρε.

Για να φτάσει το 88΄, όπου ο Γρηγοριάδης σε διεκδίκηση με τον Παπανίκου φάνηκε να χρησιμοποιεί χέρι, ο παίκτης των φιλοξενούμενων στο έδαφος και ο διαιτητής δείχνει πέναλτι. Πολλές οι διαμαρτυρίες και τελικά εκτελέστηκε στο 91΄(φωτο) για να γίνει το 2-3 από τον Γραβάνη.
Ο Ρούσσος – Μπεκερτζής χαρίστηκε (από ενοχές;) σε «δολοφονικό» τάκλιν του Βαλμά στη συνέχεια και ο Άρης απείλησε χωρίς αποτέλεσμα σε δύο φάσεις με τον Μπαρμπαρούση, έως το 97΄ που σφυρίχθηκε η λήξη.

Οι δηλώσεις
Ο Λάκης Παπαχρήστος στάθηκε με πολλά παράπονα στη διαιτησία που στέρησε από τον Άρη το αποτελεσμα και την ηθική ικανοποίηση. Επίσης επεσήμανε τις πολλές απουσίες και την κόπωση των παικτών του.
Ο Ηλίας Μαγκάκης μίλησε για υπεροψία των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο, παρότι τους είχε τονίσει πως ήταν ντέρμπι και ο Άρης κατέχει πλασματική θέση.

 ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (Λάκης Παπαχρήστος): Ζέρβας, Βαλμάς, Πατσέας, Χονδρογιάννης, Καλοκαίρης, Παλιάτσας, Καβαλιέρης (87΄Βασιλάρης), Γρηγοριάδης, Μπαρμπαρούσης, Κολοβάκης (62΄ λ.τ. Νικολόπουλος), Λαδάς (73΄Ευθυμίου).
Οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί: Κυριάκης, Δούρος

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Ηλίας Μαγκάκης): Ραχιώτης, Παπανίκου, Παναγιώτου, Κακάβας (46΄ Παγώνης), Πέτσας, Κόλλινς, Κυριάκης (62΄ Μαργαρίτης), Χούσος, Σκερλετίδης (92΄Αντωνίου), Μπαλάφας, Γραβάνης.

Οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί: Καραγκούνης, Κόνιαρης, Κατσαρός, Κορομηλιάς.

sportait.gr