Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

και εγένετο η Ε.ΓΥ.Π.Σ.Ε.

Η 25η Αυγούστου του 2013 θα μπορεί σε λίγα χρόνια να μνημονεύεται ως μια σημαντική ημέρα για το γυναικείο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθότι σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Park στο Βόλο αποφασίστηκε από 37 (15 παρέστησαν δια εξουσιοδοτήσεως και τα υπόλοιπα 22 είχαν στείλει τους αντιπροσώπους τους) παρόντα σωματεία σε σύνολο 58 που ασχολούνται στη χώρα μας με το γυναικείο ποδόσφαιρο η ίδρυση της Ένωσης Γυναιναικείων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ελλάδος.
Ε.ΓΥ.Π.Σ.Ε.
Σκοπός της κίνησης, όπως δήλωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, αλλά τόνισε  και ο πρόεδρος του Α.Ο. Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας, δεν είναι να έρθουν σε ρήξη και σε σύγκρουση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά να συνεργαστούν και οι δύο φορείς από κοινού για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα. Για αυτό το σκοπό υπογράφηκε το καταστατικό της Ε.ΓΥ.Π.Σ.Ε.( το Σωματείο θα αποκτήσει νομική προσωπικότητα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου), ώστε το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα να αποκτήσει ένα δικό του Σωματείο για να μπορεί να αντιμετωπίζει καλύτερα τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο.


Μετά την υπογραφή του καταστατικού τη συνάντηση απασχόλησαν και κάποια άλλα θέματα. Τα σημαντικότερα από αυτά ήταν η προσοχή που θα πρέπει να δείξουν οι ομάδες για την ανάπτυξη των ακαδημιών, ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον προβλήματα για τις ομάδες, αλλά και για την στελέχωση των μικρότερων Εθνικών ομάδων.
Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Σαρρή ώστε να γίνει προσπάθεια για να λυθούν κάποια θέματα με σημαντικότερα όλων την έγκαιρη καταβολή των οδοιπορικών καθώς και να καταβληθούν τα οφειλόμενα οδοιπορικά και να δοθεί μέσο προβολής του γυναικείου πρωταθλήματος καθώς αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα δεν τυγχάνει καμίας προβολής πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Σε περίπτωση που δεν θα βρεθεί κάποια λύση, που να ικανοποιεί και τις ομάδες αποφασίστηκε ομόφωνα να απέχουν οι ομάδες από το πρωτάθλημα, όποτε αυτό προκηρυχτεί από την Ε.Π.Ο. και ταυτόχρονα να αποσύρουν τις παίκτριες από τις εθνικές ομάδες, μολονότι που όπως τονίστηκε δεν επιθυμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση με την Ομοσπονδία, αλλά θα αναγκαστούν να το πράξουν αν δουν πως δεν υπάρχει άλλη λύση για να αντιμετωπιστούν τόσο τα οικονομικά, όσο και τα οργανωτικά προβλήματα του πρωταθλήματος.
Για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης η συνέλευση εξουσιοδότησε ομόφωνα το προεδρείο να συναντήσει τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. και να του εκθέσει τα προβλήματα αυτά. Η επιτροπή αποτελείται από τους : κ. Κ.Καρακώστα, κ.Πλώντζα και τις κυρίες Ρεντούμη, Σιγάλα και Μουζάκη.
Το προεδρείο Ρεντούμη, Σιγάλα, Παπακώστας, Μουζάκη και Πλώντζας
Το προεδρείο Ρεντούμη, Σιγάλα, Παπακώστας, Μουζάκη και Πλώντζας
Είναι μια πρώτη κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση  που αν όντως «αγκαλιαστεί» απ’ όλους ίσως και να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα.
womensoccer.gr