Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τον... ξεσκέπασε ο Παναιτωλικός!

Ο Παναιτωλικός βρήκε τον ΠΑΟΚ να ονειρεύεται σεντόνι και χωρίς κόπο τον... ξεσκέπασε (2-0) αν και έπαιζε σε άδειο γήπεδο


Έτσι ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια για τον Παναιτωλικό ήταν και πάλι ο Ράφαελ, με τους Κούσα Μελισσά μπροστά του, τον Μπακάκη δεξιά και τον Γκάλο στα αριστερά. Μπελόν και Τζούνιορ στον άξονα, μπροστά τους ο Θεοδωρίδης, Μπόγιοβιτς στην κορυφή και στα... φτερά οι Καμαρά και Ιωάννου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Χακόμπο ξεκίνησε στον «άσσο», ενώ κεντρικό δίδυμο για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Λόπεζ με τον Βίτορ. Κίτσιου στα δεξιά, Σκόνδρας στα αριστερά, ενώ στον άξονα βρέθηκε ο Τζιόλης με τον Κάτσε. Μροστά τους έπαιξε ο Λούκας, με τον Στοχ αριστερά του, τον Ολίσε δεξιά και στην κορυφή τον Νέσιντ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, καθώς κατάφεραν να ελέγχουν τον χώρο του κέντρου και ήταν αυτοί που έδειχναν ικανοί να απειλήσουν. Η προειδοποίηση ήρθε από νωρίς, με τον Μπόγιοβιτς να είναι αρκετά κινητικός και... ψάχνει κάποια ευκαιρία.

Δεν άκουσε το... καμπανάκι

Στο 17' ο Σέρβος έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Χακόμπο απέκρουσε την κεφαλιά του. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως, δεν πήραν το μήνυμα και στο τέλος τιμωρήθηκαν. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ιωάννου με τρομερή κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε ακόμα περισσότερο τον «Δικέφαλο», ο οποίος, με εξαίρεση μία καλή συνεργασία του Στοχ με τον Ολίσε, δεν κατάφερε να απειλήσει τα «καναρίνια». Αντίθετα, ο Παναιτωλικός εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο και εν τέλει κατάφερε να... χτυπήσει ξανά.

Ήταν οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μελισσάς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ και με δυνατή κεφαλιά παραβίασε και πάλι την εστία του Χακόμπο, ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Ανούσια κατοχή στην επανάληψη

Στην επανάληψη, η είσοδος των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη, αντί των Ολίσε και Νέσιντ, άλλαξε την εικόνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου. Παρόλα αυτά, ο «Δικέφαλος» έμοιαζε εντελώς ακίνδυνος, καθώς δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των «καναρινιών».

Μάλιστα, αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Πανιτωλικός, με αποκορύφωμα την φάση του 88'! Ο Καμαρά ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωάννου, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αφού σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Χακόμπο.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βοσκάκη, βρήκε τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με... κατεβασμένα χέρια και η εικόνα του προβληματίζει αρκετά. Τώρα, ο Στέφενς και οι παίκτες του πρέπει να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, καθώς την Τρίτη ο ΠΑΟΚ παίζει ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια στην ιστορία του και δεν έχει περιθώρια να παρουσιάσει ανάλογη εικόνα.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (90+ Μύγας), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (72' Γοδόι), Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (78' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπελόν

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Κίτσιου, Βίτορ, Λόπεθ, Τζιόλης (68' Γεωργιάδης), Κάτσε, Στοχ, Λούκας, Ολίσε (46' Σαλπιγγίδης), Νέτσιντ (46' Αθανασιάδης)

MVP: Μπόγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός έκανε την δουλειά του, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και... ανταπέδωσε για το πέναλτι που έκανε με το καλημέρα στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο ύψος του: Ο Ιωάννου. Αν και έπαιξε σε μία πρωτόγνωρη για αυτόν θέση, κατάφερε να ανταποκριθεί και με δική του «μαγική» κάθετη μπαλιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπόγιοβιτς.

Αδύναμος Κρίκος. Όλος ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν πολύ κακός, τόσο στο αμυντικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι και η εμφάνισή του προβληματίζει αρκετά.

Το στραγάλι: Θετική παρουσία από τον διαιτητή Βοσκάκη, ο οποίος δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να περάσει... απαρατήρητος.


gazzetta gr.