Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

"Kλειδώνει» η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Στην τελική ευθεία έχει μπει η οργάνωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και ως την Παρασκευή 5 Ιουλίου όλες οι λεπτομέρειες θα έχουν γίνει γνωστές στις ομάδες, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.




Ο εμπνευστής του σχεδίου της αναδιάρθρωσης και νούμερο δύο στην ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στα ΜΜΕ ξεκαθάρισε πως η τελική ματιά στο κείμενο της προκήρυξης, αλλά και ο ορισμός της ημερομηνίας της σέντρας θα γίνουν την Τετάρτη 3/7 σε συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με την Επιτροπή Γ’ Εθνικής, που αποτελείται από τον Μιχάλη Τζανόπουλο και Δημήτρη Κουτρουμάνο (φωτό).

Σε αυτή τη συνάντηση θα διορθώσουν τυχόν κενά και λάθη στην Προκήρυξη, θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αλλά και διάφορες λεπτομέρειες για την καλύτερη διεξαγωγή του. Στη συνέχεια η Προκήρυξη θα σταλεί στις Ενώσεις και τα σωματεία, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι θα ισχύσει από φέτος στο ενοποιημένο Πρωτάθλημα.

"Oποια ομάδα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, αυτή θα επιβιώσει", η... τρομακτική ατάκα του προέδρου της Επιτροπής Δ’, Μιχάλη Τζανόπουλου, δεδομένης της αδυναμίας στήριξης από ΕΠΟ π.χ. στο θέμα των μετακινήσεων.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής, Μιχάλης Τζανόπουλος, δίχως, να παραλείψει να σκιαγραφήσει με μάλλον... γκρίζα χρώματα τη μοίρα πολλών ομάδων της κατηγορίας, ελέω, βεβαίως, οικονομικών...

Κατά τα άλλα, ο Τζανόπουλος, αφού διευκρίνισε το... αυτονόητο (ότι, δηλαδή, η προκήρυξη δεν έχει σχέση με το θέμα του καταρτισμού των ομίλων), επιβεβαίωσε ότι οι βασικοί πυλώνες της, είναι όντως αυτοί, που, κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει στον Τύπου. Οι έως τέσσερις ξένοι στη 18άδα, οι δύο άνω των 32, η κατάργηση του ορίου ηλικίας προς τα κάτω...

Ενώ το "φρέσκο", που προέκυψε απ’ όσα είπε, έχει να κάνει να τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Τόνισε, αυτές θα πρέπει να ελεγχθούν από ομάδα ειδικών. Ώστε "τα γήπεδα να βρίσκονται σε μια ανθρώπινη και πολιτισμένη κατάσταση".

Θυμίζουμε ότι οι τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΠΟ που είχαν να κάνουν με την προκήρυξη της νέας Γ’ Εθνικής έγιναν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας την Κυριακή 30/06.

Οι αλλαγές αυτές αφορούσαν στις ηλικίες των παικτών, αλλά και τους ξένους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη νέα κατηγορία. Το πιο σημαντικό είναι πως καταργήθηκε η υποχρεωτική χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών στην ενδεκάδα, όπως ίσχυε ως τώρα στη Δ’ Εθνική. Παράλληλα, διατηρείται ο περιορισμός για χρησιμοποίηση έμπειρων παικτών, καθώς στο αρχικό σχήμα θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών.
Τέλος, οι ομάδες στη Γ’ Εθνική θα μπορούν στην 18άδα να συμπεριλαμβάνουν μέχρι τέσσερις ξένους παίκτες. Δεν γίνεται διάκριση σε κοινοτικούς ή μη, ενώ ως ξένοι λογίζονται και οι ομογενείς.

01/07/2013
acadimies.gr