Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Το τόλμημα του Ταξιάρχη Φούντα

Στα 17 χρόνια του, ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός ετοιμάζεται για διεθνή καριέρα στη Σάλτσμπουργκ



Όταν οι κκ. Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Λυμπερόπουλος και Τραϊανός Δέλλας πήραν το χρίσμα από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη για να σχεδιάσουν την ΑΕΚ της επόμενης ημέρας, για ένα πράγμα συμφωνούσαν δίχως δεύτερη συζήτηση: ότι θα έπρεπε να επιτευχθεί με κάθε τρόπο η παραμονή του Ταξιάρχη Φούντα στην ομάδα.

Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής, που πραγματοποίησε μια γεμάτη σεζόν στην περυσινή Σούπερ Λίγκα (25 συμμετοχές και 4 γκολ), έγινε μάλιστα ο λόγος για να «τσαλακωθεί» μια φιλία πολλών δεκαετιών, αυτή ανάμεσα στον κ. Μπάγεβιτς και στον ατζέντη Δημήτρη Καινούργιο, συνεργάτες επί σειρά ετών καθώς ο δεύτερος τροφοδοτούσε τον πρώτο με ποδοσφαιριστές καθ' όλη τη διάρκεια της προπονητικής καριέρας του σέρβου τεχνικού στην Ελλάδα (σε ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο).

Τούτο συνέβη διότι ο κ. Καινούργιος έγινε εκτός από εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή και ο πιο φανατικός υποστηρικτής της ιδέας ότι ο «ταχυδυναμικός» (όπως τον αποκαλεί ο κ. Λυμπερόπουλος) μεσοεπιθετικός έπρεπε να αναζητήσει από το εφετινό καλοκαίρι την αποχώρησή του από την Ελλάδα για ομάδα του εξωτερικού!

Κάτι που εν τέλει συνέβη καθώς ο Φούντας (τον οποίο στην ελληνική ποδοσφαιρική σκηνή εμφάνισε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο τότε προπονητής της ΑΕΚ κ. Νίκος Κωστένογλου) από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη δευτεραθλήτρια Αυστρίας Red Bull Σάλτσμπουργκ.

Παρά το γεγονός ότι οι κκ. Δέλλας και Λυμπερόπουλος προσπάθησαν με τετ α τετ συζητήσεις να τον μεταπείσουν τονίζοντάς του μεταξύ άλλων ότι «θα είναι καλό για εσένα να μείνεις ακόμα δυο-τρία χρόνια στην Ελλάδα και μέσω της ΑΕΚ να πατήσεις γερά στα πόδια σου και να πάρεις μεταγραφή ως έτοιμος ποδοσφαιριστής» ο Φούντας ήταν εξ αρχής αποφασισμένος να ακολουθήσει τον δρόμο που του είχε παρουσιάσει ο ατζέντης του!

Δεν μεταπείστηκε δε ούτε όταν ο ίδιος ο κ. Μελισσανίδης πήρε την κατάσταση στα χέρια του επιχειρώντας να τον «δέσει» με ένα πλουσιοπάροχο (ίσως και υπερβολικό για τα ελληνικά δεδομένα και έναν ποδοσφαιριστή 17 χρόνων) συμβόλαιο. «Σας ευχαριστώ, αλλά το έχω αποφασίσει. Θέλω να συνεχίσω στο εξωτερικό γιατί νιώθω ότι είναι η ώρα να φύγω, πιστεύω στον εαυτό μου και αισθάνομαι έτοιμος να κάνω το βήμα, είμαι έτοιμος για αυτό το ταξίδι» απαντούσε με χαμόγελο ο ιδιαίτερα ώριμος για την ηλικία του Φούντας.

Στην Αυστρία, ο 17χρονος ποδοσφαιριστής (που κόπηκε από την Εθνική Νέων η οποία αγωνίζεται στο Μουντιάλ της Τουρκίας λόγω τραυματισμού) θα γίνει μέλος μιας ομάδας που διακρίνεται ιδιαίτερα στην παραγωγή και βελτίωση νεαρών ποδοσφαιριστών, ενώ του έχει μεταφερθεί ότι δεν αποτελεί μια μεταγραφή με μελλοντικό ορίζοντα αλλά μια προσθήκη για την οποία στη Σάλτσμπουργκ πιστεύουν ότι θα βοηθήσει άμεσα και με ουσιαστικό τρόπο την ομάδα.

Η Red Bull έχασε εφέτος τα πρωτεία στην εγχώρια λίγκα από την ομάδα της πρωτεύουσας Αούστρια Βιέννης και βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο καθώς αποφασίστηκε να επενδύσει σε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και να «χτίσει» γύρω τους την ομάδα της επόμενης δεκαετίας, διατηρώντας ασφαλώς πάντοτε στο DNA της το να κάνει πρωταθλητισμό.

Πηγή:tovima.gr.....football-academies.gr