Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Επιστροφή... στο μέλλον για τις Μικτές

Οι περισσότερες διοικήσεις των τοπικών ΕΠΣ ανά τη χώρα, δεν συμφωνούν με τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Μικτών Ομάδων Ενώσεων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και παρά την όποια επιτυχία σημείωσε το φετινό σύστημα, υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας.



Η ΕΠΣ Καρδίτσας, είναι μία από αυτές που προτείνουν την επιστροφή στο παλιότερο σύστημα αγώνων, δηλαδή μεταξύ Ενωσιακών ομάδων Νέων και Παίδων και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ομάδα η πρώτη ΕΠΣ ανά κατηγορία.

Επειδή έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητες ηλικίες, αλλά και με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, καλό είναι να επισημάνουμε πως το σύστημα με τις γεωγραφικές ΖΩΝΕΣ, μετά την φάση Α΄ αφαίρεσαι από την τελική διαδικασία εκατοντάδες παιδιά, καθώς ενώ στην αρχή κάθε Ενωση επέλεγε ανάμεσα από 30 επίλεκτα παιδιά την αγωνιστική της ομάδα, στη συνέχεια "πήγαινε" η διαδικασία στη Περιφέρεια και ανάμεσα από 5 τοπικές ΕΠΣ, επέλεγαν 23 παίκτες για να δηλώσουν τελικά μόλις 18 για να αγωνιστούν!
ΕΔΩ φετινή προκήρηξη

Τελικά, στις 4 ΖΩΝΕΣ από 15 Ενώσεις (δείτε ΕΔΩ) επιλέχτηκαν 20 νεαροί ποδοσφαιριστές και δηλώθηκαν 18 για να αγωνιστούν υπό το βλέμμα των Ομοσπονδιακών και Περιφερειακών προπονητών στην Αθήνα.

Ολα τα αλλά παιδιά τι έγιναν; Μπορείτε να υπολογίσετε:

52 ΕΠΣ Χ 30= 1560
11 Περιφέρειες Χ 23= 253 (1307 παιδιά απορρίφθηκαν!)
4 ΖΩΝΕΣ Χ 20= 80 (253 -80= 173)
Σύνολο: 1560 - 80= 1480 παιδιά εκτός τελικής φάσης
Το ζήτημα που γεννάται είναι ότι ελπίδες για την προεπιλογή στις μικρές εθνικές ομάδες προφανώς έχουν/είχαν τα παιδιά που συμμετείχαν σε ΟΛΕΣ τις φάσεις.
Πόσα όμως από τα παιδιά που αρχικά επιλέχτηκαν δεν είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν την αξία τους, καθώς για καθαρά λόγους διεξαγωγής του συστήματος ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΑΝ λόγω συστήματος και ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ στις αποστολές;
Το σωστό και δίκαιο είναι όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία τους στο ποδοσφαιρικό μέλλον και το κυριότερο να μπορούν οι Περιφερειακοί και Ενωσιακοί προπονητές να συγκροτούν ομάδες με καλή χημεία ώστε τα παιδιά να μπορούν να αποδίδουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και ακόμη περισσότερους, η ΕΠΣ Καρδίτσας και άλλες Ενώσεις ζητούν να επιστρέψει η ΕΠΟ στο παλιότερο σύστημα εφαρμογής του Πρωταθλήματος Μικτών Ομάδων Νέων και Παίδων, ώστε να μην αφαιρούνται τόσα πολλά παιδιά από τη τελική επιλογή.

Ενδεχομένως να αγωνίζονται και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν, καθώς η ανάγκη για νίκη περιορίζει σαφώς τους προπονητές από την κατάρτιση της λίστα των επίλεκτων παικτών.

Κατά τη γνώμη μου, δεν αρκεί μόνο η ανίχνευση ταλέντου. Χρειάζεται και ειδικευμένη και συνεχής προπόνηση όλο το χρόνο από τυς Ενωσιακούς, ώστε να βελτιωθεί το σύνολο και να αποδίδει ως ομογενοποιημένη ομάδα.

Συνεπώς, χρειάζεται πιο "ελεύθερη" επιλογή στις μικτές ομάδες από τους Περιφερειακούς και Ενωσιακούς προπονητές.
Διαφορετικά, πώς να επιβάλει τον καλύτερο παίκτη μια Ενωση, όταν για παράδειγμα κέρδισε η ΕΠΣ Ημαθίας και δικαιούται να πάρει τους περισσότερους παίκτες, όντας πρωταθλήτρια Α φάσης; Ποιος είναι καλύτερος να επιλεγεί, όταν το κριτήριο επιλογής πάει στην αμιγώς ατομική αξιολόγηση από τον προπονητή που τελικά προτείνει;

Αλλωστε είναι γνωστό πως μια ομάδα που κερδίζει, έχει συνοχή και μπορεί πιο εύκολα ένας έμπειρος τεχνικός να την αναβαθμίζει με παίκτες από τις άλλες Ενώσεις.

Θυμίζουμε ότι με ένα διήμερο τουρνουά που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (29/4 & 1/5) ολοκληρώθηκαν οι τελικές προεπιλογές για τη σύσταση της Εθνικής Ομάδας Κ-15. Στο τουρνουά αγωνίστηκαν συνολικά 75 παιδιά, τα οποία χωρίστηκαν τυπικά σε τέσσερεις ομάδες. (ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΗΓΗ

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 09:04
ΠΡΟΤΑΣΗ Δ.Σ ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΠΟ (28/6/2013)
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Καρδίτσα 12-6-2013 / Αριθ. Πρωτ.: 815

ΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
(Παρακαλούμε να τεθεί υπόψη της Επιτροπής Μικτών Ομάδων Ενώσεων)

Κύριε Πρόεδρε σας καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις μας, προκειμένου να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το πρωτάθλημα των Ενώσεων.

Πιστεύουμε ότι τα πρωταθλήματα Μικτών Ομάδων Ενώσεων θα πρέπει να διοργανώνονται όπως και παλαιότερα μεταξύ Ενωσιακών ομάδων Νέων και Παίδων και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ομάδα η πρώτη ΕΠΣ ανά κατηγορία. Είναι σε όλους γνωστό ότι από τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα με τη σκληρή και οργανωμένη δουλειά της Ένωσής μας στον τομέα αυτό, αναδείχθηκαν εκατοντάδες ποδοσφαιριστές οι οποίοι διέπρεψαν στη Καρδίτσα και στην Ελλάδα, και συνέβαλαν στα μέγιστα στην ανάπτυξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι λοιπόν αν τα πρωταθλήματα αυτά διεξαχθούν με τον παλιό τρόπο, προτείνουμε μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης σε κάθε όμιλο (α΄ και β΄ γύρος) να προβλέπεται στη Προκήρυξη, οι επόμενοι προκριματικοί αγώνες μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης να είναι διπλοί (εντός και εκτός έδρας).

Πιστεύουμε ότι οι ενδεδειγμένες ηλικίες να συμμετάσχουν στις Μικτές ομάδες είναι: ΝΕΩΝ (γεννηθέντες 1997-1998) και ΠΑΙΔΩΝ (γεννηθέντες 1999-2000). Επίσης, πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο τα ταλέντα σε όλες τις Ενώσεις θα έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα αναδείξουν καλύτερα τις αρετές τους.

Επίσης, προτείνουμε ότι τα πρωταθλήματα των Ενώσεων να παρακολουθούν όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές (σε άμεση συνεργασία με τους Ενωσιακούς προπονητές) και φυσικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών και οι συνεργάτες του.
Σε ότι αφορά στα πρωταθλήματα Προπαίδων και Τζούνιορ, η πρόταση μας είναι να μην διεξάγονται σε επίπεδο Ενώσεων, αλλά να διοργανώνεται σε κάθε Ένωση από τα Σωματεία της δύναμης των.

Για το Δ.Σ της ΕΠΣ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΕΚΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΠΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

15/06/2013
Γράφει η Δώρα Ιωακειμίδου
acadimies.gr