Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ…


Βεβαιωθείτε ότι το  παιδί σας γνωρίζει ότι:  Είτε  νικήσει  είτε  χάσει, φοβισμένα ή  ηρωικά  εσείς  το αγαπάτε,  εκτιμάτε την  προσπάθεια του και δεν  απογοητεύεστε. Αυτό θα του επιτρέψει να κάνει το καλύτερο, χωρίς το φόβο της αποτυχίας. Να είστε το πρόσωπο στην ζωή του, στο οποίο μπορεί να αναζητήσει θετική ενίσχυση.



Προσπαθήστε  να  είστε  απόλυτα τίμιοι όσον αφορά την πραγματική του αθλητική ικανότητα, την αγωνιστική  του  συμπεριφορά, το αγωνιστικό του  πνεύμα.

Να  είστε  εξυπηρετικοί, αλλά να  μην  του δίνετε  αθλητικές  οδηγίες στο δρόμο προς το σπίτι ή το γυμναστήριο, στο  πρόγευμα  κ.λ.π.  Είναι  δύσκολο για  το παιδί να  κατακλύζεται  από συμβουλές, έντονες συζητήσεις και συχνά κριτικές οδηγίες.

Διδάξτε  του να  απολαμβάνει  την  συγκίνηση  του  αγώνα,  να  βρίσκεται  εκεί  προσπαθώντας  να εργάζεται για να βελτιώσει τις ικανότητες του και την συμπεριφορά του. Βοηθήστε το να  αναπτύξει το αίσθημα του συναγωνισμού για σκληρή προσπάθεια και διασκέδαση.

Προσπαθήστε να μην του θυμίζετε συνέχεια την δική σας  αθλητική  ζωή  όταν  ήσασταν  αθλητές, κατά  τρόπο   που   να  του   δημιουργεί   πίεση.   Μην  το   πιέζετε   εξαιτίας  της   περηφάνιάς  σας. Εάν  αισθάνεται  άνετα μαζί σας  είτε χάνοντας  είτε κερδίζοντας, τότε  βρίσκεται  στο δρόμο για τη μεγάλη επιτυχία και χαρά.

Μην  συναγωνίζεστε  τον προπονητή.  Μην φέρνεται το παιδί σας σε κατάσταση να κινείται  συνέχεια  μεταξύ -αγάπης -απέχθειας για τον προπονητή του.

Μην  συγκρίνετε  την ικανότητα, το θάρρος ή  την συμπεριφορά  του παιδιού σας  με αυτήν άλλων μελών της ομάδος, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όχι όταν ακούει.

Γνωρίστε  τον  προπονητή  τόσο,  ώστε  να  μπορείτε  να  είστε  βέβαιοι  ότι  η  φιλοσοφία του και οι γνώσεις του είναι τέτοιες που αξίζει να έχει το παιδί σας υπό τις οδηγίες του.

Να θυμάστε πάντα ότι τα παιδιά  τείνουν να υπερβάλουν  και όταν επαινούν και όταν  κατακρίνουν. Ελέγξτε την αντίδραση σας και ερευνήστε πριν αντιδράσετε.

Μιλήστε  του  για  το  κουράγιο,  που  πρέπει  να  καταλάβει  ότι  είναι  σχετικό.  Μερικοί  από  εμάς μπορούν   να  σκαρφαλώσουν  βουνά  και  όμως     φοβούνται  να  αγωνιστούν.   Μερικοί  από  εμάς αγωνίζονται  άφοβα, αλλά το  βάζουν  στα  πόδια μόλις  δουν  μια μέλισσα.  Ο  καθένας  φοβάται  σε συγκεκριμένες   περιπτώσεις.

Η  δουλειά   του  γονέα   ενός  παιδιού - αθλητή   είναι  σκληρή   και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να την κάνει σωστά. Αξίζει όμως, ειδικά  όταν ακούσει  το παιδί του να λέει:   "Οι γονείς μου με βοήθησαν να πετύχω, πράγματι ήμουν τυχερός σε αυτό το θέμα".
football-academies.gr