Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Σχολικό Πρωτάθλημα: Ετοιμοι για το παγκόσμιο (video)


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ρεπορτάζ: ΔΩΡΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ
Στον 4ο Όμιλο κληρώθηκε η Ελλάδα να συμμετάσχει με την Σχολική Ομάδα των αγοριών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λυκείων που θα γίνει στο Μπορντό 14 – 22 Απριλίου 2013. 
Η πρωταθλήτρια ομάδα των αγοριών, η οποία θα αναδειχτεί μετά τους τελικούς που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους προκριματικούς της τελικής φάσης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες τηςΝότιας Αφρικής, Βραζιλίας, Ουκρανίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας.
Να σημειωθεί ότι από φέτος συμμετέχουν και οι ομάδες των κοριτσιών στο παγκόσμιο.
Τη Πέμπτη 21 Μαρτίου διεξάγονται οι τελικοί αγώνες με τις ομάδες να διεκδικούν τη πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες του ελληνικού σχολικού πρωταθλήματος.
Το φάιναλ φορ θα γίνει στη Δυτική Αττική από τις 27 ως τις 28 Μαρτίου.
Αγόρια
  • 4ο Λύκειο Ζωγράφου – ΓΕΛ Στυλίδας
  • ΕΠΑΛ Ορεστιάδας – Λύκειο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας
  • 4ο Λύκειο Πύργου – ΕΠΑΛ Καλαμαριάς
  • 1ο ΓΕΛ Κως 
Κορίτσια
  • ΕΠΑΛ Κατερίνης 
  • ΓΕΛ Σητείας- 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής
  • 2 ΓΕΛ Άργους – ΓΕΛ Αίγινας
  • 2ο ΓΕΛ Κιλκίς – ΓΕΛ Μουζακίου Καρδίτσας


Προκρίθηκε το 1ο ΓΕΛ Κως

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι μαθητές Λυκείου Κω, αφού κέρδισαν το ΕΠΑΛ Καρπάθου με 3-0. Με πρωταγωνιστή τον Σπύρου που πέτυχε δύο γκολ και σε πέντε αγώνες δέκα τέρματα, παράλληλα με την κούραση των παικτών της Καρπάθου καθώςτην προηγούμενη μέρα αγωνιστήκαν με το Λύκειο Κρεμαστής(κέρδισαν), το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και αναμενόμενο. Στο 27΄ο Σπύρου με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τράκα, στο 53΄όταν μετά από σύγχυση στην άμυνα των Καρπάθιων ο Σουλάϊ, με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0 και τρία λεπτά αργότερα, ο επιθετικός της ΑΕ Κω, Σπύρου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από το χώρο του κέντρου και άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημείωσε το 3-0.
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Βασιλαράκης, Μποσγανάς και Πάχος
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΩ (Καπλανίδης): Τυράς, Πατακός, Παπαδόπουλος, Σουλάϊ, Μυλωνάς, Τράκας, Κουρζής, Κουλλιάς, Γιαννόπουλος, Σπύρου, Πολίτης. Επαιξαν και οι Μκου, Δέμας, Κονταντώνης και Θεοφιλίδης
ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ (Μακρογαμβράκης), Τούρλας Μ., Παπαδόπουλος, Βασιλάκης Ι., Ζάγορας, Μπουλάρι, Πέπα, Σπανός, Τούρλας Σ., Τσαβίδης, Νασόπουλος, Βασιλάκης Ν., Επαιξαν και οι Μελάς, Χατζηκοντός, Τσαβέλης, Ρουσάκης

Αποκλεισμός σοκ για το 7ο ΕΤΑΔ Ηρακλείου Κρήτης

Να υπογραμμιστεί ότι μετά από πολλά χρόνια το 7ο ΕΤΑΔ Ηρακλείου δεν θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Κρήτη καθώς το Αθλητικό Γενικό Λύκειο Σούδας κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-2 στα πέναλτι στο μεταξύ τους ματς που έγινε την Τρίτη (26/2) στο Μαρτινέγκο.
Το Λύκειο Σούδας ήταν πιο αποτελεσματικό από την άσπρη βούλα καθώς έχασε μόλις ένα πέναλτι με τον Περράκη σε αντίθεση με το 7ο ΕΤΑΔ  για το οποίο αστόχησαν οι Χανιωτάκης και Γενιτσαρίδης.
Για το 7ο ΕΤΑΔ Ηρακλείου αυτός είναι ένας αποκλεισμός σοκκαθώς ήταν ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδος που μετά από πολλά χρόνια και σημαντικές επιτυχίες μένει αρκετά νωρίς εκτός θεσμού.
7ο ΕΤΑΔ: Χανιωτάκης, Παντελάκης, Πηρουνάκης, Πλαίτης, Χουρδάκης (47' Μεταξάκης), Βογιατζής, Τσακάνι, Χρυσοφάκης (80'Κασαπάκης), Γενιτσαρίδης, Λυδάκης, Τουρνάκης.
ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ: Βροντάκης, Θ. Ντακάκης, Βασιλοδημητράκης, Κληρονόμος, Λαμπρόπουλος, Π. Ντακάκης, Τερεράκης, Περράκης, Λιάσκας, Μάστορας, Μιχαηλίδης.

Πρόκριση του 4ου Λυκείου Πύργου 2-0 την Καλαμάτα
Πέρασε και από την Καλαμάτα το 4ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου αφού με δύο γκολ του Στρίγγα στο 10' και στο 15' υπερκέρασε το εμπόδιο του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας νικώντας με 2-0 και έβαλε πλώρη για τους «4» όπου θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Στυλιανίδης, Μιχαλόπουλος, Σαραντόπουλος, Τσάνης, Μπούζας, Αδαμόπουλος, Μιχαλόπουλος, Μάγειρας, Βασιλόπουλος,Ξενούλης,Μαγουλιανίτης
4ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: Μάκος, Γεωργίου, Αγγελόπουλος, Μουσχούλιας, Βαγγόπουλος, Μπηλιώνης, Αρβανιτίδης, Δημόπουλος, Αθανασόπουλος (22' λ.τρ. Κοντάρης), Στρίγγας, Μισύρης (55' Κυριαζής)




acadimies.gr