Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

«Ο ΚΑΤΙΔΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ»

                                         Μαθήματα ιστορίας ενός Γερμανού στους Ελληνες


Μαθήματα ιστορίας από τον Λίνεν στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ, πριν από την πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη (19/3).

Ο Γερμανός τεχνικός, με αφορμή το θέμα του Κατίδη, αφού πρώτα εξέφρασε την άποψή του για τον ναζιστικό χαιρετισμό του παίκτη στον αγώνα με τη Βέροια, στη συνέχεια προέτρεψε τους παίκτες, αντί των σχολίων τους στο facebook και το twitter, να διαβάσουν και να μάθουν, μέσω του διαδικτύου, την ιστορία και τι αντιπροσωπεύει ο σύλλογος.

«Να ξέρετε ότι αυτό που έκανε δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο. Πραγματικά δεν ήξερε τι έκανε. Έδειξε αφέλεια, αλλά και αλαζονεία, γιατί δεν μπορεί να πηγαίνεις να ζητάς από τον κόσμο, και με αυτό τον τρόπο, να σηκωθεί όρθιος. Ποιος είσαι εσύ που σε αυτή την ηλικία ζητάς από τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος;» είπε αρχικά για την ενέργεια του Γιώργου Κατίδη ο Λίνεν.
Στη συνέχεια ο τεχνικός της ΑΕΚ, τα έψαλε, κυρίως, στους νεαρούς παίκτης της ΑΕΚ. «Εγώ σας κράτησα εδώ όλους, τριάντα ποδοσφαιριστές, ενώ δεν έπρεπε, για να μπορέσετε να μαθαίνετε, να βελτιώνεστε και να είμαστε όλοι μια γροθιά. Όμως , αντί αυτό, εσείς δεν δουλεύετε όσο θα έπρεπε και κάνετε μόνο κριτική όταν δεν παίζετε. Έχετε στο μυαλό σας περισσότερο στο πώς θα μπείτε στο facebook και στο twitter για να γράψετε κάτι.

Αλλά, αφού περνάτε τόσες ώρες στο ίντερνετ, θα έπρεπε να μπείτε και να διαβάσετε την ιστορία της ΑΕΚ, τι πρεσβεύει αυτό το έμβλημα που φοράτε, πόσοι μεγάλοι παίκτες έχουν περάσει από αυτή την ομάδα και πώς συμπεριφερόντουσαν αυτοί οι παίκτες. Θα έπρεπε να ξέρουν, όλοι, πως η ιστορία αυτής της ομάδας είναι αντιφασιστική και επομένως αυτό που έκανε ο Κατίδης είναι απαράδεκτο.

Ξαναλέω όμως, θεωρώ ότι δεν είχε πολιτική σκέψη όταν το έκανε και δε θα πρέπει να του πάρουν το κεφάλι. Εγώ, πάντως, να ξέρετε ότι έχω ζήσει το ναζισμό στην οικογένειά μου και έχω βιώσει πόσα εγκλήματα έχουν κάνει».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Λίνεν, προειδοποίησε τους παίκτες, λέγοντας: «Έχω ανεχτεί πολλά, γιατί ξέρω τι προβλήματα υπάρχουν και προσπαθώ να κρατήσω την ηρεμία στην ομάδα, αλλά δε θα ανεχτώ αλαζονικές συμπεριφορές»
sentragoal.gr