Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Όταν οι γονείς “έκλεψαν” την παράσταση


Της Φανής Τσελεμπή
Έναν ιδιαίτερο σάλο προκάλεσαν τα βίντεο που κυκλοφόρησαν τη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο διαδίκτυο, με τους διαπληκτισμούς γονέων να «κλέβουν» τη παράσταση στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. Ανατολής στον αγώνα της Super League Κ17 μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ κόντρα στη Βέροια.
Ο αγώνας βρισκόταν στο 72', όταν η μητέρα ενός παίκτη των φιλοξενούμενων αποκάλεσε "χωριάτη" ένα φίλο του ΠΑΣ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος.
Από εκεί και πέρα άρχισε το επεισόδιο να εξελίσσεται, αρχικά σε λεκτικό επίπεδο και μετά σε κλωτσιές και… μπουνιές!

Δείτε τα βίντεο με τα όσα έγιναν...


Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού, όταν ορισμένοι γονείς από την Βέροια, για εξωαγωνιστική αίτια και εντελώς απρόκλητα καταφέρθηκαν στους νεαρούς παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα… ενώ η ομάδα των παιδιών τους έχανε με 1-0.
Όπως ήταν αναμενόμενο άναψε ο καυγάς στην εξέδρα με τις βωμολοχίες να δίνουν πάσα στις αντεγκλήσεις και αυτές να πυροδοτήσουν τις χειροδικίες…
Όλα αυτά τα γραφικά συνέβαιναν, ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη! Τελικά, δεν τους χώρεσε η κερκίδα κι έτσι αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την σκηνή, έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, με αποτέλεσμα κανείς από τους μικρούς ποδοσφαιριστές αλλά και τους προπονητές να μη έχει αντιληφθεί τι γινόταν έξω.

Η αστυνόμευση να μεταφερθεί στις κερκίδες

Το acadimies.gr επικοινώνησε με τον γενικό αρχηγό των τμημάτων υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Δεβελέγκα και πήρε απαντήσεις για το πως αντιμετώπισαν το θλιβερό γεγονός οι νεαροί παίκτες της ομάδας του όντες γηπεδούχοι, αλλά και ο σύλλογος των Ιωαννίνων.
"Πρόκειται για ένα μεμονωμένο επεισόδιο το οποίο καικαταδικάζουμε συλλήβδην ως ΠΑΕ αλλά και ως άνθρωποι του αθλητικού χώρου», υπογράμμισε αρχικά ο Δεβελέγκας για να συνεχίσει: "Ολη η αναίτια ένταση διαδραματίστηκε ένα σχεδόν χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο όπου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας των Εφήβων.
Κανείς μας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, καθώς η προσοχή μας ήταν στραμμένη στον αγωνιστικό χώρο και όχι στην εξέδρα.
Όταν πληροφορηθήκαμε την έκταση που πήρε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δηλαδή την επόμενη μέρα που κυκλοφόρησε το βίντεο, ξαφνιαστήκαμε δυσάρεστα.
Εμείς προσπαθούμε να διδάξουμε ήθος και παιδεία στα παιδιά,και θεωρώ πως το καταφέρνουμε σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς οι γονείς αρκετά συχνά δίνουν λάθος παραδείγματα στα παιδιά τους. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές φέρονται άψογα και σπάνια δίνουν δικαιώματα για παρατήρηση στη συμπεριφορά τους…
Ασφαλώς και δεν χρειάζονται αστυνόμευση τα παιδιά στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν έναν αγώνα.
Η αστυνόμευση όπως φαίνεται χρειάζεται να μεταφερθεί στις κερκίδες, εκεί δηλαδή που βρίσκονται ανεγκέφαλοι φίλαθλοι, αλλά και ορισμένοι γονείς που δεν νιώθουν τις επιπτώσεις των συμπεριφορών τους"
, κατέληξε ο Γιάννης Δεβελέγκας.
Στον απόηχο του δυσάρεστου συμβάντος αναλογίστηκα πολλά… Όπως ότι το περιστατικό μοιραία θα ξεχαστεί μέχρι να συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.
Κάποια στιγμή θεώρησα ότι οι εποχές που κυριαρχούσε η ένταση έξω από τα αποδυτήρια με αφορμή τις αμφισβητούμενες φάσεις νεαρών παικτών είχαν περάσει ανεπιστρεπτί.
Πως είχε εκπολιτιστεί η μικροκοινωνία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, και πως εξαλείφτηκαν ως δια μαγείας όλα τα δυσάρεστα.
Μια Κυριακή του Φλεβάρη, εν έτει 2013 ήταν αρκετή να γυρίσει πίσω το χρόνο.
acadimies.gr