Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΕΜ ΚΑΙ ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ...


ΑΕ Μεσολογγίου-ΑΣ Τρίκαλα 3-0
Έκανε το ντέρμπι… πάρτι η ΑΕΜ!
Αν τα Τρίκαλα θεωρούνται ο βασικός ανταγωνιστής της ΑΕ Μεσολογγίου για την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο του περιφερειακού, με βάση την διαφορά των δύο ομάδων στο ντέρμπι του Μεσολογγίου, οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν αντίπαλο στο πρωτάθλημα αυτό. Η διαφορά επιπέδου των παικτών φάνηκε χαώδης για ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Με μονάδες που ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, οι γηπεδούχοι, με ποδοσφαιριστές σαν τον Πέντσα, τον Μακρή και τον Τσιούνη στο πάγκο και πάλι μετέτρεψαν το κατ’ εφημισμό ντέρμπι σε «περίπατο», κάνοντας το τελικό 3-0 ύστερα από 35 λεπτά αγώνα.
Τα Τρίκαλα φάνηκαν λίγο στα πρώτα λεπτά, ωστόσο πέρα από μια καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν είχαν ούτε τις λύσεις, ούτε την τελική πάσα για να μπουν με αξιώσεις στη περιοχή. Και ενώ στο κέντρο εξελίσσονταν μία αμφίρροπη μάχη, ο Θανάσης Καβαλάρης με πρώτο «συνεργό» τον Άρη Ξευγένη  και δεύτερο τον Χρήστο Καρακίτσο αποφάσισαν να πάρουν το ματς χωρίς οι Θεσσαλοί να καταλάβουν τι έγινε. Έτσι στο 11΄ο φινετσάτος Καρακίτσος βρήκε χώρο να ελευθερωθεί στον άξονα και έβγαλε κάθετα τη μπάλα στον Καβαλάρη, ο οποίος στο πέναλτι πήρε την "ταυτότητα" της αντίπαλης άμυνας, αφού βάζοντας ιδανικά το σώμα γύρισε και με φαλτσαριστό δεξί σουτ σημάδεψε στην αριστερή γωνία του Ζαφείρη, κάνοντας το 1-0 μέσα σε ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως θα αντιδράσουν και στο 16΄η επικίνδυνη κεφαλιά - πάσα από τον Πολυζόπουλο κόπηκε σε κόρνερ από τον Μπαλαούρα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Δουλιώτης έστειλε κόρνερ το σουτ του Τασσιόπουλου. Ο Θανάσης Καβαλάρης… τα έβλεπε αυτά και είχε έτοιμη την απάντηση. Στο 19΄ πήρε τη μπάλα στα αριστερά του κέντρου, με άνεση γύρισε προς τα μέσα και έκανε την κάθετη στον Ξευγένη, που δεν μπόρεσε το πλασέ στο υπό πίεση τετ α τετ και άνοιξε αριστερά στον Καρακίτσο, αυτός σέντραρε και ο Καβαλάρης τελείωσε ιδανικά τη φάση με κεφαλιά, γράφοντας το 2-0. Τα Τρίκαλα ήθελαν άμεσα το γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά για την ΑΕΜ … ήταν παιχνιδάκι να σταματήσει όλες τις απόπειρες επίθεσης. Μέχρι που οι παίκτες της έκοψαν κάθε όρεξη των φιλοξενούμενων… Στο 36΄ο Καρακίτσος απέφυγε αέρινα τον αντίπαλο από αριστερά και με σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Ξευγένη, που με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του Μεσολογγίου. Το ημίχρονο τελείωσε με την ωραία συνεργασία Ξευγένη και Καβαλάρη, αλλά η πάσα του δεύτερου κόπηκε την τελευταία στιγμή.
Πάντως το ματς είχε πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΜ απείλησε για τέταρτο με σουτ του Πελέκη ελάχιστα έξω από τη συμβολή από το ύψος της περιοχής (48΄), σουτ του Μαντέλου που εξουδετέρωσε ο Ζαφείρης στη κλειστή γωνία (84΄) και αδύναμο σουτ του Πετσίνη που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας (86΄) . Η ομάδα της Θεσσαλίας στις προσπάθειες να μειώσει βρήκε μπροστά της τον ετοιμότατο Δουλιώτη, που στο 64΄ διόρθωσε το λάθος του Καντάνη προ του Πολυζόπουλου, στο 88΄ μπλόκαρε θεαματικά σουτ από τον Τζοβάρα και στο 94΄ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Αποστόλη Τεντολούρη. Επίσης οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο σουτ λίγο άουτ, με τον Κεραμά (67΄) και τον Τζοβάρα (81΄).
Θανάση-μος
Πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχε ο Θανάσης Καβαλάρης σε θέση φορ ήταν η μορφή του αγώνα, δείχνοντας συχνά ότι η Κατηγορία είναι μικρή γι’ αυτόν. Συνεχής κινήσεις, κράτημα της μπάλας εκεί που έπρεπε και ιδανικές πάσες και μπαλιές όταν υπήρχαν στηρίγματα. Πολλά κέφια ο Ξευγένης δημιουργούσε ρήγματα πότε δεξιά και πότε αριστερά στο 4-2-3-1, ουσιαστικός και με στόφα ηγέτη στον άξονα ο Καρακίτσος, κινητικός και μαχητής με αρκετή ποιότητα ο νεαρός Φράγκος. Στα αμυντικά χαφ ο Δάρδας ήταν πραγματικό «μηχανάκι» με σωστή σκέψη και τρεξίματα στους κατάλληλους χώρους, ενώ ο Πελέκης ήταν άνετος λόγω εμπειρίας, αλλά και φλύαρος ενίοτε. Στην άμυνα ο Μαντέλος αριστερά έκανε μεγάλο ματς, απροσπέλαστος αλλά και με επιθετικές προσπάθειες. Σταθερός ο Καντάνης δεξιά, όπως και οι κεντρικοί αμυντικοί Μπαλαούρας, Δενδρινός.
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπαλαούρας, Μαντέλος, Δάρδας, Πελέκης, Δενδρινός, Ξευγένης, Καντάνης, Καβαλλάρης (74΄Πέντζας), Καραίσκος, Φράγκος (66' Νικολόπουλος).
ΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ 2011: Ζαφείρης, Πολυζόπουλος, Γεωργάκης,(46' Τζοβάρας), Κεφαλάς, Τασιόπουλος, Γκόλιας, Κεραμάς , Δ. Τεντολούρης, Παππάς, Απ. Τεντολούρης, Καραίσκος (46' Χρ. Νάκου)
Κείμενο: sportait.gr

Α.Ο.ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΑΡΤΑΣ-ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ-1-2
Δυσκολεύει η παραμονή για τη Φιλοθέη!
Με το ίδιο σκορ που ηττήθηκε και πριν δύο εβδομάδες (τη προηγούμενη αγωνιστική είχε ρεπό) από τον Όλυμπο Κέρκυρας, έχασε και σήμερα ο ΑΟ Φιλοθέης. Η ομάδα του Πάνου Νίκου γνώρισε την ήττα στη έδρα της από τον Άρη Αιτωλικού με 2-1 και πλέον η υπόθεση παραμονή-άνοδος στη Γ΄ Εθνική δυσκολεύει αρκετά, αφού τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Οδυσσέα Νυδρίου (9/1, είναι εξ’ αναβολής) και Κεραυνό θεσπρωτικού (13/1) είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της ομάδας.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Βασίλης Τσεκούρας
Από την άλλη μεριά ο Άρης Αιτωλικού του Δημήτρη Θεοδοσίου κατάφερε να πανηγυρίσει μία πολύ σημαντική νίκη, μετά την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα με 1-0 από την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Αναγέννηση Περιβολίου. Στα αγωνιστικά, ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου (μόλις) εκατό φιλάθλων, ανάμεσα τους 30-35 από το Αιτωλικό και οι φανατικοί της ομάδας (Ανεπιθύμητοι), με τον Άρη να ξεκινάει πιο δυνατά την αναμέτρηση και να προσπαθεί να γίνει απειλητικός με δύο μακρινά σουτ. Στο 6ο λεπτό το σουτ του Μάνθου πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βαρέλη και το σουτ του Γαβρίνα στο 15΄ μπλόκαρε ο νεαρός πορτιέρο της Φιλοθέης. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η Φιλοθέη ανέβηκε και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 26΄ έχασε μία καλή ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Δ. Γιαννούλη από τα δεξιά, ο Νταλάκας έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ζέρβα. Ένα λεπτό μετά ο Νάσιος σε μία σύγκρουση που είχε με αντίπαλο ποδοσφαιριστή βρέθηκε στο έδαφος, η μπάλα έφτασε στον Χονδρογιάννη με τους παίκτες της Φιλοθέης να ζητούν να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, όμως ο νεαρός παίκτης του Άρη επιχείρησε το δυνατό σουτ, αιφνιδιάζοντας τον Βαρέλη και σκοράροντας ένα πολύ ωραίο τέρμα για να βάλει με αυτόν τον τρόπο μπροστά στο σκορ την ομάδα του Αιτωλικού. Στο 35΄ ο Παππάς που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Νάσιου που τραυματίστηκε, πέρασε ανάμεσα από τους αντίπαλους του, όμως τη τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ, αφού τον πρόλαβε ο Πατσέας και απομάκρυνε. Λίγα λεπτά μετά, στο 41΄ ο Παππάς κέρδισε ένα φάουλ από τον Γρηγοριάδη στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, την εκτέλεση ανέβαλε ο Νταλάκας, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα (video). Δύο λεπτά μετά από αυτή τη φάση, η Φιλοθέη έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-1, όταν ο Θέμελης γύρισε την μπάλα από τα δεξιά μέσα στη περιοχή και ο αμαρκάριστος Θ. Γιαννούλης προσπάθησε να σκοράρει ανεπιτυχώς με τακουνάκι, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Ζέρβα. Η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος ανήκε στην ομάδα του Αιτωλικού, όταν στο 45΄ ο Καβαλιέρης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Βαρέλης έκανε άστοχη έξοδο και ο αμαρκάριστος Μάνθος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Φιλοθέη πολύ νωρίς να φέρνει τον αγώνα στα ίσα, όταν στο 51΄ ο Νταλάκας εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά και ο Παλιάγκας με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζέρβα για να ισοφαρίσει σε 1-1. Στη συνέχεια όμως και μετά την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πίεσαν για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και το κατάφεραν. Ότι δεν κατάφερε στο 59΄ ο Χονδρογιάννης που πήγε να σκοράρει και πάλι με μακρινό σουτ, το οποίο έδιωξε ο Βαρέλης εντυπωσιακά σε κόρνερ και ο Γαβρίνας στο 63΄ που αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ (πλάσαρε ψηλά άουτ), το πέτυχε ο Ευθυμίου στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε. Ο μέσος του Άρη μπήκε στον αγώνα στο 53΄ (έπαιξε ως το 77΄) και στο 66΄ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Βαρέλη, για να κάνει το 1-2 και να χαρίσει στον Άρη ένα πολύ σημαντικό τρίποντο (το video του γκολ παρακάτω). Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα η Φιλοθέη δεν ήταν καθόλου απειλητική, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές με τον Γαβρίνα, αρχικά το σουτ του στο 74΄ έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 85΄ θα μπορούσε να πετύχει το 3-1 για την ομάδα του, όταν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ο Βαρέλης απέκρουσε και εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Φιλοθέης.
Κίτρινες κάρτες: Γιαννούλης Θ. (56') - Γρηγοριάδης (41'), Πατσέας (50')
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης Σταύρος (Κοζάνης), Βοηθοί: Μπισούκης Ι. – Ιωαννίδης Β. (Κοζάνης)
ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ (Π. Νίκου): Βαρέλης, Ζιώγας (67' Καραγιάννης), Ζυγούρης, Παλιάγκας, Τσιγαρίδας Δ. (84' Ξυλογιάννης), Γιαννούλης Δ., Γιαννούλης Θ., Νάσιος (31' λ.τρ. Παππάς), Νταλάκας, Θέμελης, Τσιφλίδης.
ΑΡΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ (Δ. Θεοδοσίου): Ζέρβας, Καλοκαίρης, Χονδρογιάννης, Παναγιωτόπουλος, Ζηνεμπής, Πατσέας, Τσάμης (53' Ευθυμίου, λ.τρ. 77' Τζάμαλης), Μάνθος, Γαβρίνας, Γρηγοριάδης, Καβαλιέρης (88' Σαμψώνας).
sportsarta.gr