Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Σέντρα για τις Μικτές ΕΠΣ Νέων-Παίδων


Προκήρυξη Μικτών ΕΠΣ Νέων-Παίδων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ Περιόδου 2012-2013



Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ έχοντας υπόψη:

•1.    Το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.

•2.    Τις Διατάξεις των Κανονισμών Ε.Π.Ο.

•3.    Την απόφαση της ΕΓ/ΕΠΟ της 08.11.2012



ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Την διοργάνωση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, Παίδων & Νέων, περιόδου 2012-2013.

ΑΡΘΡΟ 1: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Η διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων ανατίθεται στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ε.Π.Ο.

Τα Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε τρεις (3) φάσεις.

Στην Α΄ φάση θα λάβουν μέρος υποχρεωτικά και οι πενήντα τρεις (53) Μικτές Ομάδες των ΕΠΣ ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ, χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε έντεκα (11) ομίλους, (εννιά ομίλους με πέντε (5) Ε.Π.Σ. και δύο (2) ομίλους με τέσσερις (4) ΕΠΣ).

Στη Β΄ φάση, θα πάρουν μέρος οι Μικτές Ομάδες των Περιφερειών και οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά κατά το μήνα Απρίλιο 2013 με την παρακάτω σύνθεση:  Περιφέρεια 1η - Περιφέρεια 2η - Περιφέρεια 3η  Συγκροτούν την Βόρεια Ζώνη

Περιφέρεια 4η- Περιφέρεια 5η - Περιφέρεια 6η Συγκροτούν την Κεντρική Ζώνη

Περιφέρεια 7η - Περιφέρεια 8η - Περιφέρεια 9η Συγκροτούν τη Νότια Ζώνη

Περιφέρεια 10η - Περιφέρεια 11η   Συγκροτούν τη Ζώνη Νήσων.

Στη Γ΄ φάση, θα συμμετέχουν οι Μικτές Ομάδες των Ζωνών και οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά και σε Εθνικό Επίπεδο.  Π.χ.  Ζώνη Βόρεια - Ζώνη Κεντρική κ.λπ.

Όλη αυτή η διαδικασία καταλήγει στην δημιουργία ενός γκρουπ 44 παικτών κατηγορίας Παίδων, (4 για κάθε θέση)που την επομένη χρονιά θα ξεκινήσουν την δουλειά στην Εθνική Κ-15.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (ΟΜΙΛΟΙ Α΄ΦΑΣΗΣ)

1η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης

2η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Κιλκίς, Μακεδονίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής

3η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας

4η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας, Τρικάλων

5η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Άρτας, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας-Λευκάδας

6η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας

7η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Πειραιά

8η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας

9η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας

10η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου

11η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων

Ως ημέρα έναρξης διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ορίζεται η Τετάρτη 5-12-2012.

ΑΡΘΡΟ 2: Ηλικίες Ποδοσφαιριστών

1. Στο Πρωτάθλημα των ΠΑΙΔΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-1999 έως και 31-12-2000.  Την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014 θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2000 έως και 31-12-2001.

2. Στο Πρωτάθλημα των ΝΕΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-1996 έως και 31-12-1998.

3. Σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος ΝΕΩΝ και σε όλες τις ΦΑΣΕΙΣ, κάθε ομάδα δύναται να δηλώνει στην 18άδα έως έξι (6) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το έτος 1996, ενώ στην 11άδα θα συμμετέχουν έως τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές.

Σε περίπτωση που ομάδα χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές ηλικιών άλλων εκτός της προκήρυξης, υποπίπτει σε παράβαση και επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 23, παρ.11 του ΚΑΠ.

Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος κατά τον έλεγχο των δελτίων εάν διαπιστώσει τυχόν παράβαση των παραπάνω προβλεπόμενων ηλικιών, να μην διεξάγει τον αγώνα.

Σε περίπτωση που διαιτητής επιτρέψει την τέλεση του αγώνος χωρίς να τηρηθούν τα παραπάνω προβλεπόμενα, τιμωρείται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

4. Η μη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου (παρ.1-2-3) συνιστά αντικανονική συμμετοχή και εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 23 παρ.1 εδ. ε΄ του ΚΑΠ.





ΑΡΘΡΟ 3: Διαιτητές



1. Σε όλους τους αγώνες της Α΄ φάσης θα ορίζονται διαιτητές για όλους τους αγώνες Παίδων και Νέων από τους πίνακες της Football League και Football League 2, καθώς και Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, οι οποίοι θα προέρχονται από τις όμορες ΕΠΣ.

2. Στους ως άνω αγώνες δεν θα ορίζεται τέταρτος διαιτητής.

3. Η μετακίνηση και των τριών (3) Διαιτητών θα γίνεται με ένα (1) Ι.Χ και η αποζημίωση τους μόνο για την μετακίνηση θα είναι 0,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο, η οποία και θα καταβάλλεται από την γηπεδούχο Ε.Π.Σ με ενιαίο εξοδολόγιο κι αν υπάρχει δαπάνη διοδίων.

4. Η ίδια τριάδα διαιτητών θα διευθύνει και τους δύο (2) αγώνες ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ που θα διεξάγονται την ίδια ημέρα, πρώτα ο αγώνας των ΠΑΙΔΩΝ και στη συνέχεια ο αγώνας των ΝΕΩΝ, στο ίδιο γήπεδο ή σε διαφορετικό το οποίο δεν μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα (10) χιλιομέτρων από αυτό του πρώτου αγώνα.

5. Η αποζημίωση των διαιτητών (διαιτητής και βοηθοί) των αγώνων των Πρωταθλημάτων Υποδομής θα ανέρχεται στο ποσό των εκατόν είκοσι (120,00)ευρώ συνολικά (δηλ.40,00ευρώ έκαστος) και για τους δυο αγώνες (παίδων & νέων), το οποίο θα επιβαρύνει τις γηπεδούχες ΕΠΣ.

6. Σε περίπτωση μη προσέλευσης των διαιτητών και των βοηθών τους ο αγώνας δεν αναβάλλεται.  Οι Επιτροπές Διαιτησίας των γηπεδούχων ΕΠΣ θα ορίζουν Διαιτητές των αντίστοιχων κατηγοριών από τη δύναμη τους.



ΑΡΘΡΟ 4: Δηλώσεις Συμμετοχής - Παράβολο



Κάθε Ε.Π.Σ. έχει την υποχρέωση να υποβάλει μέχρι και την 15-11-2012 στην Ε.Π.Ο. την ανεπιφύλακτη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που στέλνεται σ' αυτές από την Ε.Π.Ο. και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το σχετικό παράβολο που ορίζεται σε ΕΚΑΤΟ (100,00) ευρώ, (50,00ευρώ ΝΕΩΝ και 50,00 ευρώ ΠΑΙΔΩΝ).

ΑΡΘΡΟ 5: Διάρκεια αγώνα

Η διάρκεια του κάθε αγώνα ΝΕΩΝ θα είναι 90΄ (δύο ημίχρονα των 45΄ έκαστο) και των ΠΑΙΔΩΝ 80΄ (δύο ημίχρονα των 40΄ έκαστο).

ΑΡΘΡΟ 6: Προπονητές

α. Όλες οι ΕΠΣ που μετέχουν στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, Παίδων & Νέων, περιόδου 2012-2013 υποχρεούνται να υπογράψουν σύμβαση με προπονητή-προπονητές διπλωματούχους UEFA/ΕΠΟ, οι οποίοι θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης που εκδίδονται από την Ε.Π.Ο.

Η σύμβαση αυτή θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητας της ΕΠΟ, θα πρέπει να υποβληθούν στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

β. Η Ε.Π.Ο. δύναται να προσλάβει, για τις ανάγκες οργάνωσης και λειτουργίας των Μικτών Ομάδων Περιφερειών, Περιφερειακούς Προπονητές.  Κάθε Μικτή Ομάδα της Περιφέρειας θα διαθέτει, εφόσον προσληφθεί, έναν (1) Περιφερειακό προπονητή. Οι όροι απασχόλησης, οι προϋποθέσεις πρόσληψης και τα απαραίτητα προσόντα των προπονητών αυτών θα περιλαμβάνονται σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, που η Ε.Π.Ο. θα δημοσιεύσει. Οι συμβάσεις των προπονητών αυτών με την Ομοσπονδία θα ακολουθούν υποχρεωτικώς τις διαδικασίες της παραγράφου α του παρόντος άρθρου για να θεωρούνται νόμιμες.

γ. Τους αγώνες όλων των φάσεων θα παρακολουθούν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές βάσει προγράμματος που θα καταρτίζεται από την Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής. Οι δύο Επιτροπές θα μεριμνούν για την παρακολούθηση όλων των Φάσεων από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές

Οι παρουσίες των Περιφερειακών και των Ομοσπονδιακών προπονητών, θα αναγράφονται στις παρατηρήσεις του Φύλλου Αγώνα από τους Διαιτητές.

ΑΡΘΡΟ 7: Δελτίο ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστή - Κατάσταση Υγείας

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες και Φάσεις χωρίς τα δικαιολογητικά του Άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

ΑΡΘΡΟ 8: Γενικές Διατάξεις

1. α) Για την επιβολή ποινών στους ποδοσφαιριστές ισχύει ότι προβλέπεται από τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο .

   β) Η έκτιση των ποινών των πρωταθλημάτων αυτών υπολογίζεται αποκλειστικά και μόνο στα πρωταθλήματα αυτά.

2. Η συμμετοχή όλων των Ενώσεων είναι υποχρεωτική και στα δυο (2) πρωταθλήματα ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ.  Ένωση, η οποία δεν συμμετέχει αδικαιολόγητα με τις ομάδες της στα Πρωταθλήματα Υποδομής ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ, στερείται της επιχορήγησης για την ενίσχυση των Μικτών Ομάδων αυτής και των Ενωσιακών προπονητών, για την περίοδο κατά την οποία δεν συμμετέχει.

3. Κάθε Ένωση υποχρεούται να δηλώσει ένα γήπεδο κι ένα εφεδρικό, στα οποία αποκλειστικά και μόνο θα διεξάγονται οι αγώνες.  Σε περίπτωση αλλαγής το αίτημα θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες νωρίτερα.  Τα γήπεδα αυτά δεν επιτρέπεται να απέχουν από την έδρα της Ένωσης άνω των 20 χλμ., εκτός εάν υπάρχουν ειδικοί λόγοι η αποδοχή των οποίων θα υπόκειται στην ελεύθερη κρίση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομών της Ε.Π.Ο.

Οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής θα γίνονται σε γήπεδα με φυσικό ή τεχνικό χλοοτάπητα, εκτός ειδικών περιπτώσεων και πάντα με απόφαση της Επιτροπής των Πρωταθλημάτων Υποδομής.

4. Η κάθε ΕΠΣ που συμμετέχει στα πρωταθλήματα, υποχρεούται να παρέχει κάθε είδους διαφημιστική παροχή που θα ζητηθεί από τη χορηγό εταιρία και την ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, στα ενωσιακά αθλητικά κέντρα (π.χ. διαφημιστικές πινακίδες, σημαίες σηματοποίηση και διεξαγωγή κάθε είδους προωθητικής ενέργειας, παρουσία του λογοτύπου του χορηγού στις ιστοσελίδες των ΕΠΣ. κλπ)

5. Σε περίπτωση ύπαρξης κεντρικού χορηγού του πρωταθλήματος, θα ενημερωθείτε με συμπληρωματικό έγγραφο.  Όλες δε οι ομάδες ΠΑΙΔΩΝ-ΝΕΩΝ των ΕΠΣ, υποχρεούνται να φέρουν ότι αρμοδίως τους υποδειχθεί για την προβολή των χορηγών, σε διαφορετική περίπτωση ο διαιτητής υποχρεούται να μη διεξάγει τον αγώνα.

6.  Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνα Μικτών Ομάδων ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ είναι να έχει ο ποδοσφαιριστής δικαίωμα να αγωνίζεται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.

7. Αγώνας που δεν διεξήχθη χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων και κρίνεται  επαναληπτέος από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., θα διεξάγεται σε ημερομηνία που θα ορίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής.  Σε αυτή την περίπτωση οι Ενώσεις πρέπει να ειδοποιούνται τρεις (3) πλήρεις ημέρες, τουλάχιστον, πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

8. Οι γηπεδούχες Ενώσεις είναι υπεύθυνες για την έκδοση άδειας διεξαγωγής του αγώνα και τη γνωστοποίηση του προγράμματος των αγώνων στα αρμόδια Αστυν. Τμήματα και στα γήπεδα που πρόκειται αυτοί να διεξαχθούν.

9. Θα γίνεται υποχρεωτικώς δεκτό αίτημα Ένωσης για αναβολή αγώνα, λόγω συμμετοχής τριών (3) ποδοσφαιριστών, τουλάχιστον, σε αγώνα Εθνικών Ομάδων, εφόσον αποτελούν βασικά στελέχη της μικτής ομάδας και εφόσον το αίτημα υποβληθεί τουλάχιστον τρεις (3) μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

10. Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., με την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από παράβολο τριακοσίων (300,00) ευρώ και τυχόν εφέσεις από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. με παράβολο πεντακοσίων (500,00) ευρώ.

11. Σε όλους τους αγώνες οι γηπεδούχες Ενώσεις έχουν την υποχρέωση να ορίζουν και να εξασφαλίζουν την παρουσία γιατρού στον αγώνα.

Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ΕΠΣ.

Εάν διεξαχθεί, ο μεν διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο, η δε γηπεδούχος ΕΠΣ χάνει τον αγώνα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από πεντακόσια (500,00) έως δυόμισι χιλιάδες (2500,00) ευρώ ( άρθρο 8 παρ.2 εδ. β του Κ.Α.Π.)

Ειδικότερα, Ενώσεις που αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ των ως άνω πρωταθλημάτων υποχρεούνται να εξασφαλίζουν στις αποστολές ιατρική περίθαλψη επί 24ώρου βάσεως.

12. Στους αγώνες των Μικτών Ομάδων Ζωνών ΠΑΙΔΩΝ και μόνο στις φάσεις Β΄, Γ΄, εφόσον στην κανονική διάρκεια δεν προκύπτει νικητής, τότε οι δύο ομάδες θα οδηγούνται απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι, χωρίς να προηγηθεί δηλαδή η ημίωρη παράταση.

ΑΡΘΡΟ 9: Βαθμολογική κατάταξη

Α΄ φάση/ Μ.Ο. Ε.Π.Σ.

Η Α΄ φάση θα διεξαχθεί, μετά από κλήρωση, σε διπλούς αγώνες στους οποίους θα συμμετέχουν όλες οι ΕΠΣ ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ κατανεμημένες σε έντεκα (11) ομίλους.

Αποκλειστικός στόχος της φάσης αυτής είναι η προεπιλογή ποδοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την αντιπροσωπευτική ομάδα της Περιφέρειας.

Μετά το τέλος των αγώνων της Α΄ φάσης συντάσσεται βαθμολογικός πίνακας, με βάση τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π., οι ομάδες κατατάσσονται κατά σειρά με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία και ανακηρύσσεται η πρωταθλήτρια ΕΠΣ.

Οι αγώνες του 10ου Ομίλου στην Α΄ φάση, θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά ή όπως άλλως αποφασίσει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής σε συνεννόηση με τις Ε.Π.Σ. του Ομίλου.

Στις πρωταθλήτριες ΕΠΣ των Περιφερειών της Α΄ Φάσης, θα απονεμηθούν ένα (1) κύπελλο και τριάντα (30) μετάλλια.

Β΄ φάση/ Μ.Ο. Περιφερειών

Μετά το τέλος των αγώνων της Α΄ ΦΑΣΗΣ συγκροτείται η Μικτή Ομάδα της Περιφέρειας.  Υπεύθυνος για τη συγκρότηση της ομάδας της κάθε Περιφέρειας, είναι ο προπονητής της πρωταθλήτριας ΕΠΣ του κάθε ομίλου, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό προπονητή.

Σε κάθε Μ.Ο. Περιφέρειας μετέχουν υποχρεωτικώς δύο (2), τουλάχιστον, ποδοσφαιριστές από κάθε Ε.Π.Σ. της περιφέρειας.

Όλες οι προπονήσεις των Μικτών Ομάδων των περιφερειών των Ζωνών στη Β΄ και Γ΄ Φάση θα διεξάγονται σε γήπεδα που πληρούν συγκεκριμένα γεωγραφικά κριτήρια, κατόπιν αποφάσεως της Επιτροπής με τον επικεφαλής προπονητή ή τους Περιφερειακούς προπονητές.

Γ΄ φάση/ Μ.Ο. Ζωνών

Πρωταθλήτρια ορίζεται η νικήτρια ομάδα ζώνης.

Μετά το τέλος των αγώνων της Β' φάσης, θα συγκροτηθούν οι τέσσερις (4) ομάδες Ζωνών.

Υπεύθυνος για τη συγκρότηση της ομάδας της κάθε Ζώνης, είναι ο προπονητής που κέρδισε την πρώτη (1η) θέση στο τουρνουά της Β' φάσης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς προπονητές της Ζώνης.

Στις φάσεις Β΄, Γ΄ και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους αγώνες θα εφαρμόζεται:

α) για τους αγώνες των ΝΕΩΝ το άρθρο 20 παρ.9 του Κ.Α.Π., (παράταση - πέναλτι).

β) για τους αγώνες των ΠΑΙΔΩΝ το άρθρο 8 παρ.11 της προκήρυξης (όχι παράταση - μόνο πέναλτι)

ΑΡΘΡΟ 10: Έπαθλα

Στις Πρωταθλήτριες ομάδες ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ των Ζωνών , θα απονεμηθούν από ένα (1) Κύπελλο και τριάντα (30) Μετάλλια σε κάθε μία.

Στις Δευτεραθλήτριες ομάδες ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ των Ζωνών, θα απονεμηθούν τριάντα (30) Μετάλλια σε κάθε μία.

ΑΡΘΡΟ 11: Οικονομικοί Όροι

1. Επιτρέπεται η τέλεση των αγώνων με ελεύθερη είσοδο.  Σε περίπτωση εισιτηρίου η ανώτερη τιμή ορίζεται στα πέντε (5,00) ευρώ με ελεύθερη είσοδο στους μαθητές και γενικά στα νέα παιδιά (εργαζόμενους - σπουδαστές κλπ.).

Τυχόν έσοδα ανήκουν στις γηπεδούχες Ενώσεις.

2. Από την Ε.Π.Ο. θα καταβάλλονται στις Ε.Π.Σ. τα παρακάτω ποσά:

α. Τα έξοδα μετακίνησης μόνο όταν η μετακίνηση γίνεται ακτοπλοϊκώς.

Αναλυτικά, για την Α΄ φάση: 45άτομα/αποστολή (ΠΑΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ) εκ των οποίων 18 ποδοσφαιριστές για κάθε ομάδα.  Για τις Β΄& Γ΄ φάσεις:  50άτομα/αποστολή (ΠΑΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ) εκ των οποίων τα 10άτομα θα απαρτίζονται από: 1 γιατρό, 2 προπονητές, 1 έφορο υλικού και 6 συνοδούς.  Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 20 ποδοσφαιριστές.

Όπου χρειάζεται, οι ΕΠΣ θα μετακινούνται αεροπορικώς με ευθύνη της ΕΠΟ.

β. Για μετακίνηση στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα καταβάλλεται αποζημίωση όση η χιλιομετρική απόσταση επί 0,85 ευρώ/λεωφορείο.

γ. Για κάθε μετακίνηση ομάδας πρόσθετα τριακόσια (300,00) ευρώ για φαγητό και λοιπά έξοδα για κάθε μία ομάδα (ΠΑΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ).

δ. Για κάθε αγώνα Ενώσεως εντός έδρας το ποσό των πεντακοσίων (500,00) ευρώ και για τις δυο (2 ) ομάδες (ΠΑΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ).

ε. Στις ομάδες που μετακινούνται πέραν των 250 χλμ θα καταβάλλονται 400,00 ευρώ για διανυκτέρευση για κάθε μία ομάδα (ΠΑΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ), δηλαδή οχτακόσια (800) ευρώ συνολικώς, καθώς και 300,00 ευρώ για διανυκτέρευση του οδηγού του πούλμαν και αποζημίωση παραμονής του οχήματος.

στ. Οι μετακινήσεις των αποστολών ΠΑΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ θα γίνονται με το ίδιο μέσο και με ευθύνη των συνοδών τους.  Όπου απαιτείται διανυκτέρευση οι ομάδες θα μένουν στο ίδιο, εφόσον αυτό είναι εφικτό, ξενοδοχείο ή σε διαφορετική περίπτωση σε δύο κοντινά.

ζ. Η ΕΠΟ, αμέσως μόλις συγκροτηθούν οι Μικτές Ομάδες των Περιφερειών, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης όλων των εμπλεκομένων για προπονήσεις των ομάδων.

Επίσης, στις Ενώσεις που θα φιλοξενήσουν τις προπονήσεις των περιφερειών θα καταβάλλεται πρόσθετα από την ΕΠΟ το ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ για κάθε προπόνηση.

η. Οι ΕΠΣ που θα φιλοξενήσουν τις προπονήσεις των Μικτών Ομάδων των Περιφερειών θα επιλεγούν από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής, βάσει του αριθμού των επιλεγέντων ποδοσφαιριστών από κάθε ΕΠΣ (έως 25 ποδ/στές) και των χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ των ΕΠΣ που αποτελούν την περιφέρεια.





ΑΡΘΡΟ 12: Εθνικές Ομάδες - Ερασιτέχνες ΠΑΕ - Προνόμια

1. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προεπιλεγεί ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στις Εθνικές Ομάδες ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ είναι η συμμετοχή του στις αγωνιστικές δραστηριότητες των αντίστοιχων Ομάδων Υποδομής της Ένωσης που ανήκει το σωματείο του.

2. Στους αγώνες Μικτών ομάδων των Ε.Π.Σ., κατηγορίας ΝΕΩΝ και σε όλες τις ΦΑΣΕΙΣ, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών των ερασιτεχνικών σωματείων ιδρυτικών των Π.Α.Ε.

3. Στους αγώνες των Μικτών Ομάδων των ΕΠΣ κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ, και σε όλες τις ΦΑΣΕΙΣ του Πρωταθλήματος, δύναται να μετέχουν ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών σωματείων-ιδρυτικών των ΠΑΕ χωρίς περιορισμό, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Υποδομής των ΠΑΕ, καθ' όλη την αγωνιστική περίοδο, χωρίς να θεωρηθεί αντικανονική η συμμετοχή τους.

4.Το πρωτάθλημα των Μικτών Ομάδων ΝΕΩΝ θεωρείται (Άρθρο 3 παρ. γ του ΚΑΠ ) ως η ανωτάτη κατηγορία ερασιτεχνικού πρωταθλήματος για την εφαρμογή των διατάξεων  του Νόμου περί προνομίων και ευεργετημάτων.  Ως δικαιούμενοι τα προνόμια και ευεργετήματα του Νόμου και του ΚΑΠ θεωρούνται οι ποδοσφαιριστές των Ενώσεων που απαρτίζουν την Μικτή Ομάδα της πρωταθλήτριας Ελλάδος Ζώνης και μετέχουν αποδεδειγμένα στους αγώνες της.

5. Για όλα τα θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα, οι Ενώσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών της Ε.Π.Ο., η οποία θα επιλαμβάνεται και όπου κρίνει αναγκαίο θα θέτει τα αντίστοιχα θέματα υπό την κρίση των αρμοδίων οργάνων και του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.

 acadimies.gr