Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Στόχος του ΑΡΗ, να μπει στους πρώτους 7


Είναι θέμα λίγου χρόνου - 3 με 4 εβδομάδες - η κατάληξη της αναδιαρθρωσης των πρωταθλημάτων Β', Γ' Δ' εθνικής κατηγορίας. Με βάση τα δεδομένα, ο ΑΡΗΣ Αιτωλικού, για να μπει στο γκρουπ των ομάδων που θα απαρτίσουν τη νέα Γ' ΕΘΝΙΚΗ (ενοποίηση Γ' και Δ'), πρέπει να είναι μέσα στις πρώτες 7 ομάδες του ομίλου, στην τελική βαθμολογία, πράγμα, με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων, πολύ εφικτό.

O  AΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙ άνετα ΝΑ ΜΠΕΙ στη Γ'  των 6 ομίλων

Ας δούμε το σχετικό ΑΡΘΡΟ:

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η έγκριση του πλάνου είναι διαδικαστική και πως είναι θέμα χρόνου η οριστικοποίηση της ενοποίησης της Γ' και της Δ' Εθνικής για τη δημιουργία της νέας Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής. Ουσιαστικά, βρισκόμαστε στο... κατώφλι της νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ
Σύμφωνα με το πλάνο που θα κατατεθεί για έγκριση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, την περίοδο 2013-2014 η Football league θα αποτελείται από 2 ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική από 6 ομίλους των 16 ομάδων. Επίσης, την περίοδο 2014-2015 η Γ' Εθνική ερασιτεχνική θα αποτελείται από 4 ομίλους των 16 ομάδων, κατάσταση στην οποία αναμένεται να σταθεροποιηθεί.
Η νέα Γ' Εθνική ερασιτεχνική θα αποτελείται από 96 ομάδες. Πως θα προκύψει αυτό το νούμερο; Από τις φετινές 25 ομάδες της Football league II, οι 11 θα προβιβαστούν στη Football league, ενώ καμία δεν πρόκειται να υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Μόλις δύο ομάδες θα έρθουν από τη Football league, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των ομάδων της Football league II -πλην αυτών που θα έρθουν από τις χαμηλότερες κατηγορίες- μετατρέπεται σε 16. Σε αυτές προστίθενται συνολικά 66 ομάδες της Δ' Εθνικής και άλλες 14 πρωταθλήτριες από τις 53 Ενώσεις της χώρας. Επομένως, το συνολικό άθροισμα είναι 96 ομάδες, οι οποίες θα ταξινομηθούν σε έξι ομίλους από 16 ομάδες έκαστος.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα νούμερα, οι 66 ομάδες που θα ανέβουν από τη φετινή Δ' Εθνική προκύπτουν από την άνοδο 7 ομάδων από κάθε 11άρη όμιλο (7Χ5=35), 7 ομάδων από τον 12άρη όμιλο (7) και 6 ομάδων από τους 10άρηδες ομίλους (6Χ4=24). Ασφαλώς, όλες οι υπόλοιπες ομάδες των δέκα ομίλων θα οδηγηθούν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων που ανήκουν.
tagiofyria.gr