Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ιδιαίτεροι" χορηγοί παίζουν τη δική τους μπάλα


Πενία τέχνας κατεργάζεται… Ετσι, αρκετά σωματεία ποδοσφαιρικών ομάδων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έγκριση περίεργων μεν, καλοπληρωμένων δε χορηγιών προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έσοδα για τις ομάδες τους.

Ετσι, με αφορμή τον οίκο ανοχής «Σούλα» και ένα γραφείο τελετών που έγιναν χορηγοί δύο αρκετά γνωστών ομάδων στη Θεσσαλία, ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο περίεργες χορηγίες στον αθλητικό κόσμο.

«Οίκος Εποχής Σούλα»

Ο οίκος ανοχής που ονομάζεται «Οίκος Εποχής Σούλα» είναι ο μέγας χορηγός της ομάδας Βουκεφάλας Λάρισας. Ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περίπου δύο χρόνια και στα εγκαίνια είχε παραστεί και η Τζούλια Αλεξανδράτου, που έκοψε την κορδέλα. Μάλιστα, στον χώρο βρέθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι και άνοιξαν 37 κιβώτια ουίσκι. Η ιδιοκτήτρια, Χρυσούλα, ρωτήθηκε γιατί τον ονόμασε «οίκο εποχής» και όχι «οίκο ανοχής», και είπε ότι θέλει το επάγγελμά της να ξεφύγει από τις ταμπέλες, τα στερεότυπα, τα σοκάκια και το σκοτάδι! Η διαφήμιση έφερε και γούρι στην ομάδα, καθώς επικράτησε με 3-2 στο φιλικό του Ομόλιου, ενώ πριν από λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση της ροζ φανέλας της ομάδας από τα κορίτσια του οίκου ανοχής.

Με τον σταυρό στο χέρι

Η ομάδα του Παλιόπυργου Τρικάλων με αρκετό χιούμορ όχι μόνο έκλεισε συμφωνία χορηγίας με γραφείο τελετών, αλλά φρόντισε και στιλιστικά να τιμήσει τον χορηγό της στις φανέλες της! Η εμφάνιση της ομάδας είναι κατάμαυρη και στο μπροστινό μέρος υπάρχει το λογότυπο του γραφείου τελετών κι ένα σταυρό σε μοβ χρώμα! Με τον σταυρό όχι στο χέρι, αλλά στη φανέλα θα αγωνίζονται οι «παλιοπυργιώτες»! Στις ιστοσελίδες των Τρικάλων αναφέρεται ότι θα εγκαινιαστεί και ως μασκότ της ομάδας… ένας χάρος με δρρεπάνι!

Πορνό και μπάλα

Την αρχή στις περίεργες χορηγίες στην Ελλάδα είχε κάνει η εταιρεία παραγωγής πορνό Sirina το 2011 διαφημίζοντας τον Ερμή Ζωνιανών.
Μάλιστα, η χορηγία θεωρήθηκε γούρικη, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα των Ζωνιανών έγραψε πέρυσι την κορυφαία σελίδα στα 48 χρόνια ιστορία της κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας στον νομό Ρεθύμνης. Ο Δημήτρης Σειρηνάκης κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες, λόγω των ταινιών του με τις Τζούλια Αλεξανδράτου και Μαριάννα Ντούβλη, να θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες.

Λίγο κρασί… λίγο θάλασσα και γκολ!

Αναμφισβήτητα οι πιο περίεργοι χορηγοί υπάρχουν στις τοπικές κατηγορίες, καθώς διαφημίζονται μαγαζιά των ομάδων κάθε περιοχής και από τους πιο... σπάνιους είναι του Α.Ο. Καμινιών. Η ομάδα έχει χορηγό τη γνωστή ταβέρνα «Λίγο κρασί… λίγο θάλασσα...» και μετά τις προπονήσεις οι ιδιοκτήτες φροντίζουν δεόντως τα καμάρια τους. Στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ επίσημος χορηγός είναι το γυράδικο «Ideal», που βρίσκεται δίπλα στο γκρεμισμένο γήπεδο του «Δικεφάλου». Το εστιατόριο «Ideal γυράδικο» θα διαφημίζεται στο τμήμα βόλεϊ γυναικών της Ενωσης.

Η Φέτα Ηπειρος θα είναι κοντά στο χάντμπολ γυναικών της Αναγέννησης Αρτας, μετά από συμφωνία των υπευθύνων με τη γνωστή εταιρεία, η ονομασία της οποίας θα είναι πλέον Φέτα Ηπειρος-Αναγέννηση Αρτας.

 acadimies.gr

***πάντως και στην περιοχή μας πολύ παλιότερα  το γνωστό ΄΄Μπάρ Ράνια΄΄έδινε διάφορες χορηγίες
[μπάλλες, σέτ προπόνησης κ.λ.π.]σε γειτονικά σωματεία ,αλλά χωρίς  όμως διαφήμιση στις στολές των ομάδων