Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΑΟ Φιλοθέης-ΑΕ Μεσολογγίου 0-3



Άνετο πέρασμα για την ΑΕ Μεσολογγίου!
Χωρίς να αντιμετωπίσει καμία απολύτως δυσκολία η -ίσως- δυνατότερη ομάδα του 5ου ομίλου, ΑΕ Μεσολογγίου πέρασε νικηφόρα από την Φιλοθέη επικρατώντας του τοπικού ΑΟ με 3-0 και κάνοντας παράλληλα το δύο στα δύο (όπως και τα Τρίκαλα) στο φετινό πρωτάθλημα. Η αρτινή ομάδα του Πάνου Νίκου ήταν ακίνδυνη επιθετικά και παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Η ΑΕ Μεσολογγίου έχοντας παίκτες με μεγάλη εμπειρία κατάφερε από το πρώτο λεπτό να επιβάλει τον ρυθμό της και σε συνδυασμό με το γρήγορο τέρμα που σημείωσε, δημιούργησε στη συνέχεια του αγώνα πολλές φάσεις, σκόραρε άλλα δύο τέρμα, δίχως παράλληλα να κινδυνεύσει στην άμυνά της. Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα η Φιλοθέη προσπάθησε να απειλήσει, όταν ο Παλιάγκας με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Νταλάκα, όμως το διαγώνιο σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δουλιώτη. Στη συνέχεια η ΑΕΜ που ώρα με την ώρα ανέβαζε την απόδοσή της, απείλησε δύο φορές, στο 7΄ ο νεαρός Φράγκος έκανε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Βαρέλης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ και στο 9ο λεπτό το σουτ του Καβαλλάρη μπλόκαρε με δυσκολία ο πορτιέρο της Φιλοθέης. Στην τρίτη φάση που δημιούργησε στην εστία της Φιλοθέης, η ΑΕ Μεσολογγίου κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 11΄ ο επιθετικός των φιλοξενούμενων Πέντσας έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, ο Βαρέλης δεν υπολόγισε σωστά (στην κλειστή του γωνία) και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 14΄ ο πολύ καλός Πελέκης που στο παρελθόν έχει φορέσει και την φανέλα της Αναγέννησης Άρτας, επιχείρησε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Λίγα λεπτά μετά (22΄) οι παίκτες της ΑΕΜ έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Φράγκος πέταξε στον κενό χώρο για τον Ξευγένη, αλλά αυτός με διαγώνιο σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βαρέλη, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Με ακόμη δύο ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, στο 26΄ ο Πέτσας πάτησε την μπάλα εντός περιοχής για τον Ξευγένη, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Βαρέλη από πλάγια θέση αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας της Φιλοθέης έδιωξε σε κόρνερ και στο 33΄ το σουτ του δραστήριου Πέντσα έδιωξε με δυσκολία και πάλι ο Βαρέλης.
Στην επανάληψη η ΑΕ Μεσολογγίου μπήκε αποφασισμένη για να «καθαρίσει» τον αγώνα, όμως η Φιλοθέη όπως και στην αρχή του αγώνα δημιούργησε την πρώτη φάση, με το σουτ του Νταλάκα στο 48΄ να μπλοκάρει ο Δουλιώτης. Δύο λεπτά (50΄) μετά όμως οι φιλοξενούμενοι με τον Πέντσα πέτυχαν το 0-2, με τον επιθετικό της ΑΕΜ να σκοράρει όταν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από τον Βαρέλη μετά από εκπληκτική βαθιά μπαλιά του Πελέκη. Στο 61΄ ο Πελέκης που εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά και ο αρχηγός του Μεσολογγίου, Δενδρινός με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Στο υπόλοιπο του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενος στο τελευταίο τέταρτο να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν και κάποιο ακόμη τέρμα. Στο 76΄ ο Τσιούνη ανάγκασε τον Βαρέλη να διώξει σε κόρνερ και στο 79΄ και πάλι ο επιθετικός της ΑΕΜ που είχε περάσει αλλαγή στον αγώνα, μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Πελέκη, είδε τον Βαρέλη εντυπωσιακά να αποκρούει την κεφαλιά του σε κόρνερ. Στο 84΄ και στο 86΄ η Φιλοθέη έχασε δύο ευκαιρίες με σουτ των Νταλάκα και Παππά για να πετύχει το γκολ της τιμής, ενώ η ΑΕΜ είχε ακόμη τρεις καλές στιγμές με τους Πέντσα (88΄), Τσιούνη (85΄) και Μπαλαούρα (92΄).
--- Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα χρώματα της ΑΕ Μεσολογγίου αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα και ο 18χρονος Αλέξανδρος Δάρδας, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε από τον ΑΟ Φιλοθέης στη νέα του ομάδα. Επίσης, αρκετοί ήταν οι γνώριμοι στο αρτινό κοινό ποδοσφαιριστές της ΑΕΜ, καθώς Πελέκης (Αναγέννηση), Μακρής (Αστέρα Ρόκκα), Καντάνης (Αναγέννηση) έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε ομάδες του νομού, ενώ ο Καβαλλάρης έφτασε μία ανάσα από τον ΑΟ Κεντρικών Τζουμέρκων το περασμένο καλοκαίρι, με τον οποίο μάλιστα έκανε κάποιες προπονήσεις το καλοκαίρι.
Κίτρινες κάρτες: Παππάς (54΄), Νταλάκας (77΄) - Ξευγένης (31΄), Δενδρινός (52΄), Δάρδας (83΄), Χαρατσής (89΄)
Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών), Βοηθοί: Μωϊσιάδης Β. – Στεφούλης Α. (Γρεβενών)
ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ (Πάνος Νίκου): Βαρέλης, Τρομπούκης, Κυριακόπουλος (54' Ζιώγας), Παλιάγκας, Τσιφλίδης, Νάσιος (69' Λώλης), Παππάς, Γιαννούλης Θ., Νταλάκας, Θέμελης (54' λ.τρ. Ξυλογιάννης), Γιαννούλης Δ.
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Χρήστος Βασιλείου): Δουλιώτης, Μπαλαούρας, Νούλας, Δάρδας, Πελέκης, Δενδρινός, Ξευγένης (67' Τσιούνης), Μακρής, Πέντσας, Καβαλλάρης (71' Χαρατσής), Φράγκος (80' Καντάνης).

Γράφει ο  Βασίλης_Τσεκούρας
sportsarta.gr