Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ...........Super Cup: To τσίμπημα των... δύο!








Με πρωταγωνιστές τους Βλάσση (δύο γκολ) και Νάο (έπιασε πέναλτι), το Περιβόλι κατέκτησε δίκαια την... κούπα, απέναντι στους καλούς «μικρούς» του ΑΟK (3-0) – «Θέμα» με τα... κουνούπια, στο Κανόνι!

Η αγωνία που επικρατούσε την Τετάρτη (25/9) το απόγευμα, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, στα τελευταία λεπτά του Αγώνα Αλληλεγγύης, μετριόταν σε... κιλά! Όχι, για τον τροπαιούχο. Αυτός, είχε, εν πολλοίς, κριθεί από το πρώτο 20λεπτο, όταν, χάρις σε γκολ των Δημήτρη Βλάσση (11’, με καταπληκτικό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής) και Σπύρου Ρωμαντζά (16’, κοντινό πλασέ, μετά από σέντρα ακριβείας του Βάγια), η Αναγέννηση Περιβολίου είχε θέσει στέρεα τα θεμέλια για τη νίκη, με το, εντέλει, 3-0.



Για τα... κουνούπια, ήτανε τα άγχη! Αυτά τα αναθεματισμένα δίπτερα, που, από τα μέσα του β’ ημιχρόνου, με μια λυσσασμένη επιδρομή, τάραξαν, ανά ορδές, στο τάραγμα τους πάντες! Απ’ τη γυαλιστερή καράφλα του one and only, Τάσου Κάκου και τα πόδια - χέρια των παικτών, μέχρι τους δύστυχους φιλάθλους. Που πήγαν στο Κανόνι για να απολαύσουνε μπαλίτσα και κατέληξαν να... τρέχουν πανικόβλητοι απ’ τις εξέδρες, μπας και γλιτώσουν το πετσί τους, αναζητώντας παρηγόρια στα κλασικά «φιδάκια» ή σε δυο στάλες «Αουτάν»!

Μιλάμε για απερίγραπτη κατάσταση! Πάνω απ’ τα ρούχα σου τραβούσαν περιποίηση, τούμπανο η μούρη! Τι διάολο... Προβοσκίδα εντόμου ήταν το μακρυνάρι που κουβάλαγαν, για... γεωτρύπανο;

Εν πάση περιπτώσει, στο τέλος της ημέρας, οι παίκτες του Κουρή, δεν γλέντησαν λιγότερο. Η πρώτη κούπα της χρονιάς, ωραία, «εισαγωγικό» για την ιστορική πρόκληση της Δ’ Εθνικής, που έρχεται σιμά. Δίκαια; Δίκαια...

Μια ένσταση μονάχα για την έκταση του σκορ, μπορεί να υπάρξει, δεδομένου πως, μετά το ημίωρο, οι «μικροί» του Χονδρογιάννη, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Συμβάλλοντας σημαντικά στον πολύ καλό ρυθμό που είχε, εν γένει, το παιχνίδι και, γενικώς, ικανοποίησε το πόπολο.

Έβγαλαν συνδυασμούς, απείλησαν, αλλά, λίγο η τελική, περισσότερο ο... Νάος, τους στέρησαν το γκολ, που, με το σκορ στο 2-0, θα τους ξανάβαζε στο ματς!



MVP του τελικού αναδείχτηκε ο Βασίλαρος. Με στιγμή highlight, εκείνη του 55’: ανατροπή του Γρηγοράκη, πέναλτι, αλλά ο Νάος «ψωνίζει» τον Κώστα Γεωργακόπουλο και βαστάει το +2. Όπως, δηλαδή, είχε κάνει και κάτι τέρμινα νωρίτερα (52’), διώχνοντας εκπληκτικά, κεφαλιά - στούκας του Κροκίδη.

Πίσω ο Νάος, μπροστά ο... Βλάσσης! Σταθερά με «καπνισμένη κάννη», από τα φιλικά, άνοιξε το δρόμο και... τον έκλεισε. Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στο 83’ (κοντινό πλασέ, μετά από γύρισμα του Γ. Μήτσουλη). Θέμα εμπειρίας, στη διαχείριση κατάστασης...

Η αυλαία έπεσε με τον τρόπο που της έπρεπε. Οι αναμνηστικές φωτογραφίες με την κούπα, τα συχαρίκια, το... λούσιμο μετά σαμπάνιας, με τις μποτίλιες να ξεπηδούν αχόρταγα από τα χαρτόκουτα, που, με περισυλλογή και ζέση, είχαν κουβαληθεί στο χορτάρι του γηπέδου.

Α, και το... μετά μανίας ξύσιμο, καθόσον οι τρισένδοξοι οι κώνωπες συνέχιζαν αβυσσαλέα το δικό τους πανηγύρι. Να πάρει η οργή, να πάρει...

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τάσος Κάκος (Στόικος, Αυθίνος- τέταρτος ο Πουλημάς). «Κιτρίνισε» τους Ν. Μίαρη, Γ. Μήτσουλη – Χανδρινό, Σγούρο, Γραμμένο, Κροκίδη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ (Γ. Κουρής): Νάος, Σουλάνης, Ν. Μίαρης, Ρωμαντζάς (60’ Κ. Μήτσουλης), Γ. Μίαρης, Γραικός, Βάγιας, Γ. Μήτσουλης (88’ Φ. Βλάσσης), Τσεβανέδης (86’ Πλάτσης), Π. Μίαρης, Δ. Βλάσσης.

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Χονδρογιάννης): Ντάικος, Κροκίδης, Φωτεινός, Μεντής, Μπαμιόγλου, Γραμμένος, Γρηγοράκης (66’ Μποζίκης), Γαρδικιώτης, Γεωργακόπουλος (80’ Τόμπρος), Σγούρος (70’ Σγούρος), Χανδρινός.