Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Πρεμιέρα των πρωταθλημάτων Κ17 και Κ20 της Superleague στις 15 Σεπτεμβρίου




Δεν αλλάζει τελικά κάτι στο πρωτάθλημα Νέων Κ20 και οι υπεύθυνοι της Superleague, βρήκαν τα χρήματα από χορηγίες, για να διεξαγάγουν στην επερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν 2012-2013, κανονικά με πανελλαδική εμβέλεια το πρωτάθλημα και όχι σε δύο ομίλους όπως φημολογούταν.

Αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, το πρωτάθλημα των Νέων Κ20, θα αρχίσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα θα είναι όπως και πέρσι, δηλαδή οι ομάδες Κ20 θα ακολουθούν το πρόγραμμα των ανδρικών ομάδων από την 3η αγωνιστική. Η 1η και 2η αγωνιστική θα διεξαχθούν όταν οι ανδρικές ομάδες θα έχουν ρεπό, λόγω των αγώνων της Εθνικής ομάδας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Νέων Κ20 θα έχουν οι ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη 1993, 1994, 1995 και 1996, ενώ θα δίνεται το δικαίωμα για συμμετοχή σε δύο παίκτες των ΠΑΕ που η ηλικία τους είναι μεγαλύτερη των 20 χρονών.

Οι ομάδες Νέων που θα συναγωνιστούν τη σεζόν 2012-2013 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Νέων Κ20 της Superleague είναι οι :

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος Αθηνών, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, Λεβαδειακός, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Βέροια, Πανθρακικός, Πλατανιάς Χανίων.

Δεν αλλάζει και το πρωτάθλημα των Κ17

Πέραν του πρωταθλήματος των Νέων, δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή και στο εφηβικό πρωτάθλημα των ομάδων Κ17.

Η πρεμιέρα και για τους μικρούς της Superleague θα είναι στις 15 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα των αγώνων θα κοινοποιηθεί μετά από κλήρωση που θα γίνει στη διοργανώτρια αρχή.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια, με τον Α’ όμιλο να αποτελείται από ομάδες του Νότου και τον Β’ όμιλο από ομάδες του Βορρά. Στον Α’ όμιλο θα έχουμε τρείς γύρους των εννέα αγωνιστικών και στον Β’ τέσσερις γύρους των επτά αγωνιστικών.

Ο Α’ όμιλος θα απαρτίζεται από τις ομάδες: Πανιώνιος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, Ατρόμητος Αθηνών, Λεβαδειακός, ΟΦΗ και Πλατανιάς Χανίων.

Ο Β’ όμιλος θα απαρτίζεται από τις ομάδες: Άρης, ΠΑΟΚ, Skoda Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, Βέροια και Πανθρακικός.

Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί μετά το τέλος των δύο πρωταθλημάτων και θα συμμετέχουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ώστε να ανακηρυχτεί ο πρωταθλητής της κατηγορίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Κ17 θα έχουν οι ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη 1996, 1997 και μικρότεροι. Η μόνη αλλαγή είναι ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής κανένας μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης.

football-academies.gr