Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Σκηνές απείρου κάλους στο ΔΣ της ΕΠΟ

Σκηνές απείρου κάλους στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ την Τετάρτη, με παράγοντες να αλληλοκατηγορούνται για τα… έξοδα μετακίνησης και τις αμοιβές των στελεχών! «Να σταματήσει το ξεκατίνιασμα», είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, την ώρα που άλλος σύμβουλος έχριζε… πρόεδρο τον Γιώργο Σαρρή!


Καταγγελίες για ποσά που προκαλούν έγιναν στη διάρκεια του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αρχικά ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα και τον σύμβουλο της ομοσπονδίας, Νίκο Προύντζο. Αφορμή, στάθηκε η πρόσφατη καταγγελία του πρώτου, ότι ο δεύτερος έλαβε πέρσι ως έξοδα μετακίνησης 20.000 ευρώ. Ο Νίκος Προύντζος ισχυρίστηκε ότι πήρε πολύ μικρότερο ποσό, αντέδρασε έντονα και φέρεται να απάντησε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Ο Μανώλης Παλάσκας κατήγγειλε ακόμη ότι ο Νίκος Προύντζος πήρε ως αμοιβή 30 ευρώ για κάθε μία από τις 16 ημέρες που έμεινε στην Πολωνία με την Εθνική ομάδα στο πρόσφατο Euro.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για μισθούς 10.000 ευρώ σε στελέχη της ΕΠΟ, γεγονός που ξεσήκωσε νέα θύελλα στην αίθουσα του συμβουλίου. Εξάλλου, ο β’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, παραδέχθηκε ότι για το 2011, εισέπραξε 20.000 ευρώ για έξοδα κίνησης από την Καλαμάτα στην Αθήνα, ισχυριζόμενος ότι ήταν συνέχεια στην ΕΠΟ.

Όταν κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε στο θέμα των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ και τις δηλώσεις που γίνονται από διάφορες πλευρές υπέρ του ενός ή του άλλου φημολογούμενου υποψηφίου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος είπε προς τους συμβούλους:

«Πρέπει να σταματήσει το ξεκατίνιασμα. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή από κάποιους. Δεν γίνεται να βγάζουμε τέτοια εικόνα προς τα έξω. Πρέπει να δείξουμε αξιοπρέπεια στην περίοδο των εκλογών. Είμαστε φίλοι εδώ πέρα και πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και μετά τις εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. και μετά τη λήξη της συνεδρίασης, υπήρχε σύμβουλος της ομοσπονδίας που υποστήριζε πως «υπάρχει πρόεδρος στην ΕΠΟ και τον λένε Σαρρή»! Ισχυριζόταν, μάλιστα, ότι «ο Πιλάβιος δεν θα κατέβει στις εκλογές, για τον Γκαγκάτση το αποκλείω, ενώ ο Ψωμιάδης ας βρει πρώτα οκτώ Ενώσεις για να τον προτείνουν»…

Για την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή, όπου θα υπάρξουν –απ’ ότι φαίνεται- αρκετά ακόμα επεισόδια, ακούστηκαν μέσα στο Δ.Σ. διάφορες απόψεις. Οι περισσότεροι αναγνώρισαν ότι ηθικά το δίκιο είναι με το μέρος τους, άλλοι τάχθηκαν υπέρ της τοποθέτησης τους στη Β’ Εθνική, άλλοι κατά, ενώ ορισμένοι είπαν ότι πρέπει να παίξουν στη Σούπερ Λίγκα. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε πως πρέπει να τοποθετηθούν στη Β’ Εθνική, αλλά περισσότερο ευχή εξέφρασε παρά κάτι άλλο. Οι εκπρόσωποι των δύο επαγγελματικών λιγκών έθεσαν το νομικό ζήτημα της υπόθεσης και το αν μπορεί να σταθεί νομικά μια τέτοια απόφαση, ενώ ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης, είπε ότι είναι θέμα της πολιτείας και ότι πρέπει να το θέλουν όλες οι ομάδες.

Το παρών στο Δ.Σ. έδωσε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιάννης Ράλλης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη πως παρά τον πρόωρο χαμό του Απόστολου Παπουτσάκη, η ομάδα του Ηρακλείου θα φτάσει την υπόθεση των καταγγελιών κατά Πανιωνίου και Κέρκυρας μέχρι τέλους, ενώ έθεσε θέμα αξιοπιστίας και ορθότητας των αποφάσεων που βγαίνουν από τις αρμόδιες επιτροπές.