Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ο προπονητής της ομάδος Νέων του Πανθρακικού Ζ.Στοίνοβιτς..

Ζόραν Στοϊνοβιτς, προπονητής νέων Κ20 Πανθρακικού «Μας ζηλεύουν τα άλλα σωματεία της Superleague λόγω της οργάνωσης και των εγκαταστάσεών μας»Γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα από την Ακαδημία μας
Για 2η χρονιά ο Ζόραν Στοϊνοβιτς θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδος νέων Κ20 (τμήματα υποδομής) του Πανθρακικού. Ο «κομοτηναίος» πλέον προπονητής, έχει αγωνιστεί σε Τρίκαλα, Άρη, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, με τελευταίο του «σταθμό» πριν κρεμάσει την φανέλα του τον Πανθρακικό. Είναι παντρεμένος με την κομοτηναία γυμνάστρια Σοφία και έχει τέσσερα αγόρια που είναι όλα στις Ακαδημίες της ομάδος!
Ο «ΠτΘ» είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ όλης της ύλης μαζί του. Ας δούμε τι μας είπε.

Τα περισσότερα παιδιά που πήραμε φέτος είναι φοιτητές που πέρασαν εδώ

Α.Π.: κ. Στοϊνοβιτς τι να περιμένουμε από την φετινή ομάδα νέων Κ.20;
Ζ.Σ: Την περσινή χρονιά προχωρήσαμε σε ένα ξεκαθάρισμα σε ό,τι αφορά την ομάδα νέων. Μικρύναμε λίγο τις ηλικίες, δίνοντας βάση στα μικρότερα παιδιά, με αποτέλεσμα φέτος να μη κάνουμε «μεγάλες κινήσεις» στο ρόστερ της ομάδος και να παραμείνουμε στους 21 με 22 ποδοσφαιριστές, αριθμός που δεν είναι συνηθισμένος. Τα περισσότερα παιδιά που πήραμε φέτος είναι ποδοσφαιριστές που πέρασαν εδώ στην Κομοτηνή ως φοιτητές και παίζανε πριν σε ομάδες. Πολύ καλή κίνηση από την άποψη ότι αποφεύγουμε με αυτόν τον τρόπο και έξοδα όπως ενοίκια, φαγητό, βενζίνες, που έχουνε κάποιες άλλες ομάδες. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι όσοι παίκτες δεν θα είναι στην διάθεση του Σάββα Παντελίδη, θα βοηθάνε τη δική μας ομάδα. Γι’αυτό τον λόγο δεν ανοίγουμε το ρόστερ, ώστε αυτοί να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.
Ακόμη δώσαμε κάποιους παίκτες, δανεικούς σε σωματεία της Ροδόπης για να «ψηθούνε». Κάποιοι από αυτούς είναι οι Παναγιωτόπουλος, Κασιτερίδης, Πατρωνίδης και Οκάν, οι οποίοι πήγαν σε ομάδες που κάνουνε πρωταθλητισμό, όπως και στο Κόσμιο. Ειδικά για τους παίκτες που είναι γεννηθέντες το 1995, παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν στους Κ.17 και δύσκολα στους Κ.20, έχουν μια ευκαιρία κατ’ αυτόν τον τρόπο να πάρουν παιχνίδια στο τοπικό πρωτάθλημα.

Από σήμερα δε, Δευτέρα ξεκινά κανονικά η προετοιμασία με τους παίκτες της νέας χρονιάς

Α.Π: Μετά από μία εβδομάδα προετοιμασίας, πώς διαμορφώνεται το κλίμα έως τώρα; Πού διεξάγονται οι προπονήσεις;
Ζ.Σ.: Μέχρι στιγμής κάνουμε κάποιες δοκιμές, δώδεκα περίπου παικτών, που έρχονται ως φοιτητές στην Κομοτηνή και σιγά σιγά κλείνει το ρόστερ. Από σήμερα δε, Δευτέρα ξεκινά κανονικά και η προετοιμασία με τους παίκτες που θα έχουμε τη νέα χρονιά. Το πρώτο φιλικό θα γίνει στο Κουτσό της Ξάνθης την Παρασκευή 27/7.

Η συνεργασία με τη «μεγάλη» ομάδα, και ιδιαίτερα με τον κ. Παντελίδη, είναι πολύ καλή

Α.Π.: Η συνεργασία με την «μεγάλη» ομάδα και τον προπονητή Σάββα Παντελίδη ποια είναι;
Ζ.Σ.: Συγκριτικά και με την εικόνα των άλλων ομάδων και των προβλημάτων που έχει η κάθε μία, εδώ στον Πανθρακικό όλα κυλούν ρολόι. Η συνεργασία με τη «μεγάλη», όπως την είπατε και εσείς ομάδα, είναι πολύ καλή και ιδιαίτερα με τον κ. Παντελίδη. Με το πολύ καλό αθλητικό κέντρο και με τους παράγοντες που «παρακολουθούν» από πολύ κοντά την ομάδα και δίνουν ιδιαίτερη σημασία και προσοχήστα τμήματα υποδομής, μπορώ να πω πως είμαστε σε άριστη κατάσταση. Μπορώ να πω πως τα άλλα σωματεία ίσως να μας ζηλεύουν. Μόνο τρία, τέσσερα σωματεία δίνουν παρόμοιο βάρος με το δικό μας στους νέους. Δεν μας λείπει τίποτε. Η διοίκηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στα τμήματα υποδομής, προσέχει να μην μας λείψει τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό επομένως έχοντας τέτοια στήριξη, να παράγουμε σωστούς ποδοσφαιριστές, γιατί εκτός όλων των άλλων δεν «περισσεύουν» χρήματα για συμβόλαια.

Α.Π. : Πόσο αισιόδοξος είστε ότι την επόμενη χρονιά θα βγουν παίκτες που θα πλαισιώσουν τη μεγάλη ομάδα;
Ζ.Σ.: Τον δεύτερο χρόνο στην superleague είχαμε ένα κύμα παικτών από τα ΤΕΠ που έγιναν επαγγελματίες όπως ο Μπέλεκ, ο Γωνιάδης και ο Βοσνακίδης, οι οποίοι μάλιστα μετρούν και συμμετοχές στην Εθνική Νέων και Παίδων αντίστοιχα. Φέτος και έχοντας αυτά τα παραδείγματα των προηγούμενων χρόνων, θα δώσουμε περισσότερο βάση για να βγουν περισσότεροι νέοι παίκτες προς την μεγάλη ομάδα.

Α.Π.: Πού γίνονται οι προπονήσεις και πού θα γίνονται οι αγώνες τις ομάδος;
Ζ.Σ.: Οι προπονήσεις καθημερινά γίνονται στο Πανθρακικό Στάδιο, το οποίο διατηρείται άριστα εδώ και 25 χρόνια! Υπάρχει καλή συνεργασία με τη διοίκησή μας, σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο προπονητικό κέντρο και στο γήπεδο του Ν.Σιδ/ρίου, όπως επίσης και στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων, που δίναμε αγώνες τα προηγούμενα χρόνια όταν ήμασταν και πάλι στην superleague.

Οι πρόεδροι των Ακαδημιών «αφανείς ήρωες»

Α.Π.: Από πέρυσι πρόεδρος στην ερασιτεχνική είναι ο Τάσος Γεωργιάδης, ποια είναι η συνεργασία μαζί του;
Ζ.Σ.: Ο νέος πρόεδρος Τάσος Γεωργιάδης ήταν και είναι πολύ κοντά στα τμήματα υποδομών. Είμαστε «ένα» όπως και με τη «μεγάλη» ομάδα. Πρόκειται για ανθρώπους που μπορεί να μην φαίνονται, είναι όμως οι λεγόμενοι «αφανείς ήρωες». Με τον Κώστα Κωσταρέλη, τον προηγούμενο πρόεδρο, είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία η οποία συνεχίζεται και σήμερα με το νέο πρόεδρο.

Α.Π.: Ο βασικός κορμός από την περσινή ομάδα έμεινε στη μεγάλη ομάδα, τι πρέπει να γίνει ώστε να έχει μια καλή παρουσία η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, ειδικά τώρα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ομάδων;
Ζ.Σ.: Μπορώ να πω ότι στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, προβληματίστηκα αρκετά γιατί αργήσαμε να κλείσουμε το περσινό ρόστερ. Ωστόσο όσο πέρναγε ο χρόνος και κλείσαμε τον βασικό κορμό της περσινής ομάδος, τότε κατανόησα και το σκεπτικό του προπονητή, του Σάββα Παντελίδη. Το γεγονός δηλαδή ότι έδωσε προτεραιότητα στους παίκτες που προσφέρουν στην άνοδο. Τώρα λοιπόν και μετά και τις επιλεγμένες ποιοτικές μεταγραφές που έγιναν, καταλαβαίνω το σκεπτικό και το πλάνο του προπονητή, μου αρέσει αυτό που κάνει και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.
Αν δούμε και το πρόγραμμα του Πανθρακικού στην superleague, έχουμε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές , τρία παιχνίδια με μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ). Η ομάδα για να δέσει θέλει κάποιο χρόνο, σίγουρα ένας μήνας δεν είναι αρκετός για να «ρολάρει». Κανείς δεν περιμένει να πάρουμε νίκη από τα παιχνίδια, όμως η διοίκηση θα έχει υπομονή και μαζί με τη διακοπή λόγω Εθνικής καταλήγουμε στις πέντε εβδομάδες, οπότε η ομάδα θα μπορέσει να φορμαριστεί, και μετά την τέταρτη αγωνιστική θα είναι πανέτοιμη για τα επόμενα παιχνίδια που θα είναι στα μέτρα της ομάδας, για να πάρουμε τους απαραίτητους βαθμούς.

Κάναμε αρκετά τα έξι χρόνια της λειτουργίας μας

Α.Π.: Στις Ακαδημίες τι δουλειά γίνεται;
Ζ.Σ.: Γίνεται προσπάθεια, τα τελευταία έξι χρόνια, μεγάλη από κάποιους ανθρώπους και συνεχίζεται να γίνεται. Έξι χρόνων είναι οι Ακαδημίες, φρέσκιες. Παρόλα αυτά κάναμε αρκετά αυτά τα χρόνια. Δημιουργήσαμε ένα περιφερειακό πρωτάθλημα και τα παιδιά περνούν αγώνες, junior- projunior, κάτι που δεν έχουν άλλες περιοχές, αφού αυτό το πρωτάθλημα γίνεται από την Ορεστιάδα έως τις Σέρρες, με δώδεκα ομάδες, όλες δυνατές. Φέτος ήρθε και ο Νίκος Ιωσηφίδης για να διοργανώσει καλύτερα τις Ακαδημίες και να δώσει άλλον αέρα και πιστεύω πως χρόνο με χρόνο κάνουμε σταθερά βήματα ανόδου.
Ο Ιωσηφίδης έμεινε στην Κομοτηνή, γιατί η εργασία του είναι εδώ και γι’ αυτό η διοίκηση έδωσε τα χέρια με τον Νίκο, ώστε να δώσει τις γνώσεις του στις Ακαδημίες, που είναι πολλές και χρήσιμες.
Οι φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν το σκεπτικό του προπονητή

Α.Π.: Οι φίλαθλοι να είναι υπομονετικοί;
Ζ.Σ.: Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν το σκεπτικό του προπονητή. Περνάμε δύσκολα οικονομικά χρόνια, δεν υπάρχουν χρήματα, κρατικές επιδοτήσεις, και όλα αυτά είναι δυσκολίες που περνάει κάθε ομάδα. Και τα δυο άτομα, που αναφέρθηκαν παραπάνω καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για να φτιάξουν την ομάδα μαζί με τον προπονητή. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη και με τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα που έχουμε δεν θα έπρεπε να περιμένουμε θαύματα από τον πρώτο μήνα. Από το τέλος Σεπτεμβρίου η ομάδα, θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι, και όλα θα πάνε όπως τα έχουμε προγραμματίσει.
Το φετινό ρόστερ της ομάδος νέων (Κ.20) του Πανθρακικού

Από 22 ποδοσφαιριστές αποτελείται το φετινό ρόστερ της ομάδος νέων Κ.20 του Πανθρακικού. Οι 15 παίκτες είναι από την περσινή ομάδα και 7 νεοαποκτηθέντες.
Ο περσινοί παίκτες είναι: Αράπογλου, Καραβέτης, Λειβαδιώτης, Σιδηρόπουλος, Καρανικόλας, Κουτρουλός, Μουστάκας, Παπασταύρου, Σδράκας, Φωτειάδης, Γεωργιάδης, Βασιλακάκης, Μαμούτ Σεϊδάν, Αντωνιάδης και Παχούμης.
Οι 7 νεοαποκτηθέντες είναι: Παπανικολάου- τερματοφύλακας (Παναιτωλικός), Σούλης (Έβρος Σουφλίου), Χαλαζιάς (Μεσολόγγι), Σαριανίδης (Κουτσό Ξάνθης), Τσανακτσόγλου (Μαγικό Ξάνθης), Νικολαϊδης (Αγρ. Αστέρας), Σαπανίδης (Ηρακλής).
Προπονητής είναι ο Ζόραν Στοϊνοβιτς και γυμναστής ο Παναγιώτης Κονομάρης.


http://www.paratiritis-news.gr