Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τεράστια απάτη με ποδοσφαιριστές

Υπόσχονται σε ποδοσφαιριστές καριέρα σε ομάδα του νησιού, τους παίρνουν χιλιάδες € κι εξαφανίζονται! Η περίπτωση ενός Ιταλού, που κατήγγειλε την απάτη.
Του υποσχέθηκαν επαγγελματική καριέρα σε ομάδα της Κρήτης, τον έφεραν στο νησί για δοκιμές και ιατρικές εξετάσεις και μαζί τού έφαγαν ένα μεγάλο ποσό που έδωσε για το συμβόλαιο! Θύμα της απάτης, που παρουσιάζουν τα ιταλικά μέσα από το βράδυ του Σαββάτου, είναι ποδοσφαιριστής από τη Σαρδηνία της Ιταλίας ο οποίος είδε να συντρίβεται το όνειρό του να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, να διακριθεί και στη συνέχεια να μπορέσει να παίξει σε μεγάλη ομάδα της χώρας του, αλλά και να χάνει μια μικρή περιουσία!

Ήδη για την υπόθεση κρατείται ένας 37χρονος που εμφανιζόταν ως "μάνατζερ" και έφερε τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στην Κρήτη, ενώ αναζητείται κι ένας Ισπανός, συνεργάτης του πρώτου, που εμφανίστηκε ως δικηγόρος ή κάτι ανάλογο. Μάλιστα την υπόθεση ερευνά η Ιντερπόλ σε συνεργασία με την ελληνική, την ιταλική και την ισπανική αστυνομία, καθώς εκφράζονται υπόνοιες ότι ο νεαρός από τη Σαρδηνία δεν είναι το μόνο θύμα της απάτης.
Ο 29χρονος (σύμφωνα με μερικά ιταλικά μέσα) ποδοσφαιριστής από τη Σαρδηνία, κατά τις πληροφορίες που έφερε στο φως το πρακτορείο ANSA, θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία της ζωής του όταν είδε σε σελίδα στο ίντερνετ μια ανακοίνωση ότι στην Κρήτη δοκιμάζονται ποδοσφαιριστές για μεγάλη ομάδα του νησιού, η οποία πάντως δεν αναφέρεται. Εξέφρασε το ενδιαφέρον του και στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία με τον Ισπανό και στη συνέχεια τον 37χρονο ο οποίος εμφανίστηκε ως "μάνατζερ" και του κανόνισε, όπως είπε, να δοκιμαστεί στο νησί και να περάσει ιατρικά τεστ. Στο μεταξύ, του είπε, να πληρώσει εκείνος τα έξοδα και εφόσον περνούσε θετικά τα αγωνιστικά και ιατρικά τεστ, θα υπέγραφε συμβόλαιο και θα έπαιρνε τα λεφτά του.
Έτσι κι έγινε. Ο νεαρός ήλθε στην Κρήτη, υποτίθεται ότι δοκιμάστηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του. Εκεί δέχτηκε τηλεφωνήματα τόσο από τον 37χρονο Έλληνα όσο και από τον Ισπανό δικηγόρο, που τον ενημέρωσαν ότι είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, πέρασε θετικά τις δοκιμασίες και θα έπρεπε να έλθει στην Κρήτη να υπογράψει και να ενσωματωθεί στην ομάδα! Προηγουμένως όμως θα έπρεπε να καταβάλλει ένα ποσό μερικών χιλιάδων ευρώ για το συμβόλαιο, την ασφάλισή τους και για διάφορα άλλα έξοδα. Λίγες μέρες αργότερα έγινε η μεταφορά του ποσού σε λογαριασμό που του υπέδειξαν "μάνατζερ" και "δικηγόρος".
Κι ενώ ετοιμαζόταν για το δεύτερο ταξίδι του στην Κρήτη, έχοντας μάλιστα πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, ο Ιταλός ποδοσφαιριστής κατάλαβε ότι μάλλον είχε πέσει θύμα απάτης, αφού μετά τη μεταφορά των χρημάτων δεν μπορούσε να εντοπίσει τους δυο "μεσάζοντες"!
Απευθύνθηκε στην ιταλική αστυνομία η οποία συνεργάστηκε με τις ελληνικές αρχές και μετά από έρευνα εντοπίστηκε ο 37χρονος "μάνατζερ". Τώρα, με την Ιντερπόλ και την ισπανική αστυνομία να έχουν μπει στην υπόθεση, αναζητείται και ο Ισπανός συνεργός του, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα της απάτης.
.patragoal.gr
Δείτε τα δημοσιεύματα:
podosfairistis 1
podosfairistis 2
podosfairistis 3