Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Σπουδαία εμφάνιση, άδικη ήττα για τις Κορασίδες


Η Εθνική έχασε με 1-0 από τη Φινλανδία με πέναλτι στο 70’ και έμεινε με δέκα παίκτριες στο ίδιο λεπτό , η Ελλάδα τις μεγάλες ευκαιρίες  και δίκαια παράπονα για τη διαιτησία....Με την Εθνική μας αγωνίστηκαν και οι δύο παίκτριες του Μεσολόγγι 2008 Ρούλα Πούλιου και Μαρία Καπνίση....



Άγγιξε το βαθμό στο δεύτερο αγώνα της στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Κορασίδων την Πέμπτη (17/3) στην Ιταλία.
Η Ελλάδα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, αλλά γνώρισε άδικη ήττα με 1-0 από τη Φινλανδία στο 4ο γκρουπ της β’ προκριματικής φάσης.
Οι παίκτριες του Αντώνη Πριόνα με σωστή τακτική όχι απλά εγκλώβισαν τις Σκανδιναβές, που είναι από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού καταγράφοντας στο ενεργητικό τους και τις σημαντικότερες φάσεις!
Τα πράγματα, ωστόσο, ανατράπηκαν, χάρη σε εύστοχο πέναλτι της Τούλκι στο 70’, στο οποίο υπέπεσε η Γούλα (έδιωξε την μπάλα με το χέρι προ της εστίας), με συνέπεια να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Εθνική Κορασίδων έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν στο 78’ η Χατζηνικολάου νικήθηκε από την αντίπαλη γκολκίπερ σε τετ α τετ, στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του ματς.
Πάντως, η ελληνική αποστολή έχει πάρα πολλά και δίκαια παράπονα από τη διαιτησία της Ουαλής Τζέριλ Φόστερ τόσο για αρκετές λανθασμένες αποφάσεις (πέραν του πέναλτι και της αποβολής, που ήταν ορθές) όσο για την αδυναμία να εφαρμόσει τον πειθαρχικό έλεγχο, ανεχόμενη το πολύ σκληρό παιχνίδι από τις Φινλανδές ειδικά πάνω στην αρχηγό της Ελλάδας Δέσποινα Χατζηνικολάου.
Πέραν της κόκκινης κάρτας στη Γούλα, κίτρινες αντίκρισαν οι Ίμονεν, Λαπαλάινεν.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ WOMEN’S U17 (Μάρκο Σαλοράντα): Μαγιαζάρι, Ίμονεν, Λαπαλάινεν (68’ Νούρχινεν), Πιετικάινεν, Ρούστι (41’ Λάσας), Ράνταλα, Σέχολμ, Πικουγιάμσα, Τένκανεν (56’ Νιούστρομ), Τούλκι, Πεοχκούρινεν.
ΕΛΛΑΔΑ WOMEN’S U17 (Αντώνης Πριόνας): Νάση, Πούλιου  Ρ.(60’ Δρακωνάκη), Κατιρτσίδου (73’ Καπνίση  Μ.), Τσακίρη, Πίτσιου, Πατερνά, Καραπέτσα, Γούλα, Γκάτσιου (70’ Σαχινίδου), Τζιώρα, Χατζηνικολάου.
* Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ τα ματς των WOMEN’S U17 είναι διάρκειας 80 λεπτών.
* Η Εθνική Κορασίδων ολοκληρώνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της την Κυριακή (20/3, 12.00) με την Ολλανδία.

a-sports.gr