Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Μεσολόγγι 2008: To «διαμάντι» της Αιτωλοακαρνανίας (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ & Pics)

Επόμενη στάση στο ταξίδι του SkyGOAL στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι το καμάρι της Αιτωλοακαρνανίας που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία.


Ο σύλλογος του Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 2008 και γνώρισε σημαντικές επιτυχίες στα ανδρικά τμήματα ήδη από τον πρώτο χρόνο της ύπαρξής του. Τρία χρόνια αργότερα, με αφορμή την συγχώνευση τριών ακαδημιών των ΑΕΜ, ΓΟΜ και Μεσολογγίου, άρχισε σιγά-σιγά να δημιουργείται η ανάγκη για την δημιουργία μιας γυναικείας ομάδας.
Έτσι, όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα, δύο-τρία κορίτσια από την περιοχή ξεκίνησαν δειλά-δειλά την ομάδα και πολύ σύντομα η στελέχωσή της άρχισε να γίνεται πιο ενεργά.
mesol-omadiki
Στην αρχή έδιναν φιλικά για να πάρουν και οι κοπέλες που δεν είχαν εμπειρία κάποια παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά και για να καταλάβουν οι ιθύνοντες αν όντως η ομάδα θα μπορούσε να κατέβει σε επίσημη κατηγορία. Αυτό δεν άργησε να γίνει αντιληπτό...
Την περασμένη χρονιά τα κορίτσια του κ. Γιάννη Γουλή αγωνίστηκαν στην Γ’ Εθνική και κατάφεραν να τερματίσουν στην εντυπωσιακή δεύτερη θέση, δεδομένου ότι η ομάδα ήταν νεοφώτιστη. Η φετινή χρονιά, όμως, τους έδωσε αυτό που τους στέρησε η προηγούμενη. Πρωταγωνιστώντας στον δεύτερο όμιλο της γ’ κατηγορίας και δίνοντας σκληρή μάχη με τις Ελπίδες Ιωαννίνων, το Μεσολόγγι στέφθηκε πρωταθλητής ομίλου και την ερχόμενη σεζόν θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα σαλόνια της Β’ Εθνικής.
Μπορεί να πρόκειται για μια ομάδα που μετρά μόλις τρία χρόνια ύπαρξης, ωστόσο οι διακρίσεις είναι αξιοσημείωτες και σε ατομικό επίπεδο. Δύο παίκτριες, η Μαρία Χόνδρου και η Μαρία Καπνίση, έχουν στελεχώσει την Εθνική Κορασίδων, ενώ στην προεπιλογή του «γαλανόλευκου» τμήματος είχαν κληθεί οι Μαρία Μόκκα, Ρούλα Πούλιου και Κάτια Βλαχογιάννη.
xondrou-kapnisi
Όσο για το πιο είναι το νευραλγικό σημείο του συλλόγου που σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στο Μεσολόγγι; Αυτό είναι οι ακαδημίες με τον τεχνικό της ομάδας να διαβεβαιώνει ότι το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει είναι το τατσικό αφού τα νέα κορίτσια μέχρι πρότινος πρέπει να κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα ή να φιλοξενούνται από τις ανδρικές ακαδημίες.
prassa
Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Γουλής, μίλησε στο SkyGOAL και μάς βοήθησε να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα το «καμάρι» του Μεσολογγίου:
Ήσασταν σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς όμιλους της γ' εθνικής αφού τερματίσατε με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τις Ελπίδες. Τι ήταν αυτό χάρη στο οποίο ξεχωρίσατε και καταφέρατε να πάρετε την άνοδο;
«Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τη σεζόν και οι νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές με εντυπωσιακά σκορ έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την συνέχεια. Στους τρεις αγώνες που έμειναν δείξαμε μια χαλάρωση λόγω ορισμένων προβλημάτων που ήταν φυσικό να επηρεάσουν την συνολική εικόνα. Η Χοτζάι Πελαγία έφυγε για σπουδές στην Αυστρία, η βασική τερματοφύλακας Τσουκαλά Μαρία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ζάκυνθο και οι Καπνίση και Μόκκα ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς. Στο τέλος τερματίσαμε στην πρώτη θέση νιώθοντας την ανάσα των Ελπίδων Ιωαννίνων.
Χωρις να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες ομάδες, η ομάδα μας δίκαια κέρδισε τον τίτλο, Στο τέλος έδωσα και χρόνο σε κοπέλες που είχαν αγωνιστεί λιγότερο ,αλλά γενικά και οι Ελπίδες Ιωαννίνων με «βαρύ πυροβολικό» την Βαΐτση Γεωργία και ο Ολυμπιακός Κέρκυρας ήταν αξιόλογες ομάδες και σίγουρα καλύτερες από την προηγούμενη χρονιά. Αντίθετα, Α.Ο. Άρτας παρουσιάστηκε με διαφορετικό πρόσωπο και οι μικρές των Αμαζόνων Θεσπρωτίας σίγουρα κέρδισαν πολλές εμπειρίες.
Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που ήμασταν μαζί στον 2ο όμιλο, για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που είχαμε».
kapnisi
Σαν ομάδα αντιμετωπίζετε προβλήματα;
«Όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, τα δύο βασικά προβλήματα είναι το οικονομικό και οι εγκαταστάσεις για τις προπονήσεις. Κάνουμε προσπάθεια ώστε να λύσουμε κυρίως το πρώτο που είναι το μεγάλο «αγκάθι», αφού μέχρι στιγμής η βοήθεια που έχουμε δει είναι με την χορηγία αθλητικού υλικού από κάποιους φίλους της ομάδας και τους ευχαριστούμε για αυτό, αλλά φέτος που τα έξοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα, κυρίως τα μεταφορικά της ομάδας μας αφού οι αποστάσεις είναι μεγάλες, θα πρέπει να βρούμε συνοδοιπόρους στην προσπάθειά μας αυτή.
Είναι σίγουρα ένα δύσκολο κομμάτι το οικονομικό, αλλά θα πρέπει όλοι να καταλάβουν οτι η ομάδα είναι όλης της περιοχής και δεν ανήκει σε κανέναν. Ευελπιστούμε ότι και η νέα Δημοτική αρχή που έχει στο δυναμικό της πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού της περιοχής μας να δούν με θετική ματιά το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Η ομάδα μας έχει σαν φυσική έδρα το Ενωσιακό γήπεδο, και το ευτύχημα είναι ότι το Δ/Σ και ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ Κος Παπαχρήστου Τάκης βρίσκονται κοντά στην ομάδα μας και υπάρχει μια άψογη συνεργασία τα δύο αυτά χρόνια παρουσίας μας στο πρωτάθλημα».
xondrou
Ποια είναι η γνώμη σας γενικά για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;
«Έχουν σίγουρα γίνει κάποια βήματα προόδου αφού αυξήθηκαν οι ομάδες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.Για να δούμε πιο καλά αποτελέσματα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να δοθεί κίνητρο. Ο ρομαντισμός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν φτάνει».
pouliou
Σήμερα, Κυριακή θα παίξετε φιλικό με τον Ατρόμητο. Ποιος είναι ο στόχος και ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε;
«Με τον Ατρόμητο ξεκινήσαμε πέρυσι να δίνουμε φιλικά ματς μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Έτσι και φέτος κανονίσαμε με την πρόεδρο της ομάδας, κ. Στέλλα Μουζάκη και την σύμφωνη γνώμη του τεχνικού τιμ της Αθηναικής ομάδας να δώσουμε την Κυριακή το 2ο μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι που σιγά-σιγά πιστευουμε να γίνει θεσμός στην πόλη μας αφού μια ομάδα προερχόμενη από την Α΄Εθνική θα αγωνιστεί στην Πόλη μας.
Σίγουρα μας τιμά το γεγονός αυτό και ευχαριστούμε την οικογένεια του Ατρόμητου που με ευχαρίστηση μας κάνει την τιμή να έρθει στο Μεσολόγγι.Τα παιχνίδια με ομάδες του επιπέδου του Ατρόμητου σίγουρα αποτελεί και ένα κίνητρο σε νέες κοπέλες που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο να έρθουν κοντά στην ομάδα μας.
Επίσης ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι «Ο Αθλητισμός από την φύση του θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα μέσω κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά ο Αθλητικός Τουρισμός είναι εκείνος ο οποίος συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία αναπτύσσεται».
mes-atro
Του χρόνου θα παίζετε στην Β' Εθνική. Θεωρείται ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν;
«Σίγουρα το πρώτο που θα πρέπει να αλλάξει στην ομάδα μας είναι η ενασχόληση 3-4 ατόμων στο διοικητικό σχήμα της ομάδας. Νακαλύψουμε σίγουρα το οικονομικό σκέλος που αφορά κυρίως τις μετακινήσεις της ομάδας μας στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού τα ταξίδια είναι πολλά. Στην συνέχεια η ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι δεν θα ξεφύγει από το δόγμα του ερασιτεχνισμού , με κοπέλες που θα αποτελούν το ρόστερ της ομάδας να προέρχονται από την περιοχή μας. Βασικό μέλημά μας είναι να έρθουν στην ομάδα μας νέες κοπέλες και σιγά-σιγά να συμμετέχουν στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
Γενικά επειδή ασχολούμε χρόνια με το ποδόσφαιρο το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας δεν θα αλλάξει λόγω της ανόδου και θα δημιουργήσουμε ενα σύνολο κυρίως απο μικρές σε ηλικία παίκτριες και μαζί με τις 3-4 έμπειρες που διαθέτουμε να δημιουργήσουμε ενα αξιόμαχο σύνολο, που θα μπορεί να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα.
Εξάλλου η φιλοσοφία μου είναι καλό ποδόσφαιρο μαζί με θέαμα. Φροντίζω να περνάω στις παίκτριες να αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο με σοβαρότητα, να τα δίνουν όλα στις προπονήσεις και να ευχαριστιούνται τους αγώνες».
anodos
 skygoal.gr