Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Γ. ΜΥΡΤΣΟΣ... "τι δουλειά έχετε εσείς να μιλάτε για μπάλα".

..
..Γιώργος Μύρτσος. Ένα όνομα που προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους μύστες του ελληνικού ποδοσφαίρου,      
             
                                                                                                                                                  σε αυτούς που δεν μασάνε από ξενέρωτους μοντερνισμούς και φυσικά, σε αυτούς που εκτιμούν την χαίτη την σωστή, την αληταμπουρέ, την μπουκλομπουφοτή.
Με το σπαθί του, ενίοτε και με το μπουκάλι του, έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για πολλούς και διάφορους λόγους, όχι πάντα αγωνιστικούς. Το νατουράλ ταλέντο του φάνηκε όταν πήρε μεταγραφή από την Παναχαϊκή στον Ολυμπιακό και κλήθηκε στην Εθνική. «Γιώργο Μύρτσο, νιώθεις να εκπληρώνεται ένα όνειρο, τώρα που κλήθηκες να φορέσεις την γαλανόλευκη;» Κάτι τέτοιο ρώτησε αφελέστατα ο δημοσιογράφος. Ο Γιώργαρος είχε την απάντηση έτοιμη: «Δηλαδή δεν κατάλαβα, τώρα που πήρα μεταγραφή με θυμήθηκε, πριν δεν ήμουν καλός τερματοφύλακας;»
Το αστέρι του είχε ήδη αρχίσει να λάμπει.
Κατά την διάρκεια της επικής θητείας του στο λιμάνι, εχούν γραφτεί τόσα πολλά και μυθικά που θα χρειαζόταν σελίδες ολόκληρες να τα αναφέρουμε και αναισθησία μεγατόνων για να μην δακρύσουμε. Στην ιστορία βεβαίως, έχουν μείνει τα νυχτοπερπατήματα του, που οδηγούν κάθε τίμιο άνθρωπο της νύχτας να κάνει τουμπέκα και να προσκυνήσει το μεγαλείο του Μύρτσου.
¶λλωστε για αυτόν δημιουργήθηκε και το εμπνευσμένο σύνθημα Μύρτσο γερά – το βράδυ στον Καρρά.
bouzoukiΜία φορά τον είχε καλέσει η διοίκηση του Ολυμπιακού σε απολογία, καθότι ο Γιώργος τους χαλούσε το ίματζ με τα ποτά και τα ξενύχτια. Ήταν αργά το απόγευμα μετά την προπόνηση. Φαιρ ηνάφ είπε ο άνθρωπος μας, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το χρηματικό πρόστιμο και ορκίστηκε στα δαχτυλίδια του Τόλη Βοσκόπουλου πως θα βάλει μυαλό.
Το ίδιο βράδυ, αποφάσισε να πάει στα μπουζούκια. Σιγά και τους φοβήθηκε, θα είχε κλείσει και τραπέζι, να το ακυρώσει δεν έπαιζε μην γίνουμε και ρεντίκολο, έχουμε και ένα κούτελο στην νύχτα. Για κακή του τύχη τον πετυχαίνουν άνθρωποι του Ολυμπιακού και την επόμενη μέρα ο Μύρτσος καλείται ξανά σε απολογία.
Η δικαιολογία που παρουσίασε ξεπερνά τα όρια του θρύλου αλλά και του Θρύλου: ισχυρίστηκε, λοιπόν, πως επειδή άργησε μετά την χτεσινή απολογία και πεινούσε, δεν έβρισκε ανοιχτό μαγαζί να πάει να φάει, έτσι έκανε την καρδιά του πέτρα και έκλεισε τραπέζι σε πίστα, μην μείνει και νηστικός αθλητής άνθρωπος. Δυστυχώς, κανείς αλήτης παράγοντας δεν τον πίστεψε.
Πόσο μπροστά;
Στις μέρες μας ο Γιώργος έχει διαπρέψει και ως αθλητικός κονφερασιέ με δική του επιτυχημένη εκπομπή στην Θεσσαλονίκη. Απολαυστικός όπως πάντα, δεν ξεχνά να μας χαρίζει σπάνιες στιγμές ποδοσφαιρικής σοφίας. Είτε πρόκειται για αποκαλυπτικές συνομιλίες με τον Αλέφαντο, είτε για διαξιφισμούς σε θεσσαλονικιώτικα πάνελ μεγατόνων, ο άνθρωπος μας έχει την ατάκα έτοιμη.
Για το φινάλε σας θυμίζουμε αυτή που πέταξε σε άλλον πανελίστα, άσχετο με το ποδόσφαιρο, ο οποίος θίχτηκε όταν ο Μύρτσος τους είπε κάτι του στυλ "τι δουλειά έχετε εσείς να μιλάτε για μπάλα".
Ο διάλογος:
- " Εντάξει, κύριε Μύρτσο, τόσα χρόνια βλέπουμε μπάλα, κάτι έχουμε μάθει και εμείς". Και ο Γιώργος:
- " Καλά, τι να λέει, και εγώ τριάντα χρόνια πάω στα μπουζούκια αλλά μπουζούκι δεν έμαθα να παίζω…"
Απλά, αξεπέραστος και πραγματικά ενα Δικό μας Παιδί.