Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ανακοίνωση ΑΕ Μεσολογγίου για την απώλεια του Ζαχαρία Πυτιχούτη

 Ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης, μια από τις μεγαλύτερες δόξες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, σε ηλικία 77 ετών. Η είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Γεννημένος το 1940, ο «Γκαγκάριν» είχε ξεκινήσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ηλυσιακό. Το 1961 πηγαίνει στον Παναθηναϊκό, όπου και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων Ελλάδας (1961, 1962, 1964, 1965 και 1969) και δύο Κυπέλλων (1967, 1969). Θεωρείται ένας από τους κομβικούς παίκτες στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος τη σεζόν 1963-64 -ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα.

Τη χρονιά εκείνη οι «πράσινοι» σφράγισαν τον τίτλο με νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» (1-0), με τον Ζαχαρία Πιτυχούτη να κάνει τον γύρο του θριάμβου στο φαληρικό στάδιο, κρατώντας τη σημαία του Παναθηναϊκού.
Παρέμεινε στους «πράσινους» έως το 1969. Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή. Είχε 182 συμμετοχές στην Α' Εθνική, πετυχαίνοντας 10 τέρματα. Αγωνίστηκε δυο φορές με την Εθνική Ομάδα των Ανδρών. Όταν κρέμασε τα αθλητικά του παπούτσια, ασχολήθηκε με την προπονητική.
.zougla.gr
Η διοίκηση της ΑΕ Μεσολογγίου εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο ενός εκ των τελευταίων μεγάλων του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, του Ζαχαρία Πυτιχούτη, που εκτός από την προσφορά του στον σύλλογο του Παναθηναϊκού, υπηρέτησε την περίοδο 1992-1993 ως προπονητής και στην ομάδα της ΑΕ Μεσολογγίου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.